Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 30

Europos krepšinio čempionatas 2021-aisiais neįvyks?

Į kitus metus perkėlus Tokijo olimpines žaidynes, ant plauko pakibo 2021 m. planuoti įvairių šakų pasaulio ar žemynų čempionatai. Tarp jų – ir kitų metų rugsėjį numatytos Europos krepšinio pirmenybės.
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Keturiose šalyse – Italijoje, Vokietijoje, Čekijoje ir Sakartvele – suplanuotas turnyras turi vykti rugsėjo 2-19 dienomis, t.y. praėjus mažiau nei mėnesiui po olimpinių žaidynių finišo.

Akivaizdu, kad toks scenarijus netiktų niekam, tad užkulisiuose jau imta kalbėtis apie galimą čempionato perkėlimą į vėlesnę datą.

Neįvardintas FIBA šaltinis tinklalapiui mvp247.com teigė, kad oficialios kalbos apie galimą turnyro datos pakeitimą prasidės jau netrukus.

„Dabar, kai sprendimas dėl žaidynių jau priimtas, kalbėsimės su visais suinteresuotais asmenimis dėl visų reikalingų žingsnių, tokių kaip čempionato data ir kt. Tai – sudėtinga situacija“, – teigė FIBA šaltinis.

Kiek anksčiau apie galimą Europos čempionato perkėlimą į 2022-uosius užsiminė ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

„Net neabejoju, kad nebus dviejų didelių renginių per metus. Krepšinis 2022 metais turi tuščią langą, tad, mano asmenine nuomone, čia yra galimybė Europos čempionatą perkelti iš 2021-ųjų į 2022-uosius, o 2021 metais turėti olimpiadą. Bet čia tik mano asmeninė nuomonė. FIBA sprendimai priimami kolegialiai, tad išdiskutuosim, sudėliosim pliusus ir minusus ir bus nuspręsta“, – „Radiocentrui“ sakė M.Špokas.

Kitą vasarą turėtų vykti ir Europos moterų krepšinio čempionatas, kuriam numatyta datos – birželio 17-27 d. Tokiu būdu šis turnyras ne tik vyks tą pačią vasarą, kaip ir olimpinės žaidynės, bet ir kirsis su tuo pačiu metu įvyksiančiu Europos futbolo čempionatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius