Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 13

Europos taurė: charakterį parodęs „Lietuvos rytas“ krito Krasnodare

Po svaiginančios pergalės prieš amžiną varžovą Kauno „Žalgirį“ Vilniaus „Lietuvos rytas“ sulaukė šalto dušo Europos taurės rungtynėse Rusijoje. Vilniečiai tragiškai sužaidė pirmąją rungtynių pusę, sugebėjo sugrąžinti intrigą, tačiau 68:77 (12:25, 13:19, 29:15, 18:14) krito prieš C grupės lyderę Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą.
Chrisas Krameris
Chrisas Krameris / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tiesa, Vilniaus klubas jau yra iškovojęs vietą „Top 16” etape, tačiau dar gali pakovoti dėl antros vietos grupėje ir galimai palankesnių varžovų kitame etape.

Rungtynėse trečiadienį Rusijoje šeimininkai pirmavo visų rungtynių metu. Jau antrajame kėlinyje komandas skyrė 20 taškų. Per du kėlinius „Lietuvos rytas“ pataikė vos septynis metimus iš žaidimo ir ženkliai pralaimėjo kovą po krepšiu (10:22).

Trečiajame kėlinyje Vilniaus klubas grįžo su nauja energija, laimėjo kėlinį 29:15 ir sugrąžino intrigą. Prieš lemiamą kėlinį komandas skyrė vos penki taškai, tačiau pergalę šventė daugiau jėgų išsaugojęs Rusijos klubas.

Rimui Kurtinaičiui buvo sunku kompensuoti dėl traumos iš rikiuotės iškritusį Louką Mavrokefalidį.

Chrisas Krameris tempė Vilniaus ekipą į kovą, pelnęs 21 tašką. 13 taškų pridėjo Benas Madgenas.

Krasnodaro klubas turnyre tiesiog dominuoja – tai buvo jau aštuntoji pergalė iš eilės ir absoliutus grupės lyderio vardas.

Ketvirtą pralaimėjimą patyręs „Lietuvos rytas“ C grupėje išsaugojo trečiąją vietą.

Vilniuje Krasnodaro ekipa pergalę šventė tik po pratęsimo 93:85.

Šiose rungtynėse dar nedalyvavo Vilniaus klubo naujokai Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius, persikėlę šią savaitę iš Klaipėdos.

„Lietuvos rytas“: Ch.Krameris 21, B.Madgenas 13, M.Echodas 9, J.Baronas ir R.Giedraitis po 7, A.Jomantas 5, T.Petersonas 4, M.Lukauskis 2.

„Lokomotiv“: M.Collinsas 17, R.Broekhoffas 12, F.Elegaras 11, D.Kulaginas ir B.Qvale po 10.

C grupė Perg. Pral. +/-
1. Krasnodaro „Lokomotiv“ 8 0 84
2. Berlyno ALBA 5 3 38
3. Vilniaus „Lietuvos Rytas“ 4 4 36
4. Limožo CSP 4 4 -18
5. Bilbao „Basket“ 1 6 -54
6. Belgrado „Partizan“ 1 6 -86

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Lokomotiv“ – „Lietuvos rytas“ 77:68

R.Giedraitis įspūdingu dėjimu sumažino skirtumą iki trijų taškų 58:61, tačiau varžovai atsakė penkiais taškais iš eilės ir R.Kurtinaitis prašė pasitarimo. Įpusėjus kėliniui, „Lokomotiv“ pirmavo 68:62. 19 taškų surinkęs Ch.Krameris mažino skirtumą 66:70. Rungtynių pabaigoje vilniečius pražudė pražangos, dėl kurių varžovai rinkosi taškus baudos metimais.

Trečiasis kėlinys: „Lokomotiv“ – „Lietuvos rytas“ 59:54

Europos taurę su Krasnodaro ekipa laimėjęs J.Baronas tritaškiu pelnė pirmuosius taškus šiose rungtynėse. Po spurto 14:4 svečiai sugebėjo sumažinti skirtumą 39:48. A.Jomantas įspūdingu reidu privertė sunerimti vietos sirgalius ir varžovai paprašė pasitarimo. Vilniaus klubas antroje rungtynių pusėje žaidė su nauja gyvybe. Pertraukėlė negelbėjo ir A.Jomantas sumažino skirtumą iki 8 taškų. Likus žaisti dvi minutes, Ch.Krameris dar labiau priartino „Lietuvos rytą“ – 47:54. Prieš lemiamą kėlinį komandas skyrė tik 5 taškai.

Antrasis kėlinys: „Lokomotiv“ – „Lietuvos rytas“ 44:25

B.Madgenas kėlinio pradžioje pataikė antrą tritaškį, tačiau jau netrukus Krasnodaro ekipa atitrūko dvigubai – 30:15. T.Petersonas gavo techninę pražangą už vaidybą. B.Madgenas buvo rezultatyviausias su 9 taškais ir traukė „Lietuvos rytą“ į priekį. Krasnodaro klubas nemažino apsukų ir žudė tritaškiais, skirtumas išaugo iki 21 taško (20:41). Į aikštę žengė ir 17-metis Deividas Sirvydis. Kėlinio pabaigoje žybtelėjo Ch.Krameris, tačiau prieš didžiąją pertrauką vilniečiai atsiliko 19 taškų.

Pirmasis kėlinys: „Lokomotiv“ – „Lietuvos rytas“ 25:12

Vilniaus klubas pirmoje kėlinio pusėje neatkovojo nei vieno kamuolio po savo krepšiu. „Lokomotiv“ tai leido greitai atitrūkti 16:7, o Rimas Kurtinaitis minutės pertraukėlės metu svaidėsi žaibais. Septynias minutes taškus vilniečiams rinko tik M.Echodas ir Ch.Krameris. T.Petersonas mažino atsilikimą 9:20. B.Madgenas pataikė pirmąjį vilniečių tritaškį. Pokyčių ėmėsis R.Kurtinaitis į aikštę išleido M.Normantą, kuris Europos taurėje tenkindavosi keliomis minutėmis rungtynių pabaigoje. Po pirmojo kėlinio svečiai atsiliko 13 taškų.

Startiniai penketai

„Lietuvos rytas“: Chrisas Krameris, Mindaugas Lukauskis, Martynas Echodas, Jimmy Baronas, Travisas Petersonas.

„Lokomotiv“: Mardy Collinsas, Pavelas Antipovas, Trevoras Lacey, Dimitrijus Chvostovas, Brianas Qvale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius