Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2023 11 14

G.Oreliko šou: fantastiškai išsigelbėję panevėžiečiai keršijo už trenerį

Mažiau nei prieš mėnesį Nenadą Čanaką atleidusi Europos taurės vicečempionė Ankaros „Turk Telekom“ (1-6) atvyko į Panevėžį, kur gavo dar vieną smūgį.
Gediminas Orelikas
Gediminas Orelikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Traumų išretintas „7bet-Lietkabelis“ (3-4), vedamas neįtikėtino Gedimino Oreliko pasirodymo, fantastiškai išplėšė pratęsimą, o galiausiai atkeršijo ir už N.Čanako atleidimą – 93:86 (19:24, 25:24, 18:22, 24:16, 7:0).

„Beprotiškos rungtynės. Atidavėme viską, kad šiandien laimėtume. Pabaigoje jau nebeturėjome jėgų, bet žaidėme vedami emocijų. Visa ta istorija, jie atleido N.Čanaką, padarėme viską, kad laimėtume“, – iš karto po finalinio švilpuko triumfavo G.Orelikas.

Net 31 tašką pelnęs „7bet-Lietkabelio“ lyderis pagerino asmeninį pataikytų tritaškių Europoje rekordą (8/14), pridėjo 5 rezultatyvius perdavimus ir 25 naudingumo balus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenadas Čanakas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenadas Čanakas

„Jis yra ypatingas. Maestro, – G.Oreliką gyrė ypatingą pergalę prieš buvusią komandą iškovojęs N.Čanakas. – Mes nepasidavėme, nors buvome atsilikę ir 15 taškų skirtumu. Ačiū žaidėjams, tai jų pergalė.“

Panevėžiečiai į kovą stojo gerokai nukraujavę. Prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad žaisti negalės ir Deividas Sirvydis. Anksčiau traumas patyrė Paulius Valinskas, Alenas Hadžibegovičius ir Dovis Bičkauskis.

Tiesa, epizodiškai debiutavo naujokas iš Serbijos Stefanas Birčevičius, bet taip ir nepelnęs nė taško per 12 minučių (0/1 trit., 3 atk. kam.).

Šeimininkai pradžioje pirmavo po Martyno Varno tritaškio (26:24), bet tada krito į gilią duobę 0:14 ir leido varžovams pabėgti (26:38).

Labiausiai „7bet-Lietkabelis“ kentėjo dėl nesugriebtų kamuolių po savuoju krepšiu. N.Čanakas niršo, bet buvę jo auklėtiniai iš Turkijos po netaiklių metimų imdavo kamuolius ir galiausiai siųsdavo taiklius metimus į šeimininkų krepšį.

Likus žaisti 109 sekundes „Turk Telekom“ dar pirmavo net 11 taškų persvara (75:86), bet savo šou tada pratęsė Gediminas Orelikas.

Trys jo tritaškiai iš eilės grąžino intrigą, o pratęsimą paskutinę ketvirto kėlinio sekundę išplėšė iki galo prasiveržęs Donatas Sabeckis.

Per papildomą laiką net 4,5 minutės abi komandos nepelnė nė taško, kol G.Orelikas dūrė dar vieną tritaškį (89:86). Netrukus pridėjo ir prasiveržimą, o varžovai per pratęsimą nepelnė nė taško.

Spurtu 18:0 rungtynes užbaigęs „7bet-Lietkabelis“ pakėlė visą „Kalnapilio“ areną ant kojų ir įsirašė saldžią bei svarbią pergalę.

„Labai svarbus laimėjimas mums, nes jis sustiprina mūsų šansus patekti į kitą Europos taurės etapą“, – pasidžiaugė N.Čanakas.

Tuo metu buvusi jo ekipa, Europos taurės vicečempionė „Turk Telekom“, patyrė jau penktą nesėkmę šiame turnyre iš eilės.

„7bet-Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 31 (8/14 trit., 5 rez. perd., 4 atk. kam., 4 klaid.), Nikola Popovičius 18, Martynas Varnas 17 (7 atk. kam.), Donatas Sabeckis 10 (10 rez. perd., 7 klaid., 40 min.), Vytenis Lipkevičius 8.

„Turk Telekom“: Tyrone‘as Wallace‘as 22, Jalenas Adamsas 20, Stevenas Enochas (13 atk. kam.) ir Okbenas Ulubay‘us – po 12, Jamesas Palmeris 7.

Kitas rungtynes Europos taurėje panevėžiečiai žais kitą trečiadienį išvykoje su grupės autsaidere Vroclavo „Šlask“ iš Lenkijos, dar neturinčia nė vienos pergalės.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius