Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 09

G.Petrauskas po skaudaus pralaimėjimo ketvirtfinalyje: „Nekaltinu žaidėjų“

Gedimino Petrausko vadovaujama Lietuvos U-19 rinktinė neišgyveno pratęsimo dramos pasaulio čempionate – ketvirtfinalyje 79:84 krito prieš Prancūziją, tačiau treneris žaidėjų dėl rezultato nekaltino.
Gediminas Petrauskas
Gediminas Petrauskas / ltu.basketball nuotr.

Ketvirtajame kėlinyje Lietuva buvo atitrūkusi ir 5 taškais, o esant lygiam rezultatui turėjo ir paskutinę ataką, tačiau išpuolis baigėsi klaida. Varžovai pataikė su sirena, bet arbitrai neįskaitė taškų – besileidžiantį kamuolį dar palietė vienas iš Prancūzijos žaidėjų.

„Paskutinę minutę prastai sužaidėme prie varžovų išsikeitimo gynyboje. Atrodo, galėjome vienaip ar kitaip sužaisti ir priėmėme sprendimą. Tikrai nekaltinu žaidėjų. Bandėme žaisti vienas prieš vieną, ką ir reikia daryti, bet tai nebuvo sėkminga“, – kalbėjo G.Petrauskas.

Trenerio teigimu, labai prastai buvo sužaista pratęsimo pradžia.

„Pasisekė, kad neįskaitė varžovų paskutinių taškų ketvirtojo kėlinio pabaigoje, turėjome būti žymiai piktesni. Labai blogai pradėjome, pratęsime taip ir neradome savo žaidimo“, – apgailestavo strategas.

G.Petrausko teigimu, prancūzai žaidė taip, kaip ir buvo galima tikėtis.

„Ir kamuolius pasiėmėme, puolime 14. Žaidėjų motyvuoti daug nereikia, atidavė visas jėgas, bet turime protingiau sužaisti. Klaidos gynyboje mums labai brangios. Jei atsikovojome kamuolių, tai antrais šansais nelabai pasinaudojome“, – sakė treneris.

Savaitgalį lietuvių laukia rungtynės dėl 5-8 vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius