Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 15

G.Žibėnas – apie pergalės prieš „Žalgirį“ efektą ir K.McCullumo bei E.Kairio būkles

Sulaukęs palankaus rezultato Vokietijoje, Vilniaus „Rytas“ tapo savo paties likimo FIBA Čempionų lygoje kalviu. Pirmoji užduotis – trečiadienio vakarą Stambule pranokti vietos „Bahčešehir Koleji“, antroji – po savaitės „Jeep“ arenoje bent 14 taškų pranašumu revanšuotis Manresos BAXI krepšininkams.

„Laukia dar vienos „gyvenk arba mirk“ rungtynės, kokių šį sezoną turėjome jau nemažai. Ką vakar ir šiandien treniruotėse mačiau iš žaidėjų veidų, tai kad esame pasiruošę dvikovai. Laukiame mačo“, – rungtynių su Stambulo „Bahčešehir Koleji“ išvakarėse kalbėjo Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas.

VIDEO: G. Žibėnas: „Laukia dar vienos gyvenk arba mirk rungtynės“

Sostinės klubo varžovas – pergalių FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape dar neturinti ir viltis į atkrintamąsias varžybas patekti praradusi „Bahčešehir Koleji“.

Pirmajame tarpusavio mače „Jeep“ arenoje „Rytas“ svečius iš Stambulo įveikė 95:88. Tai buvo ketvirtas iš dabar fiksuojamų devynių „Bahčešehir Koleji“ pralaimėjimų iš eilės.

„Daug pralaimėjimų buvo paskutinėmis sekundėmis, kaip ir pastarasis mačas su Manresos BAXI, kuriai nusileido vienu tašku po lemiamo Jerricko Hardingo metimo. Jie turėjo gerą mačą ir prieš Stambulo „Anadolu Efes“, nors ir pralaimėjo. Negalime nurašyti šios komandos vien dėl to, kad ji žais nejausdama jokios įtampos. Tai atriš komandai rankas ir išryškins jos lyderius. Manau, kad „Bahčešehir Koleji“ žais visu pajėgumu ir visa sudėtimi. Tai yra šansas jiems pasigerinti statistiką Čempionų lygoje“, – sakė G.Žibėnas.

Ryškiausias Stambulo komandos krepšininkas – vidurio puolėjas Jerry Boutsiele, šį Čempionų lygos sezoną fiksuojantis po 16,2 taško, 9,1 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo, 2,4 blokuoto metimo ir 22,9 naudingumo balo.

Jis yra pirmas žaidėjas turnyre pagal efektyvumą ir blokuotus metimus, antras pagal atkovotus kamuolius.

„Didžiausias pavojus mums – Jerry Boutsiele, – sakė G.Žibėnas. – Turėsime komandinėmis pastangomis stabdyti jo žaidimą baudos aikštelėje. Žiaurinis talentas yra Jamaras Smithas, kuriam būnant be kamuolio kuriama daug užtvarų. Turėsime būti sąžiningi ir kantrūs gynyboje. Sakyčiau, kad „X faktorius“ yra Yigitas Arslanas, kuris šioje arenoje sunkiai prameta. Jis labai gerai jaučiasi šioje arenoje, tad turėsime skirti didžiulį dėmesį.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reigarvius Williamsas, Jerry Boutsiele
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reigarvius Williamsas, Jerry Boutsiele

Mačą Turkijoje vilniečiai pasitiks pakylėtomis nuotaikomis – keturių pralaimėjimų atkarpą per abu turnyrus pakeitė fantastiška 100:94 pergalė Kaune prieš „Žalgirį“.

„Šios rungtynės kiekvienam žaidėjui pridėjo pasitikėjimo ne tik savimi, bet ir vienas kitu. Dar kas svarbiau – tuo, ką darome, – sakė G.Žibėnas. – Kaip žaidėjams kartoju, nesvarbu, kokį jie žais derinį, svarbu, kaip jį išpildys. Svarbu tikėti tuo, ką darai. Tas pats yra ir apie gynybą. Nesvarbu, kokia sistema ginsimės, kartais ji gal bus keista, bet jei parodysime tikėjimą tuo, ką darome, tuomet kiekviena gynyba bus gera gynyba.“

Sekmadienį Nemuno saloje žaisti negalėjo Kendale'as McCullumas ir Evaldas Kairys, bet įžaidėjo ir vidurio puolėjo yra laukiama šio vakaro rungtynėse Stambule prieš „Bahčešehir Koleji“.

„Nesakyčiau, kad jų būklė yra tobula, bet jie yra tikrai geroje fazėje, pasiruošę. Jie abu dirbo kontaktinėse treniruotėse ir rytoj žais, bet rungtynių metu stebėsime, ką mums duoda kiekvienas žaidėjas ir pagal tai reaguosime, kiek jie laiko galės padėti komandai aikštelėje“, – sakė „Ryto“ treneris G.Žibėnas.

Rungtynių tarp „Bahčešehir Koleji“ ir „Ryto“ pradžia – trečiadienį 19 valandą Lietuvos laiku Stambule.

VIDEO: PIKENROLAS: „Ryto“ koncertas Kaune, Šaro šėlionė Atėnuose ir Eurolygos atkrintamųjų dėlionė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius