Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 10

Gintaras Krapikas – apie ilgą rinktinės pokalbį, žaidimo planą be Jono Valančiūno ir ambicijas

Paprastai rinktinės treniruotėse netrūksta šypsenų, juoko ir geros nuotaikos, tačiau tik įėjus į lietuvių pratybas Rygos arenoje, buvo galima pajusti neįprastą tylą. Po dar vienerių blankių rungtynių Lietuvos nacionalinėje komandoje – tyla ir rimtis. Jono Kazlausko asistentas Gintaras Krapikas neslepia – rinktinės žaidimo kokybe nepatenkinti visi.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Akivaizdu, kad tiek treneriai, tiek žaidėjai ir sirgaliai nėra patenkinti žaidimo kokybe. Bet taip pat akivaizdu, kad šį vakarą paskutinėse grupės rungtynėse turime žaisti ir pakovoti dėl mūsų tikslo – užimti pirmąją vietą. Žiūrint į faktą, neatsiliekame nuo tikslo, bet atsiliekame žaidimo kokybe“, – pasakojo G.Krapikas.

– Ruošiatės žaisti su Jonu Valančiūnu ar be jo?

– Negalime ruoštis žaisti su Jonu, jei jo nėra aikštėje. Be abejo, sunku tai daryti. Šiandienos pratybose ruošėmės žaisti be jo. Ar užteks to, ką jis išgirs teoriškai, klausimas, nes vien jam būnant turėjome problemų žaisti su juo, o jam nesant – dar sunkiau. Pirmiausia, svarbu, kad Jonas kuo greičiau, net šiandien, pasveiktų ir būtų pasiruošęs žaisti.

– Po mačo su estais rūbinėje vyko ilgas pokalbis. Kaip šiandien komanda reaguoja į pastarąsias rungtynes?

– Rytinės pratybos nėra tas laikas, kai matytume žaidėjų reakciją į vakarykštį artimą ir emocingą pasikalbėjimą. Tik rungtynės parodys, ar tai žaidėjus paveikė, ar ne.  

– Ar varžovas panašus į belgus ir estus?

– Gal truputį skiriasi. Labai galingai žaidžiantis pagrindinis čekų „centras“ Janas Vesely yra krepšininkas, kuris negali mums pridaryti bėdos atšokdamas ar mesdamas iš toli. Tai mums buvo problema anksčiau.

Kita vertus, įžaidėjas Tomašas Satoranskis po sezono Barselonoje pakėlė žaidimo lygį, gerai vadovauja komandai ir pats yra aktyvus. Faktas, kad čekai taip pat turi galimybę laimėti grupės varžybas, rodo, kad jie gerai pasiruošę ir žaidžia pergalingai.

– Tai varžovai savo žaidimo stiliumi parankesni?

– Kaip varžovui duodi žaisti, taip jis ir žaidžia. Jei būdami „ant popieriaus“ stipresni duodame galimybę priešininkams kovoti lygiai, jie ja ir pasinaudoja. Viskas priklausys nuo mūsų ir tik mūsų.

– Kaip rinktinei svarbu užimti pirmąją vietą D grupėje?

– Vienareikšmiškai. Kiekvienas prieš čempionatą turi savo tikslus. Pirminis mūsų tikslas buvo laimėti grupės varžybas. Jis nė kiek nepasikeitė. Dėl to čia ir atvažiavome. Labai svarbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius