Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 10

Į „geriausią miestą“ grįžęs rinktinės snaiperis: „Ispanai nebėra tokie, kokie buvo“

Europos čempionato kovos persikėlė į Berlyną, o tuo labiausiai džiaugiasi vienas Lietuvos rinktinės žaidėjas. „Geriausias miestas, kuriame yra tekę žaisti“, – kalbėdamas su 15min pareiškė Rokas Giedraitis.

Lietuvos rinktinės snaiperis apie Vokietijos sostinę atsiliepia tik geriausiais žodžiais. Ir ne tik dėl šio miesto savybių.

2018 metais iš Vilniaus „Ryto“ į Berlyno ALBA persikėlęs puolėjas būtent Vokietijoje pradėjo savo kilimą link elitinio Eurolygos snaiperio statuso, kurio jis nusipelnė per pastaruosius metus.

Dveji solidūs metai Berlyne užtarnavo jam solidų kontraktą su Vitorijos „Baskonia“, kurioje jis taip pat jau praleido du sezonus.

„Prisiminimai patys geriausi – grįžęs čia, prisimenu laimėjimus. Laimėjome taurę, laimėjome lygą, tai šituos labiausiai prisimenu. Užbaigėme sezoną geriausia nata. Visi prisiminimai iš klubo yra pozityvūs – viskas buvo super, žmonės šypsosi, viskas gerai – galiu tik gražiausiais žodžiais atsiliepti“, – sugrįžęs į Berlyną Europos čempionato atkrintamosios varžyboms kalbėjo R.Giedraitis.

Su 3,7 mln. gyventojų turinčiu miestu „Giedravičiumi“ rinktinės draugų vadinamą žaidėją sieja ne tik karjeros vingis – čia gimė jo dukra. Įsiminė vienas didžiausių Europos miestų jam ir dėl jame tvyrančios atmosferos.

„Man labiausiai įsiminė, kad tai labai labai laisvas miestas, ką nori, tą darai. Nėra kažkokio suvaržymo, viską gali rasti, ko tik reikia. Man tai geriausias miestas, kuriame yra tekę žaisti. Tikrai numeris vienas, – pabrėžė R.Giedraitis. – Smagu prisiminti tas pačias gatves, sutikti senus pažįstamus. Visą laiką čia geri sentimentai, mano dukra gimė čia Berlyne, tai tiktai geruoju prisimenu.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

Taip pat Lietuvos rinktinės puolėjas pridūrė, kad Berlyno privalumas – ir gera lokacija, dėl kurios mūsų šalies nacionalinę komandą Europos čempionato atkrintamosiose galės atvykti būrys tautiečių.

„Smagu, kad miestas yra netoli Lietuvos. Atvažiuos tikrai daug lietuvių palaikyt, o šitas faktorius mums labai svarbus“, – sakė R.Giedraitis.

Per dvi dienas Berlyne jis dar nespėjo sutikti daug bičiulių iš karjeros etapo ALBA klube laikų, tačiau planuoja susitikimą su didžiausia „geltonųjų“ žvaigžde, su kuriuo artimai susibičiuliavo.

„Reikės susitikti su (Luke'u) Sikma. Buvo ir (Martinas) Hermanssonas, su kuriuo gerai sutarėme, bet jis dabar žaidžia Valensijoje. Iš dabartinių (ALBA žaidėjų – aut. past.) geriausiai sutariu su Johannesu Thiemannu ir Sikma“, – atskleidė lietuvis.

Jau šįvakar jis su komandos draugais žengs ant gerai pažįstamo 14,5 tūkst. žmonių talpinančios „Mercedes-Benz“ arenos parketo.

Lietuvos rinktinė žūtbūtinėje aštuntfinalio akistatoje grumsis su Ispanija, kuri laimėjo A grupės varžybas Tbilisyje, bet nėra laikoma favorite akistatoje su ketvirtoje vietoje B grupėje likusia Lietuva.

Apie tai dar po paskutinių grupės rungtynių su bosniais kalbėjo ir Rokas Jokubaitis, pareiškęs, kad ispanai turėtų lietuvių bijoti labiau, negu mes jų. Ar tam pritartų ir jo bendravardis?

„Pritarčiau, aišku, – ramiai atsakė R.Giedraitis. – Aš manau, kad jie tikrai labiau turi mūsų bijoti. Ispanai nebėra tokie, kokie buvo anksčiau, tai vis tiek atjaunėjusi komanda. Einame tik laimėti, negalvojame apie jokias kitas mintis, net nėra ką daugiau šiuo klausimu šnekėti.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

Pats R.Giedraitis jau du sezonus praleido Ispanijoje. Kokias būsimų lietuvių varžovų stiprybes jis įžvelgia?

„Ispanai, kaip ir jiems būdinga, bėga. Reikės sustabdyti jų greitą puolimą. Beveik visi žaidėjai iš ACB lygos, o ten visi bėga. Reikės sustabdyti greitą puolimą ir padaryti kuo mažiau klaidų, nes jei klysime, tai jie bėgs į priekį“, – išskyrė lietuvis.

Vasarą jo komanda jau žaidė su Ispanija du kartus – Gran Kanarijoje draugiškas rungtynes 82:77 laimėjo lietuviai, o po kelių dienų tą patį, tik rezultatu 78:76, jie padarė ir Vilniuje.

R.Giedraitis tuose mačuose buvo vienas lietuvių vedlių ir sužaidė bene geriausias dvejas rungtynes rinktinėje šią vasarą, kai pelnė 12 ir 11 taškų.

Ar galima teigti, kad ispanai – parankus varžovas R.Giedraičiui, ar tai tik sutapimas?

„Taip tiesiog sukrito ir tiek. Nėra, kad būtinai prieš ispanus sužaisiu geriau nei prieš kokius vengrus. Čia tiesiog toks sutapimas ir tiek“, – atsakė lietuvis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

Tiesa, Kelne jam „nesukrito“. Per penkis mačus pripažintas snaiperis įmetė tik 2 tritaškius iš 10 ir vidutiniškai per 14,8 minutės pelnė po 3,6 taško.

Kas tai – kritusi R.Giedraičio forma ar kas kita?

„Tiesiog nesukrenta tritaškiai, kitkas visai pusėtinai. Sukristų tie tritaškiai, viskas būtų geriau, žmonės kitaip šnekėtų. Nieko čia nepakeisi – atvažiavome čia, į Berlyną, bandysiu čia sumesti“, – vylėsi 200 cm ūgio puolėjas.

Tiek jam, tiek visai komandai

„Pats tas, kad mes papuolėme į šią grupę, aišku, gerai, kad išsikapanojome, mums tik į naudą, mes užsigrūdinome dar labiau, pasiruošėme tikrai toms lemiamos kovoms. Kitos grupės, pavyzdžiui, serbai, palyginus, neturėjo ten ką veikti. Manau, kad mes tikrai būsim gerai pasiruošę ir viskas bus gerai“

VIDEO: „Iki paskutinio“: Lietuvos autobanas (?) link pusfinalio ir žvilgsnis į aštuntfinalius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius