Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 20

Į Europos taurę sugrįžti norintis „Lietkabelio“ vadovas: „Ne viską lemia finansai“

Vilniaus „Ryto“ palikta vieta Europos taurėje ilgai laisva būti nežada. Daug metų su Eurolyga bendradarbiavęs sostinės klubas nusprendė persikelti į FIBA Čempionų lygą, o atsiradusia galimybe žaisti antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre susidomėjo Panevėžio „Lietkabelis“.
Panevėžio „Lietkabelis“
Panevėžio „Lietkabelis“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiąją vietą galutinėje nutraukto Lietuvos krepšinio lygos sezono rikiuotėje užėmusiam Panevėžio „Lietkabeliui“ atsirado netikėta proga sugrįžti į Europos taurę, kurioje varžėsi 2016-2017 bei 2017-2018 metų sezonuose.

Vilniaus „Rytas“ antradienio vakarą pranešė apie persikėlimą į Čempionų lygą, o jo vieta užimti panoręs Aukštaitijos klubas oficialiai pateikė prašymą.

„Kai viena komanda daug metų žaidžia viename turnyre bei nusprendžia keltis į kitą, tai negali nenustebinti. Tai kardinalus sprendimas. Bet tai yra kito klubo reikalas, kuris geriausiai žino savo situaciją“, – 15min Vilniaus komandos sprendimą komentavo „Liekabelio“ vadovas Martynas Purlys.

Debiutiniame sezone Europos taurėje „Lietkabelis“ prasibrovė į „Top 16“ etapą, kuriame žaisdamas su Maskvos srities „Chimki“, Miuncheno „Bayern“ bei Ulmo „Ratiopharm“ komandomis iškovojo dvi pergales.

Kitame sezone panevėžiečiai iškovojo keturias pergales ir į kitą etapą nepateko.

Kaip pagrindinis „Ryto“ motyvas keltis į Čempionų lygą nurodomas finansinis aspektas.

Čempionų lygos reguliariajame sezone žaidžiančios komandos sulaukia 50 tūkst. eurų finansinės injekcijos. Už patekimą į aštuntfinalį komandos biudžetą papildo 20 tūkst. eurų, už patekimą į ketvirtfinalį – dar 30 tūkst. eurų.

Už dalyvavimą Europos taurėje klubams mokama 20 tūkst. eurų, už patekimą į kitą etapą – 40 tūkst.

Pridėkime tai, kad Europos taurėje komandos gauna papildomų pinigų už televizines transliacijas, o įmokų dydis priklauso nuo kiekvienos šalies susitarimo su Eurolyga.

15min žiniomis, „Ryto“ kišenę turėtų papildyti dar neįvardinta pinigų suma už perėjimą į Čempionų lygą.

„Ne visada viską lemia finansai, – 15min norą žaisti Europos taurėje komentavo Martynas Purlys. – Dalyvaudamas aukštesnio lygio turnyre gali paimti geresnius ar ambicingesnius žaidėjus. Manome, kad kai kurie žaidėjai labiau norės dalyvauti Europos taurėje nei Čempionų lygoje, tad su jais bus lengviau susitarti.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Purlys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Purlys

Tiesa, pirmiausia LKL valdybos posėdžio metu ekipos susidėlios ir pasitvirtins vietas, kur ir kokios komandos turėtų dalyvauti.

Pagal FIBA Čempionų lygos atsiųstą raštą Lietuvai priklauso viena tiesioginė vieta reguliariajame ČL sezone, priklauso viena vieta į kvalifikacinį turnyrą bei galimai dar vardinis kvietimas.

Ar skolų naštą turėjęs klubas yra finansiškai pajėgus sugrįžti į Europos taurę?

15min žiniomis, Aukštaitijos klubo skolos žaidėjams siekia vos 10 tūkst. eurų.

„Baigiame atsiskaityti su žaidėjais, padengti skolas, – finansinę situaciją klube aiškino M.Purlys. – Esame beveik sumokėję visus atlyginimus už šį sezoną, liko išmokėti tik dar vieną premiją. Atsiskaitėme su žaidėjais ir už praėjusį sezoną. Bendrai liko maža dalis.“

Karolis Bakūnas/Nenad Čanak
Karolis Bakūnas/Nenad Čanak

Panevėžiečiai pradėjo judinti ir sudėties komplektacijos darbus. Pirmiausia „Lietkabelis“ siekia susitarti su dvejus pastaruosius metus komandai vadovavusiu strategu Nenadu Čanaku.

Serbas praėjusiame sezone sėkmingai išdreifavo „Lietkabelio“ laivą į Čempionų lygos atkrintamąsias, iškovojo trečiąją vietą Karaliaus Mindaugo taurėje, o LKL pirmenybėse tik paskutinę akimirką prarado antrąją poziciją.

„Kalbamės su Nenadu Čanaku, šis pokalbis yra pozityvus. Tikimės, kad pavyks su juo pasirašyti sutartį. Tuomet eisime link žaidėjų. Norime, kad ekipoje liktų ir pernykštės komandos krepšininkai. Žiūrėsime kaip seksis, nes nėra realu išlaikyti visų. Kai kurių kainos ir ambicijos po gero sezono pakilo“, – sakė M.Purlys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius