Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 05

Į kovą su Lietuva ir kitais jie stojo su slapta misija ir išgalvotais slapyvardžiais

Kai Prancūzijos krepšininkai kovojo su lietuviais, amerikiečiais ir kitų šalių krepšininkais pasaulio čempionate, jų galvos veikė panašiai kaip banko plėšikų iš serialo „La Casa del Papel“ („Pinigų namai“). Prancūzijos krepšininkai buvo įkūrę specialią grupę „Whats'App“ platformoje ir susigalvoję slapyvardžius: Londonas, Alžyras, Dubajus, Bankokas, Porto ir kt. Jų misija pirmenybėse Kinijoje – užimti Pekiną.
Evanas Fournier gavo Alžyro slapyvardį.
Evanas Fournier gavo Alžyro slapyvardį. / Ž.Gedvilos ir L'Equipe nuotr.

Viskas prasidėjo nuo trenerio Vincent'o Collet kalbos komandai prieš pasaulio čempionatą Kinijoje.

Prancūzijos treneris norėjo, kad jo žaidėjai pasitiktų turnyrą su tinkamu psichologiniu nusiteikimu. Kad nesijaustų nei favoritais, nei autsaideriais, bet būtų pasirengę įvykdyti tarsi apiplėšimo misiją.

Žaidėjai gyvai įsitraukė į psichologinį žaidimą, pasitelkę vaizduotei į pagalbą populiarų „La Casa Del Papel“ serialą. Jame dramatiškam apiplėšimui ryžtasi gauja, kurios nariai pasivadinę miestų slapyvardžiais, – nuo Helsinkio iki Tokijo.

„Mes buvome matę serialą, tad darėme taip pat. Žingsnis po žingsnio tai tapo rimta“, – dienraščio „L'Equipe“ žurnalistui Yannui Ohnonai sakė vienas idėjos autorių Nando de Colo.

Prancūzijos rinktinės gynėjo teigimu, jie patys pradėjo įsivaizduoti save plėšikais, o N.de Colo ėmė siūlyti slapyvardžius.

„Kai kuriems jie buvo akivaizdūs, kitiems – mažiau. Kai kurie žaidėjai pasikeitė juos, o kiti paprašė pakeisti“, – pasakojo N.de Colo.

Taip Evanas Fournier tapo Alžyru, nes jo motina kilusi iš šios Afrikos šalies. Nando de Colo pasirinko Porto, nes šiame mieste susituokė su savo žmona Veronica.

Prancūzijos sostinėje didžiąją karjeros dalį žaidęs Andrew Albicy tapo Paryžiumi. Pagal įvairias priežastis slapyvardžiai teko ir kitiems: Rudy Gobert'as – Bankokas, Vincentas Poirier – Dubajus, Louisas Labeyrie – Havana, Mathias Lessortas – Marbela, Frankas Ntilikina – Harlemas.

Prancūzijos rinktinės atstovas spaudai Guillaume Karli pasirūpino kiekvieno žaidėjo nuotraukomis, o N.de Colo paprašė savo agento, kad šis sukurtų montažus su seriale naudojama plėšikų kauke.

„Per mūsų kelionę buvo daug momentų, kai mes kalbėdavomės apie mūsų „misiją“. Manau, kad mūsų krepšinyje tai jautėsi. Ypač po pirmojo etapo, kai mes suvokėme, kad galime kažką nuveikti“, – pasakojo N.de Colo.

Antrajame pirmenybių etape prancūzai 78:75 palaužė Lietuvą, kai rungtynių pabaigoje kilo skandalas dėl Rudy Gobert'o ne pagal taisykles numušto kamuolio nuo lanko po Jono Valančiūno baudų metimo.

Žvelgiant iš lietuvių prizmės tai jau buvo apiplėšimas viduryje dienos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Nando De Colo
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Nando De Colo

Bet prancūzai dar labiau nustebino ketvirtfinalyje, kai 89:79 eliminavo turnyro favoritais laikytus JAV krepšininkus.

Atrodė, kad viskas klostosi pagal Prancūzijos krepšininkų galvose sukurpto žaidimo planą, bet pusfinalyje jie jau patys liko apiplėšti kuklesnę sudėtį turėjusios Argentinos.

Kovoje dėl trečios vietos palaužę Australiją prancūzai iškovojo bronzą ir kelialapį į olimpines žaidynes.

„Mes buvome suplanavę, kad jei laimėsime auksą, publikuosime visus savo atvaizdus su ta pačia žinute ir nuotrauka „Casa de Papel“, – atskleidė N.de Colo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius