Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 05

Iki tobulybės pritrūko tik pergalės: pažymiai rinktinės žaidėjams ir treneriui

Beprotiškos rungtynės, kuriose buvo daug nesuprantamų situacijų, teisėjavimo skandalas bei dviejų neįtikėtinų žaidėjų Jono Valančiūno ir Franzo Wagnerio neįtikėtini pasirodymai. Deja, bet Lietuvos rinktinė dviejų pratęsimų dramoje patyrė trečią pralaimėjimą Europos čempionate.15min portale – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai rinktinės krepšininkams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Surengus fantastišką spurtą ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir J.Valančiūnui tiesiog dominuojant aikštelėje, atrodė, jog pratęsimo metu mūsiškiai tikrai pasieks pergalę, tačiau galiausiai – dar viena paleista Lietuvos rinktinės pergalė. Šįkart – dviejų pratęsimų trileryje.

Šis mačas pagal visus aspektus yra kol kas įsimintiniausias šiame Europos čempionate – pagal intrigą, dramą ar galingus žaidėjų pasirodymus ir statistiką. Žmonės tikrai turi apie ką kalbėti.

#4 Eigirdas Žukauskas – be vertinimo

Debiutavo Europos čempionate, žaidė mažai, todėl pasirodymo nevertinsiu.

#9 Ignas Brazdeikis – 5,5

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis ir Franzas Wagneris
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis ir Franzas Wagneris
12 tšk., 6 atk. kam., 2 rez. perd., 31 min.

Igno Brazdeikio prasiveržimai šiandien dažnai baigdavosi lipimu į varžovų medį. Daug atakų nebuvo užbaigta, kai jau atrodė, kad bus garantuoti taškai.

Tą matome ir statistikos protokole – pataikyti du dvitaškiai iš dešimties.

Man labai patiko Igno kovingumas, užsivedimas, agresyvumas.

Gynyboje Ignas turėjo prastų epizodų, kaip ir daugelis Lietuvos rinktinės krepšininkų, kuriems vieną ar kitą atkarpą teko dengtis prieš Franzą Wagnerį.

#11 Domantas Sabonis – 6

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis
13 tšk., 7 atk. kam., 24 min.

Po dviejų kėlinių, kuomet Domanto Sabonio sąskaitoje buvo du taškai ir du išmesti metimai, atrodė, kad su juo vėl kažkas yra negerai.

Bet po ilgosios pertraukos viskas pasikeitė. Lietuvos rinktinė visą puolimą pradėjo statyti ant centravimo – tiek Jono, tiek Domanto.

Tai kol kas geriausias Sabo mačas turnyre. Išsikeitimai gynyboje, kai D.Sabonis žaidė penktoje pozicijoje, buvo normalūs. Vis dėlto turiu įvertinti epizodą, kai pratęsime pirmavome 3 taškais, o keturias pražangas turėjęs Domas į dešinę pusę leido prasiveržti Dennisui Schroderiui. Ne tik prasileido ir leido įmesti taškus, bet dar ir gavo penktąją pražangą.

Domas pastatė rinktinę į tokią situaciją, kad Kazys Maksvytis nuo suolo turėjo krapštyti Martyną Echodą ir su juo bei Jonu Valančiūnu žaisti gynyba–puolimas. Šiame epizode D.Sabonis pasirodė labai nesėkmingai.

Tam, kad D.Sabonis gautų aukštesnį pažymį, jis turi aikštelėje padaryti labai gerus dalykus ir vesti komandą į priekį.

#13 Rokas Jokubaitis – 4,5

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
7 tšk., 2 atk. kam., 2 rez. perd., 33 min.

Šįkart – silpnesnis Roko Jokubaičio mačas.

Vietomis pritrūko ramybės, geresnio vadovavimo komandai ir kamuolio kontrolės.

Pradžioje Dennisas Schroderis per visas užtvaras prieš R.Jokubaitį ėjo per apačią, lietuvis turėjo progą įeiti į ritmą laisvais metimais, bet prametė porą tritaškių. Metimai buvo per trumpi.

Galutinis rezultatas – vos 25 proc. pataikymas.

Rokas žaidė 33 minutes, bet tai labiau dėl to, kad varžovai stipriai baudė Luką Lekavičių dėl jo mažesnio ūgio. Tuo ypač naudojosi D.Schroderis. Lukas surinko keturias pražangas, tad R.Jokubaitis turėjo žaisti daug.

Tai nebuvo geros Roko rungtynės, bet per parą laiko jis sužaidė virš 60 minučių. Tai didžiulis krūvis ir atsakomybė jaunam įžaidėjui. Rokas gynyboje dar nėra labai patikimas žaidėjas, pagrindinę naštą nešantis puolime.

Įsimintinas buvo puikus R.Jokubaičio dėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius