Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 10

Įnirtingą turkų pasipriešinimą palaužę prancūzai – pirmieji ketvirtfinalio dalyviai

Europos krepšinio čempionate paaiškėjo pirmieji ketvirtfinalio dalyviai. Jais tapo Prancūzijos krepšininkai, aštuntfinalyje sunkiai po pratęsimo palaužę Turkijos rinktinę 87:86 (18:11, 25:24, 6:22, 28:20, 10:9).

Puikiai rungtynes pradėję prancūzai greitai susikrovė solidų pranašumą ir jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą – 18:8. Antrojo kėlinio viduryje skirtumas tapo dvigubas (31:15) ir tik tuomet be Shane‘o Larkino žaidusiems turkams pavyko stabilizuoti padėtį aikštėje. Antrojo kėlinio paskutinę minutę skirtumas ištirpo iki 5 taškų (40:35), bet Rudy Gobert‘as pelnė 2 taškus su bauda ir į didžiąją pertrauką komandos iškeliavo esant 8 taškų skirtumui (43:35).

Trečiasis kėlinys pasižymėjo daugybe abiejų komandų klaidų ir netaiklių metimų, kurie neleido skirtumui ženkliau nei didėti, nei mažėti. Likus žaisti mažiau nei 2 kėlinio minutes turkai pagaliau surengė keletą sėkmingų atakų iš eilės ir prieš lemiamą mačo ketvirtį sugebėjo išsiveržti į priekį net 57:49.

Turkijos rinktinės netikėtu lyderiu tapo Bugrahanas Tunčeras, sugebėjęs per 3 kėlinius pelnyti 20 taškų (6/6 tritaškiai).

Ketvirtajame kėlinyje prancūzai greitai atsitiesė ir sumažino atsilikimą iki minimumo (57:56). Kėlinio pabaigoje turkai, pirmaudami 77:75, turėjo auksinę progą uždaryti rungtynes, kai prancūzas Timothe Luwawu-Cabarrot buvo nubaustas nesportine pražanga. Vis dėlto Cedi Osmanas prametė abu baudos metimus, o turkai netrukus dar ir prarado kamuolį. Lemiamas metimas buvo patikėtas E.Fournier, kuris nepataikė, bet jo metimą dėjimu pataisė R.Gobert'as ir išlygino rezultatą – 77:77. Komandoms teko žaisti pratęsimą.

Per papildomas 5 min. visą laiką nedidelę persvarą turėjo prancūzai, tačiau paskutinę minutę ir vėl laimėti galėjo abi komandos. Likus žaisti 13 sek. R.Gobert‘as prametė abu baudų metimus, bet netrukus kamuolį perėmęs Terry Tarpay‘us nulėmė savo komandos pergalę – 87:86.

Prancūzijos rinktinei aštuntfinalyje R.Gobert‘as pelnė 20 taškų ir atkovojo net 17 kamuolių (28 naudingumo balai). Po 13 taškų pridėjo E.Fournier ir T.Huertelis.

Turkijos ekipoje rezultatyviausi buvo B.Tunčeras (22 taškai, 6/10 tritaškių), F.Korkmazas (18) ir Sertačas Šanli (12).

Europos čempionato ketvirtfinalyje Prancūzijos rinktinė susitiks su Serbijos ir Italijos aštuntfinalio poros laimėtojais.

Lietuvos rinktinė savo aštuntfinalio mačą su Ispanijos komanda šeštadienį pradės 21.45 val

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius