Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 11

Iš kalėjimo Baltarusijoje paleista krepšininkė užsikrėtė COVID-19: „Norėjau rėkti“

Viena garsiausių Baltarusijos krepšininkių Jelena Leučanka praėjusį mėnesį 15 dienų klaikiomis sąlygomis praleido viename iš gimtosios šalies kalėjimų, o dabar susidūrė su dar viena problema – per karjerą ir Lietuvoje žaidusi baltarusė užsikrėtė COVID-19.
Jelena Leučanka
Jelena Leučanka / Scanpix ir Instagram nuotr.

37-erių buvusi Baltarusijos rinktinės puolėja rugsėjo pabaigoje buvo sulaikyta ir rugsėjo 30-ąją nubausta 15 dienų įkalinimo bausme Okrestino sulaikymo centre, kuriame kalinama didžioji dalis Baltarusijos režimui besipriešinančių protestuotojų ir Aliaksandro Lukašenkos oponentų.

Paleista krepšininkė, su Baltarusijos rinktinė iškovojusi 2007 m. Europos čempionato bronzos medalį, nupasakojo baisias sąlygas, su kuriomis jai teko susidurti.

„Mano sveikatai grėsė pavojus“, – tuomet pasakojo J.Leučanka.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įkalinta baltarusių krepšininkė – apie siaubingas sąlygas: be patalynės, vandens ir su utėlėmis

Išsivadavusi iš klaikių sąlygų Baltarusijoje, karjerą baigusi krepšininkė išvyko į Graikiją, bet čia jos laukė dar viena prasta žinia – baltarusė sulaukė teigiamo koronaviruso testo rezultato.

Savo reakcija ir išgyvenimais J.Leučanka pasidalino su sekėjais instagrame.

„Man patvirtintas COVID-19. Prieš šešis mėnesius tai, ko gero, būtų skambėję kaip baisiausia diagnozė, bet dabar, po visų įvykių vasarą ir rudenį, į koronavirusą jau žvelgiama kur kas paprasčiau.

View this post on Instagram

У меня подтвердился COVID????. Наверное полгода назад это звучало бы так, будто самая страшная болезнь пришла за тобой. Но сейчас - после всех событий лета и осени - коронавирус воспринимается легче. Я сдавала тест перед отлетом и сразу по прибытию в Грецию. Результат: отрицательный. А как-то вечером, внезапно обнаружила, что не слышу запахов. Конечно, я знала, что это один из самых распространенных симптомов „короны”, и потому перенюхала все кремы в ванной, чтобы убедиться наверняка - обоняние точно пропало? Точно! Никакой паники, но ощущения странные и на градуснике 37°C. Утром сдала тест, и COVID подтвердился. Сейчас температуры нет, вкус у еды слабо выраженный, и есть чувство заложенности носа, хотя дышится хорошо. О чем я думаю в режиме самоизоляции? Если честно, расслабиться сложно. Только прилетела в Афины. Вроде бы стала приходить в себя. Начала тренироваться. Были планы, а потом по щелчку их не стало. В какой-то момент хотелось закричать. Ну а дальше я решила сделать то, что практикую в последнее время: какой бы ужасной не была ситуация, смотреть на нее положительно. Да, это происходит со мной. Да, продолжаю терять форму. Да, очередная новая страна. Да, вышла из тюрьмы. Но сердце же бьется! ????????Эмоциональное состояние во многом зависит от нас самих. Поэтому я просто разрешила всем этим чувствам быть внутри меня, но не сильно иду у них на поводу. Потому что, где внимание, там и энергия☝????????! А она мне сейчас нужна для восстановления. Я знаю, что от COVIDа никто не застрахован, но, когда иммунитет ослаблен, организм менее сопротивляем вирусам. Думаю Окрестино сделало тут своё дело????????????. Ну что же, видимо его укрепление, и есть мой ближайший план на 10 дней. А какие у вас планы? Чтобы вы ни задумали, пусть все получится! Берегите себя: много спите, отдыхайте, делайте дыхательную гимнастику, не забывайте тренироваться и пейте много воды☝????????????. Всех ♥️????????

A post shared by Yelena Leuchanka (@yelenaleu) on

Pasidariau testus prieš išvykdama ir vos atvykusi į Graikiją: jie buvo neigiami. Bet vieną vakarą supratau, kad nieko neužuodžiu. Žinoma, žinojau, kad tai vienas pagrindinių koronaviruso simptomų, todėl nuėjau į vonią ir išuosčiau visus kremus, kad įsitikinčiau, jog mano uoslė tikrai dingo. Buvau teisi – taip ir nutiko.

Nepanikavau, bet jaučiausi keistai net turėdama tik 37 laipsnius temperatūros. Ryte atlikau dar vieną testą ir man buvo patvirtintas COVID-19. Dabar jau nebeturiu temperatūros, bet jaučiu tik nestiprų maisto skonį, man užgulusi nosis, nors kvėpuoti jau galiu be problemų.

Ką manau apie apie saviizoliacijos režimą? Jei atvirai, sunku atsipalaiduoti. Vos atskridau į Atėnus. Atrodė, kad galėsiu susigrąžinti formą, ėmiau treniruotis. Turėjau planų, bet staiga visi jie buvo ištrinti. Kai kuriais momentais norėjau tik rėkti.

Tačiau vėliau nusprendžiau, kad turiu elgtis taip, kaip stengiausi pastaruoju metu – nesvarbu, į kokią sunkią situaciją papuolu, turiu žiūrėti į tai pozityviai. Taip, man tai nutiko. Taip, praradau formą. Taip, esu naujoje šalyje. Taip, ką tik išėjau iš kalėjimo. Bet mano širdis juk plaka! Emocinė būklė labai priklauso nuo mūsų pačių.

Tiesiog leidau sau išgyventi viską, bet pernelyg nesivadovavau savo jausmais. Turėjau išlikti energinga, man to reikėjo norint atsigauti. Žinau, kad niekas nėra apsaugotas nuo COVID-19, bet kai imuninė sistema yra silpna, kūnas yra mažiau apsaugotas nuo virusų. Manau, kad Okrestino kalėjimas padarė savo darbą.

Bet dabar jau stiprėju ir turiu planą artimiausioms 10 dienų. O kokie jūsų planai?

Kad ir ką nuspręsite daryti, pasistenkite tai įgyvendinti! Prižiūrėkite save: daug miegokite, ilsėkitės, darykite kvėpavimo pratimus, nepamirškite mankštintis ir gerti daug vandens“, – rašė J.Leučanka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius