Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 14

Įsibėgėjančios Lietuvos krepšininkės kalba apie vis gerėjantį susižaidimą

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė sekmadienį žengė į antrąjį Europos čempionato etapą. Paskutines grupės grupės rungtynes Vengrijos mieste Šoprone su Švedija lietuvės po ypač įtemptos kovos laimėjo 70:68 (15:17, 18:12, 28:22, 9:17).
Kamilė Nacickaitė
Kamilė Nacickaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Komanda susicementavo. Šiandien buvo tos rungtynės, kuriose buvo būtina parodyti charakterį. Džiaugiuosi, kad mes žaidėme visus kėlinius. Žinojau, kad rungtynės taip baigsis. Džiaugiuosi visomis krepšininkėmis, visos buvo lyderės. Sveikinu visus su pergale“, – po rungtynių sakė Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

Rungtynės vyko labai permainingai. Pralaimėjusios vieną atkarpą 0:13, Lietuvos krepšininkės kitą atkarpą laimėjo net 22:0 ir buvo išsiveržusios į priekį 15 taškų. Tačiau rungtynių nugalėtojos paaiškėjo tik paskutinėmis sekundėmis, kai lietuvės atlaikė desperatišką Švedijos rinktinės šturmą.

„Nerealiai džiaugiamės pergale. Visos stengėsi iš visų jėgų, žaidėme su visa širdimi. Smagu, kad čia yra mus palaikančių, žinau, kad ir Lietuvoje prie ekranų daug mus palaikančių. Į priekį, Lietuva!“, – sakė 15 taškų pelniusi Kamilė Nacickaitė.

Visas lietuvių grupės rungtynes Šoprone stebėjo ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Rezultatyviausia Lietuvos rinktinėje buvo įžaidėja Santa Okockytė – 19 taškų (4/5 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 2/2 baudų metimų, 7 klaidos). Krepšinio specialistai pabrėžė nuo atsarginių suolo pakilusios Sandros Linkevičienės indėlį. Ji pelnė 9 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

„Šaunuolės panos, visos kovojome – ir gynėmės, ir puolėme. Žaidėme kaip tikra komanda. Ir didelis ačiū sirgaliams už palaikymą“, – sakė S.Okockytė.

Ši pergalė garantavo Lietuvai trečiąją vietą D grupėje ir kelialapį į antrąjį etapą. Tačiau jame Lietuva bus be įskaitinių taškų, nes pralaimėjo ir Ispanijos (58:72), ir Slovakijos (79:85) rinktinėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius