2018 03 20

Įsiutusių italų akibrokštas: po rungtynių „užčiaupė“ lietuvius

Milano „Olimpia“ klubas Kaune kovėsi pagirtinai, tačiau sulūžo mačo pabaigoje. Nesėkmės įskaudinti „dizaineriai“ paruošė staigmeną Lietuvos žiniasklaidai ir nė vienam žaidėjui neleido bendrauti su žurnalistais.
Artūras Gudaitis ir „Olimpia“ klubo atstovas
Artūras Gudaitis ir „Olimpia“ klubo atstovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jie nekalbės“, – tokius pikto Milano klubo atstovo žodžius prie svečių rūbinės išgirdo 24sek žurnalistas.

Bandymai aiškinti, kad po kiekvienų Eurolygos rungtynių yra numatytas žiniasklaidos apsilankymas komandų rūbinėse klubo generalinio vadybininko Flavio Portaluppi neįtikino. Priešingai, tik dar labiau supykdė.

„Gal mano anglų kalba bloga? Gali eiti į rūbinę, bet niekas su tavim nekalbės. Žinai taisykles? Parodyk man jas“ – įniršęs 24sek kalbėjo italas.

„Tu jiems pinigus moki?“ – rodydamas į rūbinę rėžė „Olimpia“ vadovas ir nuėjo savais keliais, tačiau prie persirengimo kambario durų paliko kitą vyriškį, kuris turėjo užtikrinti krepšininkų nekalbumą,

Vėliau priėjęs klubo atstovas spaudai buvo ramesnis ir aiškino, kad tokį sprendimą priėmė generalinis vadybininkas, o jo žodis – neginčijamas.

„Žinau, kad tai nėra sąžininga, bet toks sprendimas. Jūs laukiate už rūbinės ir bandysite kalbinti išeinančius žaidėjus, tačiau aš turėsiu pertraukti interviu“, – sprendimo priežasčių neatskleidė „ramesnysis“.

VIDEO: Italai uždraudė M.Kuzminskui ir A.Gudaičiui kalbėtis su žurnalistais

Tokį klubo nurodymą išgirdęs Mindaugas Kuzminskas tik gūžtelėjo pečiais. 24sek paklaustas, kodėl klubas nusprendė užčiaupti savo krepšininkus, puolėjas tikino priežasties nežinantis.

„Mums neleido, aš nežinau“, – sutrikęs kalbėjo Kuzia, kuris dar bandė klubo atstovo klausti, kodėl priimtas toks sprendimas.

„Juk žinot, kad visada pakalbėčiau“, – pridūrė lietuvis.

Kiek vėliau iš persirengimo kambario išžygiavo ir Artūras Gudaitis. 19 taškų pelnęs ir 10 kamuolių nusiėmęs „centras“ pakartojo tai, ką prieš tai pasakė M.Kuzminskas.

„Nesupratau ir aš, bet nenoriu kažkokios baudos iš klubo gauti. Neleido ir tiek. Atsiprašau“, – kiek sutrikęs tepasakė A.Gudaitis.

Kauno „Žalgirio“ atstovas 24sek informavo, kad apie situaciją praneš rungtynių komisarui, nes tokie „Olimpia“ veiksmai prieštarauja Eurolygos nuostatams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius