Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 03

Ispanai pristatė natūralizuotą įžaidėją: „Ne politikuoju, o žaidžiu krepšinį“

Ispanijos vyrų krepšinio rinktinė susirinko ruoštis pasaulio čempionato atrankos langui ir artėjančiam Europos čempionatui Vokietijoje. Tarp vyriausiojo trenerio Sergio Scariolo pasirinktų kandidatų – Eurolygoje pastaruosius trejus metus rungtyniavęs natūralizuotas amerikietis Lorenzo Brownas.
Lorenzo Brownas ir Ispanijos krepšinio prezidentas Jorge Garbajosa
Lorenzo Brownas ir Ispanijos krepšinio prezidentas Jorge Garbajosa / twitter nuotr.

Tai buvo pirmasis kartas, kuomet Ispanijos krepšinio federacija visuomenei pristatė naująjį rinktinės įžaidėją 31-erių metų 196 cm ūgio Lorenzo Browną, iki šios vasaros neturėjusį jokių ryšio su Ispanija.

„Džiaugiuosi čia būdamas, – spaudos konferencijoje sakė Lorenzo Brownas. – Noriu padėkoti visiems, kurie prisidėjo, jog būčiau čia. Ir federacijai, ir žaidėjams. Man garbė vilkėti šiuos marškinėlius. Jei atvirai, niekada negalvojau, jog būsiu tokioje situacijoje.“

Praėjusį sezoną L.Brownas rungtyniavo Kazanės UNIKS ekipoje ir iki Rusijos pradėto karo Ukrainoje rimtai triukšmavo Eurolygoje.

Šią vasarą jis sukirto rankomis su Tel Avivo „Maccabi“ klubu iš Izraelio.

„Žaisdamas su šiais žaidėjais Ispanijos rinktinėje ūgtelėsiu ir aš, kadangi jie atstovauja puikiems Europos ir NBA klubams“, – sakė L.Brownas.

Ispanijos krepšinio federacija dėl žingsnio natūralizuoti krepšininką sulaukė kritikos lavinos, viešai pasisakė ir rinktinės veteranas Rudy Fernandezas.

„Nesikišu į politiką. Tai nėra mano reikalas. Aš žaidžiu krepšinį ir negalėjau atsisakyti šios pasitaikiusios galimybės, – sakė L.Brownas. – Augau stebėdamas Ispanijos rinktinę, kurią į priekį vedė Pau ir Marcas Gasoliai. Man garbė būti čia ir aš nekantrauju pradėti.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas

Rinktinės naujoką priėmė ilgametis nacionalinės komandos vairininkas italas Sergio Scariolo.

„Gimimo vieta ar odos spalva šiai komandai niekada nebuvo rodiklis“, – sakė treneris.

„Tai žaidėjas, kuris atvyko padėti, – teigė rinktinės kapitonas Rudy Fernandezas, visai neseniai kritikavęs federacijos sprendimą pasikviesti L.Browną. – Man labiau patinka žaidėjai, kurie nori prisijungti prie komandos, o ne ignoruoja trenerio skambutį. Lorenzo mums labai padės, kai varžysimės su stipriausiomis Europos komandomis.“

„Jis dar vienas komandos draugas. Jis laimingas ir labai nori mums padėti bei integruotis. Bandysime pagreitinti jo adaptaciją komandoje“, – sakė kitas rinktinės senbuvis Sergio Llullas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius