Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 05

Ispanija suteikė pilietybę amerikiečiui – galės žaisti Europos čempionate

Ispanijos krepšinio rinktinė gali sulaukti pastiprinimo. Šios šalies pilietybę gavęs amerikietis Lorenzo Brownas turės teisę rungtyniauti Europos čempionate rugsėjį.
Lorenzo Brownas
Lorenzo Brownas / Euroleague.net

32-ąjį gimtadienį rugpjūtį minėsiantis įžaidėjas per karjerą nėra žaidęs Ispanijoje, o pastarąją savaitę sudarė sutartį su Tel Avivo „Maccabi“ klubu.

Visgi prieš kelerius metus „Toronto Raptors“ gretose jis dirbo su tuometiniu klubo asistentu Sergio Scariolo, kuris yra Ispanijos rinktinės strategas.

Be to, L.Brownui Ispanijos pilietybė pravers, jei ateityje jis ieškotųsi darbo Ispanijoje – tokiu atveju jam negaliotų legionieriaus statusas.

Jei žais Europos čempionate, L.Brownas bandys kompensuoti ispanų įžaidėjų netektis. Ricky Rubio turnyre nežais dėl kryžminių kelio raiščių traumos, o Sergio Rodriguezas jau baigė karjerą nacionalinėje komandoje.

L.Brownas pastarąjį sezoną praleido Kazanės UNIKS klube. Eurolygoje jo rodikliai siekė 13,8 taško, 3,6 atkovoto kamuolio, 6,1 rezultatyvaus perdavimo ir 17,3 naudingumo balo per susitikimą.

Ispanai Europos čempionatą pradės A grupėje Tbilisyje, kur jų varžovais bus šeimininkai Sakartvelo krepšininkai, taip pat juodkalniečiai, turkai, belgai ir bulgarai.

Be L.Browno, Ispanija turi ir dar du natūralizuotus krepšininkus – Nikolą Mirotičių ir Serge'ą Ibaką, bet šie du aukštaūgiai Europos pirmenybėse greičiausiai nerungtyniaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius