Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 15

Ispanijos lygos MVP – bosnis, penkete – ir Šaro auklėtinis

Pasibaigus reguliariajam sezonui, Ispanijos ACB lyga paskelbė sezono laureatus. Naudingiausiu krepšininku išrinktas įspūdingai rungtyniavęs bosnis Džananas Musa, o į geriausių penketą pateko ir Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis „Barcelona“ klube.
Džananas Musa
Džananas Musa / FIBA nuotr.

Nors bosnio atstovaujama Lugo „Breogan“ komanda liko tik vienuolikta ir nepateko į atkrintamąsias, Dž.Musa buvo apdovanotas dėl įspūdingų individualių pasiekimų.

23-ąjį gimtadienį prieš savaitę paminėjęs puolėjas pirmavo ACB lygoje pagal taškų (20,1), naudingumo balų (23,1), žaistų minučių (32) ir išprovokuotų pražangų (6,5) vidurkius.

Be to, jis dar atkovojo po 5,1 kamuolio ir atliko po 3,1 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.

Kartu su Dž.Musa, į simbolinį geriausių žaidėjų penketą pateko Nicolas Laprovittola („Barcelona“), Chima Moneke (Manresos „Baxi“), Marcelinho Huertas ir Giorgis Šermadinis (abu Tenerifės „Lenovo“).

Praeityje Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidęs argentinietis N.Laprovittola 2017-2018 m. sezone buvo išrinktas ACB lygos MVP, o šį sezoną Barselonoje vidutiniškai pelnė po 9,5 taško, atliko po 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 9,2 naudingumo balo.

Gynėjas nepraleido nė vienerių rungtynių ir pagal +/ – rodiklį buvo trečias visoje lygoje, o „Barcelona“ užtikrintai užėmė pirmąją poziciją.

Septintoje vietoje likusiai „Baxi“ atstovavęs Ch.Moneke demonstravo 14,8 taško ir 8,4 atkovoto kamuolio rodiklius, rinkdamas po 20,9 naudingumo balo per mačą.

39-ąjį gimtadienį po 10 dienų minėsiantis veteranas M.Huertas Tenerifės komandoje, kuri liko penkta, demonstravo solidžius rodiklius – vid. 12,6 taško, 6,3 rezultatyvaus perdavimo ir 14,3 naudingumo balo.

Jam puikiai talkino ir antras pagal naudingumo balus (vid. 21,5) lygoje buvęs G.Šermadinis, kuris vidutiniškai pelnė po 15,2 taško ir sugriebė po 5,8 kamuolio.

Į antrąjį simbolinį penketą išrinkti Shannonas Evansas (Sevilijos „Real Betis“), Isaiah Tayloras (Mursijos UCAM), Joe Thomassonas („Baxi“), Nikola Mirotičius („Barcelona“) ir Walteris Tavaresas (Madrido „Real“).

ACB lygos atkrintamosios prasidės gegužės 24 dieną. Ketvirtfinalio poros:

„Barcelona“ – Las Palmaso „Gran Canaria“

Madrido „Real“ – Manresos „Baxi“

„Valencia“ – Vitorijos „Baskonia“

Badalonos „Joventut“ – Tenerifės „Lenovo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius