Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispano rodiklis įspūdingas, bet iki Lietuvos legendos – toli

„Barcelona“ vidurio puolėjas Willly Hernangomezas sužaidė labai galingai pastarosiose Ispanijos lygos rungtynėse. Tačiau naudingumo balų rekordas priklauso Arvydui Saboniui.

„Barcelona“ krepšininkai pasiekė lengvą pergalę Ispanijos lygos rungtynėse sekmadienį.

Rokas Jokubaitis pelnė 11 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, taip prisidėjęs prie Katalonijos komandos 109:68 laimėtų rungtynių prieš Saragosos „Casademont“.

Dar įspūdingiau žaidė kitas „Barcelona“ žaidėjas Willy Hernangomezas.

Vidurio puolėjas per vos 21 minutę sugebėjo surinkti net 44 naudingumo balus – 23 taškus (6/8 dvit., 1/1 trit., 8/11 baudų), 14 atkovotų kamuolių ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Tai – W.Hernangomezo rekordas ir vienas iš devynių geriausių pasirodymų per „Barcelona“ istoriją.

Artūras Karnišovas irgi yra surinkęs 44 naudingumo balus per 2000-2001 m. sezoną – tada lietuvis sumetė net 40 taškų į „Cantabria Lobos“ krepšį.

Pagal naudingumo balus Ispanijos lygos rekordas priklauso Arvydui Saboniui.

Lietuvos krepšinio legenda atstovaudamas Madrido „Real“ yra surinkęs net 66 balus. Tai įvyko per 1994-1995 m. sezoną.

Tuomet 30-metis Sabas surengė įsimintiną šou Orensės arenoje, kur per Ispanijos lygos rungtynes su vietos „Coren“ pelnė 32 taškus (10/15 dvit., 2/2 trit., 6/6 baud.), atkovojo net 27 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius, išprovokavo 6 varžovų pražangas ir savo statistikos eilutę vainikavo 66 naudingumo balų rodikliu.

„Ir NBA sužaidžiau gerų rungtynių, bet niekada nepasiekiau tokių skaičių, ypač kalbant apie tokį atkovotų kamuolių kiekį ir tokį skaičių taškų su tokiu efektyviu pataikymu, – yra sakęs A.Sabonis. – ACB lygoje ne kartą buvau surinkęs 40 naudingumo balų, bet pasiekti 66 balus yra labai sunku. Kad sugautum tiek kamuolių, kiti turi pramesti daug metimų, o tai nėra paprasta. Ar kas nors pagerins rekordą? Jeigu aplinkybės taip susidėlios, tai gali būti pasiekta. Joks rekordas neišsilaiko amžinai ir esu tikras, kad kažkuris žaidėjas jį pagerins. Klausimas tik toks, kas tai bus ir kada tai padarys.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius