Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 13

Ispanų triumfas: lyderis verkė, žiniasklaida prisiminė pergalę prieš Lietuvą

Ispanija į šį čempionatą neatsivežė savo legendos Pau Gasolio, prarado karjerą baigusį mohikaną Juaną Carlosą Navarro, bet vis tiek sugebėjo paneigti skeptikų prognozes – dviejų pratęsimų trileryje Sergio Scariolo vyrai 95:88 palaužė australus ir po trylikos metų pertraukos sugrįžta į kovą dėl aukščiausios prabos medalių.
Ricky Rubio ir Marcas Gasolis
Ricky Rubio ir Marcas Gasolis / FIBA nuotr.

„Tokiu pat scenarijumi kaip 2008-aisiais, kai Pekine kabėjo sidabras. Ispanai kovos dėl savo antro aukso pasaulio pirmenybėse per visą istoriją“, – trimituoja ispanų portalas elcomercio.

Ispanai vis dar prisimena, kai Pekino olimpiados pusfinalyje Lietuva metė iššūkį pasaulio čempionei Ispanijos rinktinei. Po 3 kėlinių mūsiškiai dar turėjo pranašumą, bet ketvirtajame kėlinyje ispanai perlaužė rungtynes.

Kaip tada lietuviai, taip dabar australai tenkinsis rungtynėmis dėl bronzos.

„Geras jausmas būti finale. Noriu pasveikinti savo žaidėjus ir australus, kurie kovojo iki pat pabaigos. Žinojome, kad jie labai kovingi, stiprūs, gerai treniruojami. Tarp mūsų ir jų yra tam tikra priešprieša. Antrą kartą jau žaidžiame iki pat paskutinių sekundžių. Reikia pripažinti, kad mano žaidėjai pačiu sunkiausiu metu sugebėjo priimti gerus sprendimus. Esu labai patenkintas ne tik jų pastangomis, bet ir gebėjimu išlaikyti šaltą protą rungtynių pabaigoje“, – po rungtynių kalbėjo ne vieną skambų titulą Ispanijai atnešęs rinktinės vyr. treneris S.Scariolo.

FIBA nuotr./Rudy Fernandezas
FIBA nuotr./Rudy Fernandezas

Ispanai kiekvieną komandą gali užbombarduoti tolimais metimais ar laužtis po krepšiu, kur didelę pagalbą suteikia Marcas Gasolis. Penktadienio pusfinalyje metimai nekrito.

Bet „iš žaidimo“ vos 41,8 proc. atakavę ispanai vis tiek laikėsi rungtynėse ir smogė puolime tik antrojo pratęsimo pradžioje.

„Su Marcu ir Ricky (aut.past. Rubio) – finale“, – savo lyderius šlovino elcomercio.

M.Gasolis buvo nuostabus – 33 taškai ir 33 naudingumo balai. R.Rubio pridėjo 19 taškų ir 12 rezultatyvių perdavimų.

S.Scariolo spaudos konferencijoje užsiminė apie vykstančią kartų kaitą Ispanijos rinktinėje. Nebėra Pau Gasolio, Sergio Rodriguezo, Juano Carloso Navarro, Serge'o Ibakos, Nikola Mirotičiaus, tačiau dabar esantis patirties ir jaunystės lydinys suveikė tik į naudą.

„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Marcas Gasolis
„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Marcas Gasolis

„Mes žinome, kaip reikia laimėti ketvirtfinalius, pusfinalius. Kuo daugiau tai padarome, tuo labiau žinome, kaip reikia tai daryti. Kai kurie mūsų žaidėjai yra lyderiai komandoje, nes jau ne pirmą kartą atstovauja savo šaliai. Jie padeda ir jaunesniems žaidėjams. Tikiuosi, kad tos pamokos padės jaunimui žengti į aukštesnį lygį“, – ispanų sėkmės paslaptį reziumavo S.Scariolo.

Tuo tarpu „Phoenix Suns“ įžaidėjas R.Rubio liejo džiaugsmo ašaras: „Tai neįtikėtina. Tiesa yra tokia, kad neturiu žodžių. Mažai žmonių mumis tikėjo, bet tai padarėme ne dėl jų. Patekome į finalą dėl savęs“.

Visgi ispanas susigriebė ir akcentavo likusias vienerias rungtynes. Anot įžaidėjo, čempionatas puikus, bet vyšnaitės ant torto dar trūksta.

34-erių M.Gasoliui 2019-ieji itin sėkmingi – pasaulio pirmenybių finalas ir NBA čempiono žiedas. Vidurio puolėjas išliko rimtas ir emocijomis netryško.

„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis
„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis

„Kalbėsime apie kitas rungtynes sekmadienį. Nenoriu kalbėti, ką tai mums reikštų, nes turime dar sužaisti. Kitos dvi komandos turi patirties, daug talento, įdeda daug širdies į savo žaidimą“.

Ispanija finale susitiks su Argentinos ir Prancūzijos poros nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius