-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 08 20

Ispanų verdiktas – Lietuvos rinktinė Europos čempionate dėl medalių nekovos

Išsamų artėjančio Europos čempionato gidą parengę Ispanijos krepšinio apžvalgininkai nusprendė, kad Lietuvos rinktinė šįkart liks be medalių. Ispanai spėja, kad Dainiaus Adomaičio vadovaujami lietuviai pasirodymą baigs ketvirtfinalyje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dukart iš eilės sidabrą su Jonu Kazlausku parsivežusi Lietuvos rinktinė su nauju treneriu nebedaro tokio įspūdžio užsienio apžvalgininkams.

„Lietuvos rinktinė pradeda naują ciklą su treneriu Dainiumi Adomaičiu. Jono Valančiūno forma dar kelia klausimų, o Mindaugas Kuzminskas ir Edgaras Ulanovas teoriškai žaidžia ketvirtose pozicijose. Luko Lekavičiaus geras žaidimas leidžia kiek atsipūsti Mantui Kalniečiui, Jonas Mačiulis solidžiai žaidžia trečioje pozicijoje, o snaiperių vietose budi Marius Grigonis ir Martynas Gecevičius. Tačiau Lietuvos rinktinei trūksta kovingumo, kuris ją visada išskirdavo iš kitų“, – rašo Ispanijos žurnalistas Ivanas Fernandezas.

Tik ketvirtfinalio etapą Lietuvos rinktinei žadantys ispanai išskyrė silpnąsias lietuvių vietas: trūkumas ketvirtos pozicijos žaidėjų, gynybos nestabilumas, prasta Donato Motiejūno forma ir abejonių keliantis Jonas Valančiūnas, kovingumo trūkumas, didelis spaudimas.

Joną Valančiūną kaip didžiausią rinktinės žvaigždę išskyrę ispanai pabrėžia, kad nuo NBA žaidėjo priklauso labai daug: „Jis puikiai kovoja po krepšiu ir žaidžia pikenrolą su Mantu Kalniečiu, bet dar neaiškų, kaip veiks jo ir Donato Motiejūno tandemas.“

Galutiniame čempionato reitinge ACB apžvalgininkai Lietuvai priskyrė septintąją vietą, o čempione nurodė Ispanijos rinktinę. Anot ispanų, sidabru pasipuoš graikai, o bronza serbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius