-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 06 13

Įspūdingu spurtu „Real“ nokautavusi Šaro „Barca“ – per žingsnį nuo Ispanijos lygos titulo

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ vienu galingu spurtu Madride nokautavo savo amžiną varžovą „Real“ ir finalo serijoje išsiveržė į priekį 1:0. Katalonai karališkojo klubo tvirtovėje pergalę iškovojo rezultatu 89:75 (15:20, 18:16, 29:16, 27:23).

Priminsime, kad šiemet ACB atkrintamųjų serijos buvo sutrumpintos nuo trijų iki dviejų pergalių, tad „Barca“ didžiausią sezono trofėjų galės iškovoti jau po dviejų dienų namuose – „Palau Blaugrana“ arenoje.

Pirmoji finalo serijos dvikova prasidėjo Madrido „Real“ ir jų milžino Walterio Tavareso dominavimu. Karališkasis klubas startavo 9 taškais be atsako ir nors svečiams kėlinio pabaigoje kiek pavyko aptirpdyti deficitą, Šaro kariauna niekaip neišsprendė varžovų bokšto klausimo.

W.Tavaresas vien per pirmą ketvirtį pelnė 7 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 16 naudingumo balų.

Antrojo kėlinuko pradžioje ekipas ir vėl skyrė 9 taškai (28:19), tačiau solidžiai sužaista ketvirčio pabaiga „Barcai“ turėjo įkvėpti pozityvumo – po vangokos pirmos mačo dalies jų deficitas siekė tik vieną tritaškį (33:36).

Po pertraukos įvyko didysis rungtynių lūžis. „Real“ pirmavo 44:37, tačiau tuomet aukščiausią pavarą įjungusi „Barca“ spurtavo net 17:0 ir savo amžinus varžovus pasiuntė tiesiai į nokautą.

Katalonai likusią susitikimo dalį išlaikė dviženklį pranašumą, kuris ketvirtajame kėlinyje tik didėjo. Vinį į varžovų karstą paskutinio ketvirčio metu įkalė Brandonas Daviesas, monstriškai įkrovęs kamuolį net ir su Jeffery Tayloro pražanga.

Nugalėtojų ekipoje MVP pasirodymą surengė Cory Higginsas. Amerikietis pelnė net 26 taškus, pademonstravęs puikų taiklumą (6/9 dvit., 2/2 trit., 8/10 baud.), o mačą baigė su 26 naudingumo balais.

Atakuojantis gynėjas 14 taškų pelnė per lemiamą trečią kėlinį.

Kitoje barikadų pusėje solidžius skaičius rinko ir W.Tavaresas (16 tšk., 11 atk. kam., 26 naud. bal.), tačiau aukštaūgis sulaukė per menkos pagalbos iš komandos draugų.

Abi ekipos nebūdingai sau dažnai klydo nuo baudų metimo linijos: jei „Real“ prametė 6 sykius (15 iš 21, 71 proc.), tai „Barca“ įsigudrino pramesti net 12 metimų (22 iš 34, 64 proc.).

Madrido „Real“: Walteris Tavaresas 16, Fabienas Causeuras 12, Rudy Fernandezas 10.

„Barcelona“: Cory Higginsas 26, Brandonas Daviesas 13, Nickas Calathesas 12, Kyle'as Kuričius 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius