Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 13

Italai nesustabdė serbų milžinų – Serbija žengė į pusfinalį

Serbijos krepšinio rinktinė ir toliau įrodinėja, kad yra viena iš favoričių Europos čempionate. Ketvirtfinalyje serbai 83:67 (18:17, 26:16, 15:15, 24:19) įveikė italus ir žengė į pusfinalį, kuriame bandys užsitikrinti pirmuosius medalius pirmenybėse nuo 2009 metų.
Bogdanas Bogdanovičius
Bogdanas Bogdanovičius / FIBA nuotr.

Italijos rinktinė didžiausią persvarą turėjo, kai 5:0 pradėjo rungtynes. Pirmajame kėlinyje dar klostėsi kova taškas į tašką, kurią 18:17 laimėjo serbai. Aleksandro Džordževičiaus auklėtinių pranašumas po krepšiu išryškėjo antrajame kėlinyje.

Italai paprasčiausiai neturėjo tinkamo atsako 2,22 m milžinui Bobanui Marjanovičiui ir likusiai Serbijos rinktinės priekinei linijai. Antrojo kėlinio viduryje serbai įgijo 11 taškų persvarą ir kontroliavo žaidimo eigą.

Per pirmąją rungtynių pusę serbai pataikė visus baudos metimus (16/16). Italai – vos du iš trijų.

Trečiajame kėlinyje serbai toliau išlaikė dviženklę persvarą, o emocijų nevaldęs Italijos treneris Ettore Messina užsidirbo techninę pražangą. Ketvirtajame kėlinyje italai buvo sumažinę skirtumą iki 8 taškų, tačiau Bogdano Bogdanovičiaus tritaškis išsprendė visus klausimus.

Serbijos rinktinės lyderis iš viso surinko 22 taškus ir pratęsė dominavimą Europos čempionate.

Italai tradiciškai bandė varžovus palaužti tritaškiais, tačiau jų buvo per mažai (8/29). O kovą dėl kamuolių serbai laimėjo užtikrintai (44:18).

Įdomu, kad Europos čempionatų istorijoje Italijos rinktinė niekada nėra įveikusi Serbijos.

Aštuntfinalyje Serbijos rinktinė kuklia persvara 86:78 įveikė Vengrijos rinktinę, o Italija 70:57 nuleido ant žemės suomius.

FIBA nuotr./Bobanas Marjanovičius
FIBA nuotr./Bobanas Marjanovičius

Pusfinalyje Serbijos krepšininkai susitiks su Rusija, kuri 74:69 palaužė Graikiją.

Serbai iškovojo sidabro medalius Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir pasaulio čempionate, tačiau Europos čempionate nėra iškovoję medalių nuo 2009 metų.

Kitame pusfinalyje kovos Ispanija ir Slovėnija.

Italija: M.Belinelli 18, L.Datome 15.

Serbija: B.Bogdanovičius 22, M.Mačvanas 13, V.Lučičius 11, B.Marjanovičius ir D.Milosavljevičius po 10.

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: Italija – Serbija 67:83

L.Datome jau surinko 13 taškų ir bandė vytis serbus, tačiau jau buvo galima justi, kad serbai pergalės nebeatiduos. Serbų pranašumas po krepšiu buvo neginčytinas. Tiesa, jiems nepavyko perkopti 15 taškų pranašumo, tačiau italai nesugebėjo agresyviau priartėti. Įpusėjus kėliniui L.Datome sumažino skirtumą iki 8 taškų. B.Bogdanovičius atsakė tritaškiu ir galutinai palaužė italus.

Trečiasis kėlinys: Italija – Serbija 48:59

L.Datome baudos metimais sumažino skirtumą iki 7 taškų, tačiau labai greitai M.Mačvanas padidino persvarą 50:37. Italai mažino skirtumą pavieniais reidais, tačiau serbai išlaikė dviženklę persvarą. Italus skandino kova dėl atkovotų kamuolių. Serbai dominavo 33:11. Likus žaisti dvi minutes, Ettore Messina užsidirbo techninę pražangą. Prieš lemiamą kėlinį serbai pirmavo 11 taškų.

Antrasis kėlinys: Italija – Serbija 33:44

N.Melli tritaškiu išlygino rezultatą 20:20, tačiau po krepšiu serbai dominavo ir greitai vėl išsiveržė į priekį 24:20. Negana to, M.Cusinas gavo trečią pražangą ir turėjo sėstis ant suolo. Natūralizuotas amerikietis Christianas Burnsas pelnė pirmuosius taškus šiame čempionate Italijai. Tačiau serbai įpusėjus kėliniui sugebėjo atitrūkti 32:24. M.Belinelli tritaškis suteikė vilties italams. Tačiau serbai irgi pataikė pirmą savo tritaškį šiose rungtynėse. Tai padarė V.Lučičius. Serbai įgijo rekordinę, 11 taškų persvarą. Italams pavyko ją sušvelninti iki 9 taškų.

Pirmasis kėlinys: Italija – Serbija 17:18

Italai rungtynes pradėjo atkarpa 5:0 ir sustojo. Abi komandos iki kėlinio vidurio atsidavė gynybai. Bogdanas Bogdanovičius pelnė keturis taškus iš eilės, sužaidus penkias minutes. V.Mičičius buvo persvėręs rezultatą 8:7, tačiau L.Datome atsakė dviem taškais su pražanga. Po pirmojo kėlinio serbai turėjo vos taško pranašumą. Tai dėka puikios Bobano Marjanovičiaus gynybos, kuris turėjo ryškią ūgio persvarą prieš rimtų aukštaūgių neturinčius italus.

Startiniai penketai:

Italija: D.Hackettas, M.Belinelli, N.Melli, M.Cusinas, L.Datome.

Serbija: B.Bogdanovičius, V.Lučičius, S.Bircevičius, S.Jovičius, O.Kuzmičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius