-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 30

Italų spauda: pragariškas B.Daviesas sudegino „Olimpia“, o italai priartėjo prie Kinijos

Italų spauda po ketvirtadienio krepšinio dozės gyveno dviprasmiškomis nuotaikomis: ir džiaugėsi dėl rinktinės triumfo, ir konstatavo Kauno „Žalgirio“ pranašumą prieš Milano „Olimpia“.
Brandonas Daviesas ir Mantas Kalnietis
Brandonas Daviesas ir Mantas Kalnietis / 15min nuotr.

Pagyros B.Daviesui ir Milano lietuviams

Kauno „Žalgiris“ namuose 83:78 palaužė Milano „Olimpia“ ekipą ir iškovojo pirmąją pergalę šio sezono Eurolygos namų rungtynėse.

„Milaniečiai pradėjo gerai, tačiau tada sužaidė labai blogą antrą kėlinį, kur pralaimėjo atkarpą 0:18, o ši pagyvino lietuvius. Trečiajame kėlinyje pavyko sugrįžti, tačiau finaliniame mačo taške „Žalgiris“ buvo šviesesnė komanda“, – taip rungtynes aprašė garsusis „La Gazzetta dello Sport“.

VIDEO: Ilgai laukta saldi pergalė namuose ir Brandono Davieso benefisas

„Pragariškas Daviesas“, – taip skelbė „basketuniverso.it“ apie kauniečių „centrą“, pelniusį net 27 taškus, atkovojusį 10 kamuolių ir surinkusį net 35 naudingumo balus.

„Nepaisant Gudaičio ir Kuzminsko įkvėpto atsigavimo, Milano klubas taško neiškovojo, o rungtynėse taip ir neišsiveržė į priekį“, – rašė „basketuniverso.it“ apžvalgininkas.

To paties portalo autorius Matteo Gualandris surašė abiejų komandų žaidėjams pažymius.

„Daviesas žaidė grėsmingai, bet Gudaitis nedaug atsiliko. Lietuvis, kuris, kaip ir Kuzminskas, puikiai jautė rungtynes, nusipelnė didžiulės pagarbos. „Olimpia“ negalėjo be jo gyventi nei puolime, nei gynyboje, kur Gudaitis atšaukdavo varžovų sumanymus įspūdingais blokais“, – 16 taškų pelniusį ir 7 kamuolius atkovojusį A.Gudaitį gyrė apžvalgininkas ir jam skyrė 7,5 balo.

M.Kuzminskas M.Gualandrio buvo įvertintas 7 balais.

VIDEO: M.Kuzminskas: „Dar vienas neišnaudotas šansas“

„Tai buvo geriausios jo sezono rungtynės. Jis jas pradėjo teisingu požiūriu ir dviem gerais epizodais. Nors vėliau buvo blogesnė atkarpa, jis pataikė keletą puikių tritaškių, kurie leido „Olimpia“ ekipai išlikti šalia varžovų“, – lietuvio pasirodymą vertino žurnalistas.

Nors „Žalgirio“ krepšininkų pasirodymų M.Gualandrio plačiau neaprašė, tačiau balus suskirstė. Jis B.Daviesui skyrė 8,5, Edgarui Ulanovui ir Nate'ui Woltersui – po 7.

VIDEO: Artūras Gudaitis: „Atidavėme per daug lengvų taškų“

Po fundamentalios pergalės priartėjo Kinija

Kai „Žalgirio“ sirgaliai ramiau atsikvėpė po savo mylimos komandos pergalės, kovą Brešoje dar tik neseniai pradėjusi buvo Lietuvos rinktinė. Tačiau Dainiaus Adomaičio auklėtiniai 65:70 pralaimėjo Italijai ir patyrė pirmąją nesėkmę pasaulio čempionato atrankoje.

Tiesa, Lietuvos nacionalinė komanda jau yra užsitikrinusi bilietą į Kinijoje vyksiančias planetos pirmenybes.

„Fundamentali „mėlynųjų“ pergalė Kinijoje priartino Italiją prie Kinijos. Dabar reikia vos vienos pergalės per trejas rungtynes, kad patektume į pasaulio čempionatą“, – skelbė „La Gazzetta dello Sport“.

Portalas išskyrė tris pergalės kalvius: 8 rezultatyvius perdavimus atlikusį Luką Vitali, 11 taškų pelniusį ir 7 kamuolius sugriebusį Achille Polonarą bei 13 taškų surinkusį Awudu Abassą.

„Kinija yra arti. Labai arti. Italija jau regi pasaulio čempionatą po pergalės Brešoje, nutraukusios lietuviškąjį tabu“, – džiaugėsi garsusis Italijos sporto portalas.

Po rungtynių „basketuniverso.it“ citavo italų trenerį Romeo Sacchetti: „Buvo labai svarbu pakeisti požiūrį gynyboje antrajame kėlinyje, nes varžovai kūrėsi laisvus metimus. Mes tikrai gerai kovojome dėl kamuolių ir tai turėjo daug naudos.

Ray Vysniauskas/Lietuvos krepšinio rinktinė
Ray Vysniauskas/Lietuvos krepšinio rinktinė

Antrosios mačo pusės pradžioje kentėjome dėl lietuvių agresijos, ypač gynyboje, ir vėl reikėjo ieškoti savo žaidimo.

Buvo svarbu, kad visi žaidėjai žaidė kartu ir vienas už kitą. Mes praradome tik 6 kamuolius, kas yra geras rezultatas. Gal ir nepataikėme neblogų metimų, bet laimėjome, nes buvome puikiai nusiteikę.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje apie pirmą pergalę namuose
VIDEO: Marius Grigonis apie gerą „Olimpia“ lietuvių žaidimą: už tai jie gauna didelius pinigus
VIDEO: Antano Kavaliausko juokai rūbinėje nepalaužė atkaklaus Vido Mačiulio
VIDEO: Artūras Milaknis apie pergalę ir santūrų Pauliaus Jankūno palaikymą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius