Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 04

Įtūžęs slovėnas: „Kai išgirdau, kad jie kviečia Randolphą...“

Bosnijoje gimęs, bet Slovėnijos pilietybę turintis Alenas Omičius išreiškė pasipiktinimą Slovėnijos krepšinio federacijos sprendimais. Labiausiai Podgoricos „Budučnost“ aukštaūgiui užkliuvo Anthony Randolphui suteikta pilietybė ir vieta nacionalinėje komandoje.
Alenas Omičius ir Anthony Randolphas
Alenas Omičius ir Anthony Randolphas / „Scanpix“ nuotr.

Slovėnijos krepšinio rinktinė jau nebeturi šansų patekti į 2019-ųjų pasaulio čempionatą, nepaisant to, kad yra tapusi Europos čempione.

„Jie (Slovėnijos krepšinio federacija) pakeitė daug ką, kai pakvietė Anthony Randolphą. Nuo tada su jais daug nesikalbėjau“, – portalui „Eurohoops.com“ pripažino 26-erių A.Omičius.

Krepšininkas pripažino, kad yra piktas dėl susidariusios situacijos ir neslėpė, jog buvo nustebintas, kuomet amerikiečiui buvo įteiktas pasas ir užtikrinta vieta nacionalinėje komandoje.

„Aš Slovėnijai atidaviau daug. Aš ten gyvenau, nusipirkau namą. Atidaviau viską. Kai išgirdau, kad jie kviečia Randolphą... Dabar jau niekas man nebeskambina, nes žino, kad esu piktas“, – neslėpė „Budučnost“ aukštaūgis.

Kai išgirdau, kad jie kviečia Randolphą... Dabar jau niekas man nebeskambina, nes žino, kad esu piktas

Jis sako nežinantis, ar atvyktų į rinktinę, jei ir būtų pakviestas. Krepšininkas svarstė, kad praėjusį sezoną žaidė gerai, buvo geros formos, tačiau ne viskas nuo to priklauso.

Nors ir ne tiesiogiai, tačiau A.Omičius plačiau pasisakė apie A.Randolphą, kuris, veikiausiai, Slovėnijos rinktinėje daugiau nebežais: „Kai kas nors prisijungia prie nacionalinės komandos, jis turi joje likti. Nesu iš tų krepšininkų, kurie mėtosi. Žaidžiau rinktinėje aštuonerius metus nuo jaunimo iki vyrų komandų. Buvau 2014-ųjų pasaulio čempionate, 2015-ųjų Europos pirmenybėse. Turiu patirties. Bet neturiu medalio. Žaidžiau ir Europos čempionato atrankoje, tačiau, kai turnyras atėjo, manęs ten nebuvo. Kodėl?“

A.Omičius sakė suprantantis, kad Slovėnijos krepšiniui buvo svarbus Europos čempionato trofėjus, bet žaidėjas svarsto, jog reikia žiūrėti į ateitį.

„Jie turėjo puikią komandą Europos čempionate, kai žaidė Goranas Dragičius, Luka Dončičius, Klemenas Prepeličius, Jaka Blažičius, Gašperas Vidmaras.

Randolphas žaidė gerai, tai tiesa. Bet dabar jie neturi daugybės krepšininkų“, – konstatavo A.Omičius.

Slovėnas tikino, kad svarstytų apie galimybę sugrįžti į rinktinę, bet tokį scenarijų mato per miglą.

„Tarkim, aš jam (Slovėnijos krepšinio federacijos vadovui) pasakyčiau, kad esu pasiruošęs. Tada kas? Jis po dešimties dienų paskambintų ir pasakytų, kad galvoja kitaip. Galbūt tikėtųsi, kad sugrįš Randolphas. Po tokio atvejo tiesiog pasakyčiau: „Ačiū, daugiau man neskambinkite.“ Tai nėra trenerio problema, bet žinau, kieno. Kai sugrįš Prepeličius, Blažičius, tada sugrįšiu ir aš“, – pareiškė A.Omičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius