Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 05

J.Mačiulio ir L.Kleizos pažymiai žalgiriečiams: trys neigiami ir aiškus lyderis

Kauno „Žalgiris“ užbaigė sezoną Eurolygoje, kurį norėtų pamiršti kaip įmanoma greičiau. 15min laidoje PIKENROLAS – Lino Kleizos, Jono Mačiulio ir Roko Pakėno įvertinimai kiekvienam žalgiriečiui už pasirodymus šį sezoną tarptautiniame fronte. Net trys „Žalgirio“ legionieriai sulaukė neigiamų pažymių.

Dvi devynių pralaimėjimų atkarpas išgyvenęs Kauno „Žalgiris“ sezoną užbaigė paskutinėje vietoje – 8 laimėjimai ir 20 nesėkmių.

Siaubingas pasirodymas Eurolygoje atitinkamai atsispindi ir pažymiuose – trijų krepšininkų įvertinimai yra neigiami, o vos vienas „Žalgirio“ žaidėjas pasiekė 8 balų ribą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

#0 Tai Websteris (26 metai, 193 cm)

Statistika: 4 taškai, 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir 2 naudingumo balų vidurkis per 12 minučių.

Eurolygos debiutantas iš Naujosios Zelandijos prie „Žalgirio“ prisijungė prieš devintojo turo rungtynes Madride, kišenėje jau turint visas aštuonias nesėkmes.

Eksperimentas su Tai Websteriu nepavyko. Per pirmąsias ketverias rungtynes jis surinko 37 naudingumo balus, o likusiuose 17 mačų Eurolygoje – vos 4 efektyvumo balai.

Problemos įžaidėjų grandyje zelandą vis mestelėdavo į jam neįprastą atakų organizatoriaus vaidmenį, su kuriuo susitvarkyti krepšininkui nepavyko – pritrūkdavo ir patirties, šalto proto, žaidimo skaitymo, įgūdžių vadovaujant komandai, o panaši istorija buvo ir savoje aikštės pusėje.

„Jis žaidžia visiškai ne savo pozicijoje ir šalia neturi gero gynėjo, kuris galėtų jam padėti kurti. Lukas yra taškų rinkėjas, o daugiau nieko nėra. Tai Websteris irgi yra taškų rinkėjas, galintis kilti nuo suolo, bet „Žalgiris“ nebeturėjo kito pasirinkimo ir davė jam valdyti komandą. Tai yra be galo sudėtingas dalykas Eurolygoje“, – sakė Linas Kleiza.

Sunku įsivaizduoti Tai Websterį rungtyniaujantį Eurolygoje artimiausiu metu.

„Nežinau, kodėl ir kaip jį paėmė į komandą, bet jis šiame lygyje neturėtų žaisti“, – komentavo Jonas Mačiulis.

Įvertinimas – 2.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marekas Blaževičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marekas Blaževičius

#1 Marekas Blaževičius (20 metų, 211 cm)

Statistika: 5,7 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 5,3 naudingumo balo per 12 minučių.

Suolą prie Martino Schillerio šildęs Marekas Blaževičius progų pasireikšti sulaukė prie Jure Zdovco. Bet ne iš gero gyvenimo, o dėl Joffrey Lauvergne'o peties traumos, kurį prancūzą iš rikiuotės buvo išėmusi net keturiems mėnesiams.

Vilnietis Eurolygoje sužaidė 27 mačus, o trečdalį jų užbaigė su dviženkliu naudingumo balų rodikliu.

Marekas klydo, griuvo, bet stojosi, mokėsi iš to ir nenusileido net ir garsiausiems turnyro žaidėjams.

Deja, kai atėjo sezono pabaiga, o vidurio puolėjai buvo sveiki, M.Blaževičius vėl daugiausiai sėdėjo ant suolo.

„Jis turi krepšininko charakterį. Marekas yra naglas žaidėjas, o tai man patinka. Dabar 5 įvertinimą duodame šiek tiek avansu. Gaila buvo matyti, kaip jis buvo pasodintas sezono pabaigoje. Pora pergalių Eurolygoje nieko nepakeitė, komanda liko dugne, o jei pažvelgtume į „Žalgirio“ jaunimą, tai Marekas yra vienintelis. Ilgainiui jis bet kokiu atveju duos naudos „Žalgiriui“. Matyti, kad jis supranta krepšinį, moka žaisti. Jis jau dabar niekam nenusileidžia, o aš noriu jį pamatyti už poros metų, kai kūnas nebebus paaugliškas, – kalbėjo L.Kleiza. – Jis bus geras žaidėjas, o lubos priklauso nuo jo paties. Žinoma, neatrodo, jog jis galėtų žaisti NBA, bet be naglumo ir charakterio tu nieko krepšinyje nepadarysi.“

20-metis nepasižymi atletiškomis savybėmis, tad turėtų tarpsezonio metu akcentuoti kūno stiprinimą ir metimą iš distancijos, kas padėtų jam išsikovoti atsarginio „Žalgirio“ centro vaidmenį.

„Manau, kad Marekas tikrai atliko savo darbą ir neblogai pakeitė traumuotą Joffrey Lauvergne'ą. Tu negali sužaisti, kai sėdi ant suolo. Kodėl jis sėdi ant suolo, aš nežinau, gal kažką blogai atlieka per treniruotes, o gal yra kitų priežasčių. Toks yra trenerio sprendimas. Bet kiek žaidė, blogai nebuvo, – sakė J.Mačiulis. – Blogiausias dalykas, kai jauną žaidėją reikia motyvuoti, nes jis nenori žaisti, o pas Mareką to nėra. Jei jam kažkas trenkia, jis trenks atgal. To ir reikia. Tik gal reikėtų tai daryti ne taip akivaizdžiai. Dar pora metų ir jis pasikeis, bus kaip Jankis.“

Įvertinimas – 5.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

#4 Lukas Lekavičius (28 metai, 180 cm)

Statistika: 10,2 taško, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 10,9 naudingumo balo per 24 minutes.

Žemiausias turnyro krepšininkas šį sezoną laikė visą „Žalgirio“ puolimą.

Tai vienintelis žalgirietis, užbaigęs sezoną su dviženkliu rezultatyvumu, be to, vienintelis žalgirietis, galėdavęs pramušti Eurolygoje dominuojančią besikeičiančią gynybą.

„Luko įvertinimas turėtų būti aukščiausias. Rungtynes, kurias gerai sužaisdavo Lukas, laimėdavo ir „Žalgiris“. Jis nėra vienas tų, kur įmeta 30, bet ir komanda pralaimi 30. Matėme ir svarbių taiklių metimų, ir puikių atkarpų ketvirtuose kėliniuose“, – sakė J.Mačiulis.

Lukui teko persiorientuoti į neįprastą vaidmenį – nuo superatsarginio iki pagrindinio vedlio, žaidžiančio ir po 30 minučių.

„Faktas, kad Lukas Lekavičius yra geriausias žalgirietis. Bet jis turi grįžti į savo vaidmenį – kilti nuo suolo ir žaisti po 10–15 minučių. Tuomet jis daro didžiausią skirtumą, tokiu būdu jis gali pakeisti visas rungtynes, – kalbėjo L.Kleiza. – Lukas negali būti pagrindiniu komandos vedliu ir įžaidėju. Jis yra siautikas. Jis turi eiti nuo suolo, rinkti taškus ir užvesti komandą.“

Įvertinimas – 8.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

#7 Joshas Nebo (24 metai, 206 cm)

Statistika: 8,8 taško, 6,2 atkovoto kamuolio (2,5 – puolime) ir 12,8 naudingumo balo per 23 minutes.

Antrąjį sezoną Europoje ir pirmąjį Eurolygoje žaidęs amerikietis tapo naudingiausiu „Žalgirio“ krepšininku. Centro galingi dėjimai tapo pragiedruliu niūriame kauniečių sezone.

Nors Joshas Nebo yra sudaręs dvejų metų sutartį pagal formulę „1+1“, bet jau vieša paslaptimi tapo bene atletiškiausio Senajame žemyne šio sezono krepšininko noras vasarą kelti sparnus į aukštesnį lygį.

„Ganėtinai nustebinęs žaidėjas. Josho atletiškumas nėra lietuviškas. Kiek teko girdėti, jis ieškosi naujos komandos, o jis tikrai gali žaisti elitinėje komandoje. Joshas Nebo dar yra jaunas, atletiškumas – iš kito pasaulio. Jis gali blokuoti metimus, kovoti dėl kamuolių. Mes ne iki galo įvertiname, ką duoda tie 2,5 atkovoto kamuolio puolime. Tokį žaidėją bus labai sunku sustabdyti, jei jis šalia turės gerai „du prieš du“ žaidžiantį įžaidėją bei kelis snaiperius aplinkui. Nematau, kodėl kitos komandos galėtų Josho Nebo nenorėti“, – sakė L.Kleiza.

J.Nebo medžiaga – elitinė, nors silpnų vietų netrūksta. Centras retai kelia grėsmę žaisdamas nugara, neblogai meta baudų metimus ar kartais atakuoja krepšį iš vidutinio nuotolio, bet nuosekliai žaloti varžovų tokiu būdu dar negali.

Didžiausios stiprybės – žaidimas „du prieš du“, atletiškumas, lanko saugojimas ir gebėjimas prie tritaškio linijos gintis prieš varžovų komandų gynėjus.

Krepšininkui dar trūksta patirties, tai atsispindi komandinėje gynyboje ar bandymuose blokuoti kiekvieną metimą.

„Treneris turi jam išaiškinti šiuos dalykus. Tai yra krepšininko instinktai. Iš vienos pusės jis man primena Bryantą Dunstoną ar Kyle'ą Hinesą, tik J.Nebo yra pirmasis sezonas Eurolygoje. Duokime jam pora metų, pažiūrėsime, ar liks jaunatviškas entuziazmas blokuoti kiekvieną metimą. Jis kartais nugrybauja rotacijose ar gynyboje, bet potencialas yra milžiniškas“, – sakė J.Mačiulis.

Įvertinimas – 7.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mantas Kalnietis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mantas Kalnietis

#9 Mantas Kalnietis (35 metai, 196 cm)

Statistika: 5,9 taško, 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir 5,7 naudingumo balo per 17 minučių.

„Mantas buvo pirktas kaip trečias įžaidėjas, turėjęs žaisti iki 10 minučių. Jis turėjo įnešti ramybės, kai siautuliai Emmanuelis Mudiay ir Lukas Lekavičius aikštėje kelia uraganą. Matome, kas nutiko – vienu metu Kalnas buvo ir pagrindinis „Žalgirio“ įžaidėjas“, – apie buvusį komandos draugą kalbėjo J.Mačiulis.

Praėjusio sezono VTB Jungtinės lygos MVP sugrįžimą į gimtąjį klubą stabdė čiurnos trauma, patirta dar gegužę. Skausmo neapsikentęs M.Kalnietis paskelbė apie pabaigą rinktinėje, o po Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto gulėsi ir ant operacinės stalo.

„35-erių metų amžiaus žaisti be diskomforto gali tik LeBronas“, – apie Kalno problemas kalbėjo L.Kleiza.

Geriausią pasirodymą M.Kalnietis užfiksavo dvikovoje su Stambulo „Fenerbahče“, kai pergalingame mače surinko pirmąjį karjeroje dvigubą dublį – 11 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų.

„Buvo rungtynių, kai patempė komandą, buvo ir tokių, kai nuskandino. Bet čia Kalnas (juokiasi). Eurolyga yra negailestinga – įžaidėjams reikia atlaikyti didžiulį fiziškumą ir atletiškumą. Pasakykite man, kiek turnyre šiuo metu yra labai sėkmingų ir gerų 35-erių metų įžaidėjų?“ – klausė L.Kleiza.

Įvertinimas – 5,5.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

#10 Regimantas Miniotas (26 metai, 208 cm)

Statistika: 2,8 taško, 1,9 atkovoto kamuolio ir 3,1 naudingumo balo per 8,5 minutės.

Ispanijoje sezoną pradėjęs puolėjas lapkričio viduryje sulaukė netikėto šanso debiutuoti Eurolygoje, kai traumos ėmė šienauti „Žalgirio“ priekinę liniją.

Vis dėlto R.Miniotas po mėnesio patyrė rankos traumą ir žaisti negalėjo pusantro mėnesio, o vėliau užsikabinti už Eurolygos šanso nepavyko.

„Atėjo žmogus ir padarė darbą pagal savo talentą. Kažko kito nesitikėjau. Nemanau, kad Regimantą kitą sezoną matysime Kaune“, – mintimis dalijosi L.Kleiza.

„Manau, kad jis padarė maksimumą, ką galėjo“, – pridėjo J.Mačiulis.

Įvertinimas – 4.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“

#13 Paulius Jankūnas (37 metai, 205 cm)

Statistika: 3,7 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 4,4 naudingumo balo per 13 minučių.

Paskutinį šokį sušokęs kapitonas parodė, jog parako dar turi, bet ugnelės žaisti nebeliko, tad kitame sezone Jankį matysime klubo administracijoje.

„Jankio situacija tokia pati, kaip ir Kalno. Jis turėjo žaisti iki 10 minučių, bet buvo dvikovų, kuriose žaidė gerokai daugiau“, – apie buvusį komandos draugą, kuris paskutiniame karjeros mače Eurolygoje surinko 17 naudingumo balų ir stipriai prisidėjo prie pergalės prieš Belgrado „Crvena zvezda“, kalbėjo J.Mačiulis.

„Jankis traumų turėjo ir ilgai nežaidė. Jis grįžo labai greitai po operacijos, kurios metu buvo jam padaryta daugiau nei klubas oficialiai skelbė. Niekas nesitikėjo, jog sugrįš taip greitai. Jam sezono pradžia buvo sunki. Veteranams įsibėgėti reikia laiko. Duokime jam 10 balų!“ – sakė L.Kleiza.

Įvertinimas – 5.

Zalgiris.lt nuotr/Karolis Lukošiūnas
Zalgiris.lt nuotr/Karolis Lukošiūnas

#16 Karolis Lukošiūnas (24 metai, 195 cm)

Statistika: 3,6 taško (33,3 proc. trit.) ir 1,6 naudingumo balo per 12 minučių.

Permainingas, bet milžinišką patirtį Karoliui Lukošiūnui davęs sezonas.

Per pirmuosius šešis turus jis aikštelę paliko tuščiomis, bet vėliau sulaukė puikių progų parodyti save.

10 rungtynių vilnietis pradėjo starto penkete, o Stambule rungtyniavo net 36 minutes bei išmetė rekordiškai daug „Žalgirio“ klubo istorijoje tritaškių metimų – 13.

15min žiniomis, K.Lukošiūną su Lietuvos čempionais sieja dar vienerių metų sutartis.

„Jei jis dar turi kontraktą, skolinčiau Karolį kitai komandai turint tikslą pasižiūrėti, ar jis gali žaisti. Jam reikia žaidimo laiko, jog galėtų save įrodyti, kaip yra įrodęs M.Grigonis ir kiti žaidėjai“, – sakė L.Kleiza.

Tuo metu J.Mačiuliui į akis krito itin silpna K.Lukošiūno gynyba.

„Jis gali pataikyti 5 tritaškius iš 13, bet gali ir pramesti visus 7, – sakė karjerą praėjusį rugsėjį baigęs krepšininkas. – Man labiausiai į akis krenta K.Lukošiūno gynyba – jis nieko negali padaryti kovoje vienas prieš vieną. Gynyboje jis atrodo baisiai, bet ne visos komandos jį kažkodėl atakuoja. Ir jis nebėra jau toks jaunas žaidėjas, jam greitai bus 25-eri.“

Įvertinimas – 4.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL

#21 Artūras Milaknis (35 metai, 195 cm)

Statistika: 7,3 taško (40,9 proc. trit.) ir 4,9 naudingumo balo per 20 minučių.

Veteranas išlaikė lygį ir tritaškių salvėmis žibėjo daugybėje mačų.

„Milas žaidė neblogai, pagal savo galimybes. Žinome, kad jo darbas yra mėtyti tritaškius, o toks pataikymo procentas yra solidus“, – konstatavo J.Mačiulis.

„Šis sezonas parodė, jog daug veteranų komandoje turėti negali. Nors Milas dar gali žaisti ir gali prisidėti prie jaunimo ugdymo, – kalbėjo L.Kleiza. – Jei jis lieka, tai Milas yra toks žaidėjas, kurį įmetus į aikštelę žiūri, kaip jam tą dieną sekasi, kadangi gynyboje jis negali pajudėti. Bet jis vis tiek yra elitinis metikas.“

Krepšinio užkulisiuose kalbama, jog „Žalgiris“ su Milu derasi dėl tolesnio bendradarbiavimo.

Įvertinimas – 5,5.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“

#32 Janis Strelniekas (32 metai, 191 cm)

Statistika: 6,5 taško (33,3 proc. trit.), 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 5,6 naudingumo balo per 21 minutę.

Eurolygos granduose, kaip Pirėjo „Olympiakos“ ir Maskvos CSKA, žaidęs latvis buvo perkamas į Mariaus Grigonio vietą, bet sezonas buvo nusėtas traumomis, o ne sėkmingu žaidimu.

„Mane labiausiai nustebino, jog toks patyręs žaidėjas palūžo psichologiškai, – sakė L.Kleiza. – Visada žiūri į Janio metimus, o jis keletą paskutinių mačų nieko negalėjo pataikyti. Pradžioje jis turėjo traumų, bet rodė pasitikėjimą savimi. Nepavykdavo įveikti fiziškumu, jis galėdavo pranokti protu ar metimu. Dabar jis negali pataikyti ir nepasitiki savimi. Aišku, spaudimas „Žalgiryje“ yra didelis, o jis buvo matomas tarp vedlių.“

15min žiniomis, J.Strelnieko kontraktas „Žalgiryje“ siekia 400 tūkstančių eurų, o daugiau uždirba tik Edgaras Ulanovas ir Joffrey Lauvergne'as.

J.Mačiulis abejoja, jog latvį dar išvysime Eurolygos turnyre.

„Tai vidutinis atlyginimas Eurolygos kontekste, bet tikrai didelė pinigų suma „Žalgiriui“. Jis tikrai nedavė to, ko klubas tikėjosi. Geru žaidimu Janis neįsimins. Labai abejoju, ar dar matysime jį žaidžiantį Eurolygoje. Sunku jį įsivaizduoti ir pirmaujančiose Europos taurės ekipose“, – sakė J.Mačiulis.

„Teigiamo pažymio Janiui nėra kaip duoti. Koks atlyginimas, kam jis buvo pirktas ir kaip viskas nuvažiavo į kitą pusę, sufleruoja apie neigiamą balą“, – teigė L.Kleiza.

Įvertinimas – 3.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL

#34 Tyleris Cavanaugh (28 metai, 206 cm)

Statistika: 9,7 taško (37,5 proc. trit.), 5,1 atkovoto kamuolio ir 10 naudingumo balų per 26 minutes.

Sezono starte jis sulaukė daug kritikos, bet pabaigoje – sirgalių meilės dėl atsidavimo ir saldaus metimo.

Tyleris Cavanaugh – vienas tų žalgiriečių, kuriam nesvarbių mačų nebuvo. Jis krito dėl kiekvieno kamuolio kiekvienose rungtynėse. Bet gynyba išliko silpna.

„Jis tikrai mane nustebino. Pradžioje kalbėjome, jog jie dviese su Nielsu Giffey nelabai orientuojasi, bet T.Cavanaugh galiausiai įsivažiavo. Jis pradėjo pataikyti iš toli. Jis darė skirtumą aikštelėje“, – sakė J.Mačiulis.

Trejų metų sutartį pagal formulę „2+1“ praėjusią vasarą sudaręs amerikietis Nemuno saloje bėgios ir kitame sezone.

„Banguotas sezonas, rašyčiau jam 6. Pagerino žaidimą ilgainiui, bet jis daugiau pirmos mačo pusės krepšininkas. Nereikia pamiršti, jog Tyleris žaidė komandoje, kurioje nebuvo konkurencijos ir niekas jam nekvėpavo į nugarą, kaip būna gerose komandose, jog jei nepataikai, sėdi ant suolo, – sakė L.Kleiza. – Bet ketvirti iš toli pataikantys numeriai turi savo vertę ir kainą.“

Ryškiausias epizodas – tritaškis su sirena į „Crvena zvezda“ krepšį, ištraukęs „Žalgiriui“ pratęsimą, o jame – ir pergalę. Svarbų metimą įskraidinęs Tyleris Cavanaugh meistriškai pašokdino du varžovus.

„Gražiai pašokdino, neperskubėjo“, – sakė J.Mačiulis.

„Šalti nervai, kai nieko nereiškia“, – pridėjo šyptelėjęs L.Kleiza.

Įvertinimas – 6,5.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nielsas Giffey
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nielsas Giffey

#55 Nielsas Giffey (30 metų, 200 cm)

Statistika: 5,6 taško, 2,7 atkovoto kamuolio ir 5,1 naudingumo balo per 16 minučių.

Vasarą „1+1“ kontraktą su Kauno „Žalgiriu“ sudaręs Nielsas Giffey veikiausiai po sezono grįš į Berlyną, kuriame praleidęs yra septynis sezonus.

„Jis buvo pirktas vos ne kaip gynybos specialistas, pataikantis iš toli. Tritaškius dar pataikydavo, bet gynyboje Nielsą varžovai pasiimdavo ant peties. Sezonas jam tikrai nesusiklostė“, – sakė L.Kleiza.

Ryškiausią pasirodymą vokietis surengė Monako kunigaikštystėje, realizavęs visus metimus, pelnęs 15 taškų ir padėjęs „Žalgiriui“ nutraukti antrąją devynių pralaimėjimų atkarpą bei iškovoti pirmąją sezono pergalę išvykoje.

„Taškų skaičius dar visai nieko, bet tie sprendimai ir panikos padiktuoti metimai į lentos kampą ar neliečiant lanko...“, – apie vieną brangiausių šio sezono žalgiriečių kalbėjo J.Mačiulis.

Įvertinimas – 3.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

#77 Joffrey Lauvergne'as (30 metų, 211 cm)

Statistika: 8,3 taško, 3,4 atkovoto kamuolio ir 8,9 naudingumo balo per 15 minučių.

Brangiausias „Žalgirio“ krepšininkas antrajame sezono mače patyrė peties traumą ir praleido be krepšinio net keturis mėnesius.

„Galvoju, jog reikėtų įrašyti jam 3 balų įvertinimą. Reikia viską pasverti. Mes traumų nekontroliuojame, bet Joffrey trauma lėmė tragišką komandos sezoną, kadangi jis negalėjo žaisti, – sakė L.Kleiza. – Grįžo, kol įsižaidė, sužaidė keletą gerų mačų, bet tuomet vėl smigo. Jis turėjo daryti skirtumą, tad viso jo sezono negaliu vertinti gerai. Jis dėl traumos nekaltas, bet žiūrime į visą sezoną, o su sveiku J.Lauvergne'u viskas būtų buvę tikrai kitaip.“

Prancūzo sugrįžimas inspiravo „Žalgirį“ įtikinimai parodyti pranašumą KMT finalo ketverte, o Eurolygoje – nukauti „Barceloną“ ir Madrido „Real“.

„Sugrįžęs J.Lauvergne'as, sudėjus mačus Eurolygoje ir Lietuvoje, sužaidė labai geras gal septynerias rungtynes iš eilės. Tuomet truputį sėstelėjo. Įnešė energijos, noro. Jis degė noru, šiuo atžvilgiu buvo vienas iš nedaugelio komandoje“, – teigė J.Mačiulis.

Pastaruoju metu J.Lauvergne'ą stabdė kaklo skausmas.

Įvertinimas – 5,5.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

#91 Edgaras Ulanovas (30 metų, 199 cm)

Statistika: 8,1 taško, 4,3 atkovoto kamuolio, 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir 11,2 naudingumo balo per 27 minutes.

Edgaras Ulanovas aukštyn kojomis apvertė savąjį sezoną, o Šarūno Jasikevičiaus pokštas apie žaidimą „nuo sausio 1 dienos“ nuvilnijo per Lietuvos žiniasklaidą.

Per pirmuosius devynis Eurolygos sezono mačus E.Ulanovas pataikė 3 dvitaškius iš 22 bei 5 tritaškius iš 22, o bendras naudingumo balų skaičius – 19.

Šią ribą Ulia peržengė jau dešimtajame mače, kai Atėnų „Panathinaikos“ pranokęs „Žalgiris“ iškovojo pirmąją sezono pergalę, o E.Ulanovas surinko 23 naudingumo balus.

Sezono pabaigoje – jau 48,8 proc. dvitaškių, 36,4 proc. tritaškių bei 81,8 proc. baudų metimų pataikymai.

„Sveikinu Ulią, kad jis atsigavo, nes tikrai sudėtinga viduryje sezono prie tokio spaudimo tą padaryti. Pradžioje jis nerodė jokių gyvybės ženklų. Ulia turėjo tikrai gerų rungtynių, davė daug, bet žūrime į galutinį rezultatą, todėl duodu 6“, – sakė L.Kleiza.

„Jis dažnai atsigauna ties taurės rungtynėmis, pasiima MVP ir pradeda žaisti. Ulia taip daro. Antrą sezono pusę jis tikrai sužaidė“, – pridėjo J.Mačiulis.

Įvertinimas – 7.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL

Jure Zdovcas

Nei nustebino, nei itin nuvylė. Slovėnui buvo patikėta sukurti stebuklą su Martino Schillerio sukomplektuota komanda, kurios sudėties spragos ėmė lįsti dar prieš pradedant sezoną.

„Galvoju, kad jis išlaužė iš šitos sudėties tai, ką galėjo“, – sakė J.Mačiulis.

„Duodu penketuką. Man patiko pora Jure pokalbių. Jis mėgsta kalbėti. Ir kalba atvirai“, – pridėjo šyptelėjęs L.Kleiza.

Įvertinimas – 5,5

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – didžiausia „Ryto“ problema ir pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius