Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 08 05

Jaunieji latviai nusilenkė serbams – jie ir vėl Europos U18 čempionai

Latvijos jaunių U18 krepšinio rinktinei nepavyko auksiniu akordu užbaigti Europos čempionato, vykusio Rygoje. Savų žiūrovų palaikomus latvius finale 99:90 (32:20, 22:21, 25:24, 20:25) palaužė Serbijos aštuoniolikmečiai.
Latvija – Serbija
Latvija – Serbija / FIBA nuotr.

Serbai galingai pradėjo rungtynes ir akimirksniu susikrovė dviženklę persvarą (20:8). Antrajame kėlinyje jie išlaikė varžovus per solidų atstumą (48:31), tačiau po pertraukos latviai ėmė lipti ant kulnų.

Turnyro šeimininkams pavyko sumažinti atsilikimą iki 4 taškų (58:54), bet baudos aikštelėje dominavę serbai vėl atitrūko.

Žiūrovai pakilo iš savo vietų, kai Valteris Veveris greitos atakos metu smeigė tritaškį ir likus kiek daugiau nei 2 minutėms skirtumas sumažėjo iki 7 taškų (91:84).

Likus 1 min. ir 15 sek. Zoranas Paunovičius apmaudžiai sužingsniavo aikštės viduryje, suteikdamas latviams šansą (88:92).

Latvių spaudžiami serbai sunkiai rezgė paskutines pozicines rungtynių atakas, tačiau kelis kartus iš eilės „perkando“ latvių spaudimą, ir šeimininkams tai brangiai kainavo.

Pasutinę minutę komandos keitėsi skubotomis ir neparuoštomis, bet rezultatyviomis atakomis, ir tai išėjo į naudą serbams. Jie atsilaikė nuo desperatiškų latvių tritaškių ir tapo čempionais.

VIDEO: Europos U18 čempionato finalas: Latvija – Serbija

Serbai tiesiog dominavo po krepšiais atkovodami net 62 kamuolius (22 puolime), kai latviai iš viso atkovojo tik 28.

Net 54 taškus iš baudos aikštelės pelnę serbai pataikė tik 3 tolimus metimus iš 14-ikos (latviai – 15/37).

Serbus į priekį vedė Marko Pecarskio ir Filipo Petruševo tandemas – šie krepšininkai kartu surinko 63 taškus. M.Pecarskis buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju.

Latvija U18: Arturas Zagaras 26 (11 rez. perd.), Valteris Veveris 20, Arturas Kurucas 14.

Serbija U18: Marko Pecarskis 34 (13 atk. kam., 36 naud.), Filipas Petruševas 29, Zoranas Paunovičius 17.

Rungtynes Rygos arenoje stebėjo būtys ryškiausių Latvijos krepšinio žvaigždžių – Kristapas Porzingis, Davis ir Dairis Bertaniai, Janis Timma, Janis Strelniekas, Janis Blūmas ir kiti.

FIBA nuotr./Latvija – Serbija
FIBA nuotr./Latvija – Serbija

Latvijos aštuoniolkikmečiai Europos čempionato bronzos medalius iškovojo 2007 ir 2010 metais, 2013-aisiais liko ketvirti. Tačiau finale žaidė pirmą kartą.

Serbijos U18 rinktinė pasiekė antrą titulą iš eilės, o per pastaruosius 30 metų apginti U18 čempionų vardus buvo pavykę tik kartą – turkams 2014 metais.

Primename, kad tik vieną pralaimėjimą turnyre patyrusi Lietuvos rinktinė užėmė 5-ą vietą ir iškovojo kelialapį į pasaulio čempionatą.

Bronzos medalius iškovojo Prancūzijos jaunieji krepšininkai, 79:70 nugalėję Rusijos rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius