-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 04

Joffrey Lauvergne'as atsivėrė: „Negalvojau, kad paliksiu „Žalgirį“ šią vasarą“

Joffrey Lauvergne'as dvejus metus buvo vienu Kauno „Žalgirio“ lyderių ir turėjo sutartį trečiam sezonui, tačiau šią vasarą paliko Lietuvą ir persikėlė į Vilerbano ASVEL. Dabar bebasket.fr jis prakalbo apie savo santykius su „Žalgiriu“.
Joffrey Lauvergne
Joffrey Lauvergne / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Visi vis kalbėjo, kad pasirašiau kontraktą (su ASVEL), bet buvo daug neaiškumo. Aš vis dar turėjau vienerių metų sutartį su „Žalgiriu“, – apie savo situaciją šią vasarą priminė Joffrey Lauvergne'as.

30-metis 211 cm ūgio prancūzas po etapų NBA ir Stambulo „Fenerbahče“ prieš dvejus metus atvyko į „Žalgirį“, kur tapo vienu svarbiausių komandos žaidėjų.

Užpraėjusio sezono pabaigoje jis sudarė naują dvejų metų kontraktą su Kauno klubu, bet nauja sutartis nutraukta įpusėjus.

„Per pirmą sezoną Kaune mes laimėjome 17 Eurolygos rungtynių, o praėjęs sezonas buvo katastrofiškas (8 pergalės ir 24 pralaimėjimai). Galbūt jie („Žalgiris“) vėl bus konkurencingi kitą sezoną“, – bebasket.fr sakė J.Lauvergne'as.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

Jis pripažino, kad šią vasarą jį viliojo abu Prancūzijos lygos milžinai – ir ASVEL, ir „Monaco“.

„ASVEL galimybė mane domino. Tačiau aš visada sakiau, kad man gerai Kaune. Mėgavausi būdamas klubo dalimi ir negalvojau, kad paliksiu komandą šią vasarą“, – pripažino J.Lauvergne'as.

Jis patvirtino, kad savo gyvenime nemėgsta blaškytis – naujas kontraktas su ASVEL sudarytas net trejiems metams.

„Sausį aš buvau pratęsęs dar dviem sezonams sutartį su „Žalgiriu“. Kai gerai jaučiuosi toje vietoje, kai man patinka ten esantys žmonės, aš stengiuosi likti kiek įmanoma ilgiau. Dabar man smagu atvykti į ASVEL, man bus 34-eri, kai kontraktas pasibaigs“, – kalbėjo prancūzas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne

Karjeros pradžioje jis rungtyniavo Belgrado „Partizan“, tad buvo paprašytas palyginti Serbijos ir Lietuvos krepšinio sirgalius.

„Jie skirtingai išreiškia save. Lietuviai yra labai ramūs ir pagarbūs. Serbijoje jie kitokiu būdu išreiškia savo jausmus. Tačiau visi domisi krepšiniu. O tai Prancūzijos sportininkui palieka įspūdį. Ir Serbijoje, ir Lietuvoje visi žino, kas esi“, – pasakojo J.Lauvergne'as.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Per pirmą sezoną „Žalgiryje“ jis laimėjo LKL aukso žiedą, Karaliaus Mindaugo taurę, o Eurolygoje kauniečiai laimėjo pusę rungtynių, per kurias prancūzas rinko po 10,7 taško.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ liko paskutinis Eurolygoje, vietos fronte iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę (J.Lauvergne'as antrus metus iš eilės tapo turnyro MVP), bet LKL čempionate patyrė fiasko, likę treti.

„Pirmasis sezonas buvo fantastiškas, todėl ir pratęsiau sutartį. Buvo tikras malonumas. O paskui viskas buvo labiau komplikuota, – pasakojo J.Lauvergne'as. – Aš patyriau peties traumą, po operacijos nežaidžiau 4 mėnesius. Grįžau anksti, kaip tik galėjau.

Turėjome tris skirtingus trenerius per vieną sezoną. Buvo mažiau malonu dėl traumos, aš pamačiau dalykus iš kito kampo. Kažkuo tai buvo panašu į patirtį Belgrado „Partizan“. Pirmasis sezonas buvo išskirtinis, tokių per karjerą pasitaiko retai.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

J.Lauvergne'as teigė esąs visiškai pagijęs po peties traumos.

„Šimtas procentų. Aš kone pagerinau rekordą pagal atsigavimo laiką. Vėl treniravausi po trijų mėnesių ir vienos dienos, tik vienas regbio žaidėjas yra grįžęs anksčiau – po trijų mėnesių. Tai buvo minimali pertrauka, bet pradžioje buvo sunku, nes man trūko jėgos. Nebuvo idealu, bet tai leido man žaisti“, – sudėtingą savo padėtį praėjusį sezoną aiškino J.Lauvergne'as, praėjusį sezoną Eurolygoje rinkęs po 8,5 taško.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Dabar Korsikoje atostogaujantis vidurio puolėjas teigė esąs sužavėtas ASVEL ambicijomis.

Buvusio bendražygio Prancūzijos rinktinėje Tony Parkerio valdomas Vilerbano klubas šią vasarą prisiviliojo ir Nando De Colo.

„ASVEL nori per penkerius metus pasiekti Eurolygos finalo ketvertą. Tai mane įtikino“, – sakė J.Lauvergne'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius