Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 07

Jokių atostogų: Luka Dončičius patvirtino – atvyks į Kauną

Luka Dončičiui nepavyko užkariauti NBA lygos, bet nukreipęs savo žvilgsnį nuo čempionams įteikiamos Larry O'Brieno taurės slovėnas jau žvalgosi į Kauną ir Tokiją.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Dallas Mavericks“ lyderis buvo sunkiai sulaikomas NBA Vakarų konferencijos atkrintamųjų serijoje, bet jo komanda suklupo lemiamose rungtynėse ir pralaimėjusi seriją prieš „Los Angeles Clippers“ 3-4 baigė pasirodymą NBA čempionate.

Net po 35,7 taško ir 10,3 rezultatyvaus perdavimo rinkęs slovėnas nuo Kalėdų sužaidė net 73 mačus, kuriuose vidutiniškai ant parketo praleido po 35 minutes, tačiau ilsėtis po įtempto pandeminio sezono neketina.

Posezoninėje spaudos konferencijoje Luka išgirdo klausimą, ką ketina veikti pasibaigus NBA sezonui, bei nedvejodamas atsakė.

„Tai mano kitas tikslas: išvesti Slovėniją į olimpines žaidynes. Grįšiu į Slovėniją ir tęsiu treniruotes, tad neturėsiu jokių atostogų“, – patvirtino Luka, pastarąjį kartą rinktinės aprangą vilkėjęs dar 2017 metais, kai su Slovėnijos komanda tapo Europos čempionu.

Slovėnijos rinktinės kandidatų sąrašas

  • Luka Dončičius, Jaka Blažičius, Vlatko Čančaras, Žiga Dimecas, Zoranas Dragičius, Gregoras Glasas, Gragoras Hrovatas, Janas Kosi, Martinas Krampeljas, Luka Lapornikas, Miha Lapornikas, Jorijus Macura, Blažas Mahkovičius, Blažas Mesičekas, Edo Muričius, Aleksejus Nikoličius, Alenas Omičius, Klemenas Prepeličius, Matas Rebecas, Luka Rupnikas, Žanas Markas Šiško, Miha Škedeljis, Gašperas Vidmaras.

22-ejų L.Dončičius su kitais slovėnais Kaune varžysis vienoje grupėje su Angolos ir Lenkijos krepšininkais. Kitoje grupėje žais Lietuva, Pietų Korėja ir Venesuela, o bilietą į Tokijo olimpines žaidynes iškovos tik viena iš šių šešių komandų.

Slovėnijos krepšinio rinktinė iki šiol dar niekada nėra žaidusi olimpinėse žaidynėse.

Olimpinis atrankos turnyras Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis, o Tokijo žaidynės bus surengtos liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius