Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2015 09 15

Jonas Kazlauskas – apie paprastą italų žaidimą, užduotis gynyboje ir viltis dėl Jono Valančiūno

Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynių išvakarėse su Italija Lietuvos rinktinės treniruotėje netrūko geros nuotaikos. „Mažiau kalbų!“ – per metimų seriją įsikalbėjusius žaidėjus drausmino Jonas Kazlauskas. Geros nuotaikos netrūksta, bet susikaupimo – irgi.

„Per pastaruosius kelerius metus italai surinko pajėgiausią sudėtį. Jie turi daug žvaigždžių. Labai daug individualaus žaidimo. Nėra labai sudėtingi deriniai, bet dėl to, kad turi daug atlikėjų, jų žaidimas gana paprastas. Kam geriau sekasi, per tą žaidžia. Išskyrus vienintelį tikrą centrą Cousiną, kuris gali įmesti tritaškį. Tuo paremta visas žaidimas. Daug žaidimo sukasi aplink perimetrą, kur meta arba stengiasi aštriai atakuoti“, – varžovus apibūdino J.Kazlauskas.

– Pagrindinis akcentas bus gynyba?

– Gynyba būtina bet kokiose rungtynėse, bet reikia ir įmesti. Italai meta po 85 taškus, tai ir mums reikės tų taškų sukrapštyti. Gynyba – svarbiausia, bet turime galvoti, kaip ir užpulti.

– Italai akcentuoja Gentilės ir Mačiulio mikrodvikovą. Ar ji yra vienas svarbiausių mačo faktorių?

– Šitą galėsiu atsakyti po rungtynių. Nežinau, ar tai bus pagrindinė dvikova. Ir kitose pozicijose matau daug mikrodvikovų. Kaip ginsimės, kaip kontratakuosime, kaip modeliuosime savo žaidimą. Tik negalime su jais žaisti atviro krepšinio.

– Atsižvelgiant į lietuvių pranašumą po krepšiu, Jonas Valančiūnas gali būti kertinis žaidėjas. Ar jis visiškai atsigavęs po viruso?

– Tikiuosi, kad su juo viskas gerai. Akcentuojame, kad jei galvojame, kaip apsiginti prieš italų „du prieš du“ metimus, labai norėčiau, kad italai suktų galvą, kaip apsiginti prieš Valančiūną.

– Kadangi italai žaidžia žemu greitu penketu, pasireikšti gaus Antanas Kavaliauskas?

– Gal. Pamatysime rungtynių metu. Gali kiek nori modeliuoti ir turėti savo modelį, bet rungtynių metu pajauti, ko reikia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje