Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 12

Jonas Kazlauskas prieš negailestingą testą – apie kitokį žaidimą, spaudimą ir svarbiausią uždavinį

Lietuvos rinktinė ruošiasi žūtbūtiniam testui, kurio vertė – kova dėl medalių, olimpinio kelialapio arba kelionė namo. „Visada slegia. Dar nėra ta vieta, kai rungtynės neslėgtų ir žaidėjai jau galėtų atsipalaiduoti“, – tikino Jonas Kazlauskas. Prieš rungtynes su Gruzija jis kalba apie žaidimą, kurio nematėme grupės varžybose.
Jono Kazlausko emocijos
Jono Kazlausko emocijos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gruzinai mėgsta bėgti į greitą puolimą, bet ne visada mėgsta sugrįžti. Turėsime žaisti pakankamai greitai. Tam turime gerai kovoti dėl atšokusių kamuolių, perimti kamuolius. Viskas labai priklausys nuo mūsų prasiveržimų. Su čekais pradėjome gerai veržtis vienas prieš vieną“, – gruzinus apibūdino J.Kazlauskas.

– Koks svarbiausias rungtynių akcentas?

– Yra aiškūs pagrindiniai žaidėjai, nuo kurių priklauso žaidimas. Nuo suolo didžiausią indėlį įneša amerikietis Jacobas Pullenas. Bet kaip tvarkysimės su branduoliu, nuo to priklausys rezultatas.

– Varžovai grupėje buvo neparankūs tuo, kad visi penki krepšininkai dažniausiai mesdavo iš toli. Gruzinai turi išreikštą priekinę liniją. Ar galima sakyti, kad Gruzija savo žaidimo stiliumi bus parankesnė varžovė?

– Bus visiškai kitoks žaidimas nei grupėje. Tada buvo daug rungtynių, kur didieji „centrai“ mesdavo tritaškius. Gruzinai gali pataikyti iš vidutinio nuotolio, bet nemėgsta mesti tolimų metimų.

Bus visiškai kitoks žaidimas nei grupėje.

– Ar galima sakyti, kad gruzinai kol kas yra pajėgiausi varžovai Lietuvai Europos čempionate?

– Gruzinai žaidžia brandų krepšinį. Tai – pavojingas varžovas. Jei pirmasis netikėtas pralaimėjimas Nyderlandams buvo sukrėtimas, paskui jie nustebino visus nugalėdami Kroatijos rinktinę.

– Kaip žaidėjai rengiasi žūtbūtiniam mūšiui?

– Nuotaika darbinė. Labai įdėmiai klausė apie varžovus, ką jie daro, kokios jų stipriosios ir silpnosios pusės. Su gruzinais prieš keletą metų žaidėme Kaune, Panevėžyje, Vilniuje. Kai ką žiūrėjome iš tų rungtynių, nors jie ir pasikeitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius