Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 13

Jonas Mačiulis: „Gruzija – parankus varžovas“

Lietuvos rinktinė pasirengusi žūtbūtiniam aštuntfinalio mūšiui su Gruzija. Mūsiškiai pastaraisiais metais dažnai susitikdavo su gruzinais draugiškose rungtynėse. Varžovai Jono Kazlausko auklėtiniams – gerai pažįstami. Kaip sako antras rezultatyviausias (vid. 10,8 tšk.) lietuvių žaidėjas Jonas Mačiulis, taip pat – ir parankūs. Tik tą Lietuvos krepšininkai dar turės įrodyti aikštėje.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žinome užduotis ir rungtynių metu dėliosime situaciją. Gerai pažįstame varžovus. Gruzija yra ganėtinai parankus varžovas. Jis nėra itin stiprus. Mėgsta ir paspausti, ir greitai užbėgti. Tai – emocinė komanda. Jiems nereikia pradžioje leisti įsibėgėti ir tada bus viską galima išspręsti“, – tikino Madrido „Real” puolėjas.

– Kuris Gruzijos žaidėjas pavojingiausias?

– Vieną dieną geriau gali sužaisti vieni, kitą – kiti. Šengelija neturėjo gero sezono, todėl galbūt Zaza Pačulija yra pavojingiausias. Jis – labiausiai patyręs.

– Gal rinktinė daugiau rungtyniaus taip greitai ir universaliai, kaip antrojoje rungtynių su Čekija pusėje?

– Žaidėme, kaip leido varžovas. Mūsų lėtas krepšinis išlieka ta pagrindinė jėga. Aišku, tik dabar viskas priklauso nuo gynybos. Perėmėme daugiau kamuolių, atkovojome, jie daugiau prametė, atsirado ir daugiau greito žaidimo. Su kitomis komandomis leisdavome puolime atkovoti per daug kamuolių, trūkdavo perimtų kamuolių, todėl iš kur bus greitas žaidimas?

Viskas priklausys nuo gynybos. Jei tau kaskart įmes, išsimesi nuo galinės linijos ir jie bus sugrįžę. Bet jei ginsimės taip, kaip su čekais antroje mačo pusėje, pamatysime tą patį žaidimą.

– Laimėsite arba važiuosite namo: jaučiate spaudimą?

– Tai bus svarbiausios rungtynės čempionate, bet visos jos buvo sunkios ir svarbios. Žinome tą svarbą, bet reikia žaisti savo žaidimą. Nereikia perdegti ir viskas bus gerai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius