-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 08

Kai žaidžia ne pinigai: 2,5 milijono eurų triumfas prieš 30 milijonų

Kai aikštėje žaidžia ne pinigai ar pavardės, o krepšininkai. Sensacingai į Turkijos čempionato finalą prasibrovęs Izmyro „Karsiyaka“ klubas su 2,5 milijono eurų biudžetu pusfinalyje 3-1 sugebėjo patiesti pinigais antrus metus iš eilės besišvaisčiusią Stambulo „Fenerbahce“ ekipą. Peržvelgus komandų pinigines, skaičiai tiesiog glumina.
Bobby Dixonas
„Lietuvos rytas“ – „Pinar Karsiyaka“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Fenerbahce“ šiam sezonui turėjo net 30 milijonų eurų biudžetą – daugiau nei 10 kartų didesnį nei „Karsiyaka“.

įveikę „Fenerbahe“, „Karsiyaka“ žaidėjai nepuolė skubėti į Izmyro naktinius klubus, o bent keturi ekipos lyderiai išvažiavo pasivažinėti po miesto gatves dviračiais.

Brangiausi Izmyro komandos žaidėjai – įžaidėjas Bobby Dixonas ir buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Joanas Palaciosas, uždirba atitinkamai 400 ir 300 tūkstančių JAV dolerių per sezoną.

Palyginimui, per dvejus metus Stambulo komanda išleido maždaug 50 milijonų eurų, nors tik kartą laimėjo Turkijos čempionatą, o Eurolygoje abusyk liko tuščiomis.

Tuo tarpu „Karsiyaka“ vadovų ir trenerio Ufuko Saricos fenomenas tęsiasi. 42 metų strategas Izmyro ekipą į finalą atvedė pirmą kartą per 28 metų klubo gyvavimo istoriją. Prieš tai du sezonus iš eilės „Karsiyaka“ pasirodymą baigdavo pusfinalyje.

Kita vertus, pernai „Karsiyaka“ laimėjo Turkijos taurę ir pastaraisiais metais yra tarsi Robinas Hoodas, verčiantis turtingiausius šalies klubus.

Sėkmingas „Karsiyaka“ žaidimas gali komandai atverti kelią į Eurolygą, jei prestižiškiausio Europos turnyro bosai nepagailės jai vardinio kvietimo. Tiesa, Izmyro komandai teks didinti biudžetą, kad atitiktų bent minimalius reikalavimus (4 mln. eurų).

Beje, įveikę „Fenerbahe“, „Karsiyaka“ žaidėjai nepuolė skubėti į Izmyro naktinius klubus, o bent keturi ekipos lyderiai išvažiavo pasivažinėti po miesto gatves dviračiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius