Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 11

Kaip ant sparnų: Europos taurės starte „Lietkabelis“ nubloškė „Hapoel“

Siautėjimas Lietuvos krepšinio lygoje joks atsitiktinumas. Panevėžio „Lietkabelis“ šį sezoną šluoja visus. Europos taurės starte namuose „Lietkabelis“ įspūdingai sudorojo Jeruzalės „Hapoel“ ir iškovojo pirmąją pergalę 86:72 (23:20, 17:22, 29:14, 17:16).
Kšištovas Lavrinovičius
Kšištovas Lavrinovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rungtynių pradžioje vietos sirgalių užvesti „Lietkabelio“ krepšininkai pirmavo 7:0, tačiau žaidimas greitai išsilygino ir po pirmojo kėlinio šeimininkai pirmavo 23:20.

Antrajame kėlinyje „Hapoel“ svaidė tritaškius ir pataikė net šešis iš septynių, tačiau „Lietkabelis“ taip pat nepasidavė ir Žanis Peineris padovanojo žiūrovams įspūdingą dėjimą.

Prieš didžiąją pertrauką „Lietkabelis“ atsiliko 40:42, tačiau trečiajame kėlinyje Arturo Štalbergo auklėtiniai tiesiog skrajojo. Kšištofas Lavrinovičius rinkosi taškus ir leido „Lietkabeliui“ prieš lemiamą kėlinį turėti rekordinę, 13 taškų persvarą.

Ketvirtasis kėlinys buvo jau tik formalumas. Tai iliustravo ir sprendimas į kovą mesti Luką Aukštikalnį, kuris sėkmingai apšilo kojas ir pelnė du taškus. „Lietkabelis“ skaudžiai triuškino varžovus ir įspūdingai startavo Europos taurėje.

Kšištofas Lavrinovičius ir vėl įrodinėjo, kad amžius tik skaičius ir buvo rezultatyviausias su 20 taškų. Brolis spėjo atkovoti dar 8 kamuolius.

Lorenzo Williamsas pridėjo 13 taškų ir aštuonis rezultatyvius perdavimus.

„Lietkabelis“ pernai pasiekė Europos taurės „Top 16“ etapą ir tokį patį tikslą kelia šiame sezone.

Panevėžio „Lietkabelis“ B grupėje taip pat susitiks su Stambulo „Galatasaray“, Miuncheno „Bayern“, Podgoricos „Budučnost“ ir Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubais.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) „Lietkabelis“ jau sužaidė šešis mačus ir visus juos laimėjo, taip įsitvirtindamas lentelės viršūnėje.

„Lietkabelis“: K.Lavrinovičius 20, L.Williamsas 13, G.Taltonas ir D.Lavrinovičius po 11, Z.Peineris 8, A.Juškevičius 7, V.Čepukaitis 6, S.Jasaitis 4, D.Tarolis, L.Aukštikalnis ir G.Leonavičius po 2.

„Hapoel“: C.Jerrellsas 23, A.Daye 16, R.Howellas 15.

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Lietkabelis“ – Jeruzalės „Hapoel“ 86:72

Panevėžio klubas tiesiog triuškino savo varžovus ir į kovą buvo mestas net ir jaunasis Lukas Aukštikalnis. Į aikštę sugrįžo ir V.Čepukaitis, kuris dar padidino savo sąskaitą iki 6 taškų. Vietos sirgalių džiaugsmui „Lietkabelis“ skelbė įtikinamą pergalę.

Trečiasis kėlinys: „Lietkabelis“ – Jeruzalės „Hapoel“ 69:56

Šįkart jau „Lietkabelis“ startavo serija 14:6 ir įpusėjus kėliniui pirmavo 56:48. Tai buvo rekordinis pranašumas šiose rungtynėse. K.Lavrinovičius jau buvo surinkęs 14 taškų. K.Lavrinovičius ir toliau siautėjo ir tempė šeimininkus į priekį. Tiesa, ketvirtą pražangą gavo Vaidas Čepukaitis, kurį keitė Darjušas Lavrinovičius. 18 taškų surinkęs C.Jerrellsas mažino skirtumą 56:60. Netrukus jis gavo nesportinę pražangą už veiksmą prieš D.Lavrinovičių. Po sėkmingos kėlinio pabaigos panevėžiečiai turėjo rekordinę, 13 taškų pranašumą.

Antrasis kėlinys: „Lietkabelis“ – Jeruzalės „Hapoel“ 40:42

Antrajame kėlinyje „Hapoel“ startavo spurtu 14:7 ir įpusėjus kėliniui pirmavo 34:30. Jeruzalės klubui didžiausią postūmį davė tritaškiai – svečiai pataikė net šešis tolimus metimus iš septynių. Skirtumą kėlinio pabaigoje mažino Vaidas Čepukaitis, kuris debiutuoja Europos taurėje. Adas Juškevičius pelnė keturis taškus iš eilės ir sumažino skirtumą 36:38. Žanis Peinersas išlygino rezultatą įspūdingu dėjimu ir sukėlė ovacijų bangą Panevėžio arenoje. C.Jerrellsas netrukus atsakė tritaškiu.

Pirmasis kėlinys: „Lietkabelis“ – Jeruzalės „Hapoel“ 23:20

„Lietkabelis“ puikiai pradėjo rungtynes ir po Kšištofo Larinovičiaus tritaškio su pražanga pirmavo 7:0. Jeruzalės klubas greitai atsigavo ir likus žaisti tris minutes rezultatas buvo lygus 17:17. Po atkaklios kėlinio pabaigos Panevėžio klubas pirmavo 23:20. Lorenzo Williamsas buvo rezultatyviausias su 8 taškais.

Startiniai penketai:

„Lietkabelis“: Vaidas Čepukaitis, Adas Juškevičius, Kšištofas Lavrinovičius, Lorenzo Williamsas, Žanis Peineris.

„Hapoel“: Jerome'as Dysonas, Stratosas Perperglou, Austinas Daye, Alenas Omičius, Curtis Jerrellsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius