-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 11

Karingai nusiteikęs Šarūnas Jasikevičius negali paaiškinti, kas nutiko žaidėjams

Kai žalgiriečiai rungtynėse su Maskvos CSKA išbėgo į aikštę bijodami varžovo, Šarūnas Jasikevičius gerokai nustebo. Jis tikėjosi, kad gerai treniruotėse atrodantys vyrai kibs į atlapus grandams ir vienai dienai perims jų kontraktus. Tačiau „Žalgiris“ praskydo ir jau antrą mačą iš eilės buvo sudaužytas Rusijos klubų.
Penktadienis | Eurolyga | „Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“ | 22:00 | Barselona

„Vyrai dirba labai gerai. Tik gal reikėtų nusiimti psichologinį bloką ar kažką tokio, nes kai ateiname į kovą su grandais, kažkas mums atsitinka. Negaliu to paaiškinti. Negaliu sakyti, kad vyrai bijo.

Bet reikia pripažinti, kad žaidžiame labai prastai ir duodame priešininkams įmesti daug lengvų taškų. O kai tai leidi, jie greitai pajaučia žaidimą ir tada žaisti žymiai sunkiau, – savikritikos negailėjo Š.Jasikevičius, jau prisiėmęs atsakomybę už pralaimėjimą CSKA.

– LKL žaidžiame gerai. Aišku, lygių skirtumas yra, bet tai nėra esminis dalykas. Prieš grandus mes, nežinau... Atrodo, turėtų būti, kad ateinu ir bandau užimti grando vietą, perimti kontraktą – bent vienai dienai. Bet taip pas mus nėra“.

Treneris tik pridūrė, kad „Žalgiris“ savo tikrojo krepšinio su stipriausiomis Europos komandomis dar neparodė. 

Norėčiau, kad Barselonoje „Žalgiris“ būtų drąsus. Neįveikiamų varžovų nėra. Tai nėra septynerių rungtynių serija su CSKA ar „Chimki“.

Pirmoji galimybė reabilituotis – penktadienį Barselonoje.

Š.Jasikevičiui tai bus pirmosios rungtynės prieš mylimąją „Barceloną“ stovint prie „Žalgirio“ vairo. Anksčiau jų keliai susikirto Šarui dar dirbant Gintaro Krapiko asistentu.

Beje, pastarąjį kartą Barselonoje „Žalgiris“ sensacingai patiesė katalonus 92:88 ir nutraukė 15-os iš eilės pralaimėjimų seriją.

Šaras su „Barcelona“ Eurolygos čempionų trofėjų į viršų kėlė 2003-aisiais, o Barselonoje dar iki šiol rungtyniauja buvęs jo komandos draugas Juanas Carlosas Navarro.

2006-aisiais būtent prieš „Žalgirį“ jis sužaidė savo rezultatyviausias (32 tšk.), o kitą kartą – naudingiausias (35 naud. bal.) rungtynes Eurolygoje.

Beje, karjeros rezultatyvumo rekordą pastarajame „Barcelona“ ir „Žalgirio“ mūšyje gerino ir varžovų „centras“ Ante Tomičius, pataikęs visus 11 dvitaškių ir pasižymėjęs 28 taškais bei 38 naudingumo balais.

„Barcelona“ yra mažiausiai klystanti Eurolygos komanda (vid. 10,4 kl.). Žodžiu, varžovas – rimtas.

„Jie taip pat prastoje situacijoje turnyro lentelėje. Bet mums svarbiausia žiūrėti į save. Turime Barselonoje palikti maksimumą. Bandėme įdiegti žaidėjams, kad to dar nepadarėme“, – teigė Š.Jasikevičius.

Vieta Komanda Pergalės-pralaimėjimai
1.  Maskvos CSKA 4-2
2. „Chimki“ 4-2
3. Vitorijos „Laboral Kutxa“ 4-2
4.  Bambergo „Brose Baskets“ 3-3
5. Madrido „Real“ 3-3
6. Pirėjo „Olympiakos“ 3-3
7. „Barcelona“ 2-4
8. „Žalgiris“ 1-5

Šaras tikisi, kad „Palau Blaugrana“ arenoje išvysime drąsų „Žalgirį“: „Su CSKA žaidėme bijodami. Mane tai nustebino. Vyrai tikrai gerai treniruojasi. Buvo pasakyta, kad jei po treniruotės atlieka tiek metimų, kokia iš to nauda, jei išėjęs į aikštę visai nemeta.

Norėčiau, kad Barselonoje „Žalgiris“ būtų drąsus. Neįveikiamų varžovų nėra. Tai nėra septynerių rungtynių serija su CSKA ar „Chimki“. Vienerias rungtynes galima laimėti. Tą įrodėme ir mes, ir mūsų varžovai LKL. Reikia tuo tikėti. Bet viskas prasideda nuo asmeninės drąsos. Žaidėjai turi išeiti ir kibti į atlapus varžovams“.

Eurolygos prognozė
Eurolygos prognozė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius