-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 17

Kaunas dar nepamilo vilniečio: sunkus Antano Kavaliausko kelias „Žalgiryje“

„Čia tau ne kibiro taurė!“ – per kažkurias Eurolygos rungtynes Antanui Kavaliauskui šaukė supykęs Kauno „Žalgirio“ sirgalius. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ kapitonas dar nerado kelio į žalias „Žalgirio“ gerbėjų širdis. A.Kavaliauskas yra labiausiai kritikuojamas žalgirietis Kaune, bet vidurio puolėją „Žalgirio“ arenoje globoja Šarūno Jasikevičiaus skydas.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | UNIKS – „Žalgiris“ | 18:00 | Kazanė

Pūlinys pratrūko praėjusiose „Žalgirio“ rungtynėse su Atėnų „Panathinaikos“. Neramumai tribūnose kilo dar pirmajame kėlinyje, kai 1 min. 54 sek. atkarpai ant parketo pasirodęs „centras“ sužaidė nesėkmingai ir buvo sugrąžintas atgal ant suolo.

Būrys „Žalgirio“ gerbėjų ėmė švilpti ant vilniečio ir džiaugsmingai plojo, kai Šaras jį keitė Pauliumi Jankūnu. Nors nieko tragiško per tą trumpą A.Kavaliausko pasirodymą neįvyko – „Žalgirio“ 8 taškų deficitas nekito.

A.Kavaliauskas į aikštę grįžo trečiojo kėlinio viduryje. Po dar vieno neryžtingo jo sprendimo dalis sirgalių pradėjo piktintis. Š.Jasikevičius buvo susitelkęs į įvykius aikštėje, bet negalėjo negirdėti nepasitenkinusių aistruolių šūksnių.

Akimirkai į juos atsisukęs, jis pirštu „pabarė“ prieš A.Kavaliauską nusiteikusius „Žalgirio“ arenos svečius.

Šaras: Kalbant apie mūsų fanus.... Jei jie nori reikšti pretenzijas kažkuriems mūsų žaidėjams, jiems geriau neateiti.

O po mačo rėžė: „Kalbant apie mūsų fanus.... Jei jie nori reikšti pretenzijas kažkuriems mūsų žaidėjams, jiems geriau neateiti. Tai nėra fanai, o kažkokie... Šiandien buvo negražių dalykų. Tie dalykai tęsėsi 15–20 sekundžių. Bet po to fanai buvo fantastiniai. Jūs turbūt žinote, apie ką šneku. Tos 20–30 sekundžių yra ne „Žalgirio“ fanų lygis. Norėtume, kad tas lygis būtų visą laiką. Mums fanai yra gyvybiškai svarbūs. Be jų nebūtume nugalėję daugumos grandų. Tikiuosi, kad jie 100 procentų – sekasi ar nesiseka, palaikys visą komandą ir visus žaidėjus.“

A.Kavaliauskas buvo bene nekenčiamiausias „Žalgirio“ sirgalių taikinys „Lietuvos ryte“, todėl vien tai, kad Paulius Motiejūnas praėjusią vasarą apvilko barzdočių žalia apranga, nesuminkštino žaliai baltų sirgalių armijos širdžių.

Beje, A.Kavaliauskas yra tik trečiasis „Lietuvos ryto“ žaidėjas, perėjęs į „Žalgirį“ iškart po sezono Vilniuje. Prieš tai taip nutiko su Artūru Javtoku (2003 m.) ir Dariumi Songaila (2014 m.), bet jie nebuvo tokie sostinei prisiekę krepšininkai. Tuo tarpu A.Kavaliausko atvaizdas puikavosi Vilniuje ant reklaminių stendų. Jis buvo „Lietuvos ryto“ veidas – žmogus, reprezentavęs visą komandą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

Jeigu A.Kavaliauskas „Žalgiryje“ rinktų dvigubus dublius, kauniečiai greitai užmirštų, kad dar prieš metus jis kaip „Lietuvos ryto“ žaidėjas kėlė į viršų Karaliaus Mindaugo taurę ir finale skriaudė žalgiriečius MVP klasės pasirodymu.

Vis dėlto šį sezoną Eurolygoje vid. žaisdamas po 12 minučių, jis renka po 5 taškus, 2,5 atkovoto kamuolio ir 4,3 naudingumo balo. Statistika, kurios iš bėdos užtektų atsarginiam „centrui“, tačiau kalbame apie antrą daugiausia uždirbantį žaidėją Lietuvoje – per sezoną A.Kavaliauskas gauna maždaug 300 tūkstančių eurų atlyginimą.

Švilpti ant saviškio yra didesnė nuodėmė nei dar prieš rungtynių baigtį išeiti iš arenos ir parodyti nepagarbą komandai.

Ne kiekvienas treneris būtų užsipuolęs sirgalius, kurie mėgsta didžiuotis esą geriausi Europoje. Bet Šaras yra Šaras – jis šį sezoną auklėja visus, jei tam turi pasvertų argumentų.

Š.Jasikevičius taip pat turėjo gauti iš A.Kavaliausko papildomų karmos taškų, kadangi treneris neliko abejingas ir užstojo savo žaidėją. Tą patį, kurį dar prieš kelias dienas buvo netiesiogiai sukritikavęs dėl gėdingo pasirodymo.

Taip elgiasi pavyzdiniai į priekį einančių komandų treneriai. Kas žino, gal toks Šaro elgesys įkvėps A.Kavaliauską?

„Žalgirio“ sirgaliai turės būti kantrūs su „centru“, o Š.Jasikevičius pats dar turės rasti būdų, kaip Eurolygoje karčiai debiutavusiam 32-ejų krepšininkui rasti vietą „Žalgirio“ schemose, nes Antano sutartis galioja ir kitą sezoną.

Dėl jos daug paaukojo ir A.Kavaliauskas, ir „Žalgiris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius