Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 26

Kauno „Žalgiris“ į Rusiją vyksta išmokęs labai skaudžią pamoką

„Treneri, gerai treniruojate komandą“, – Vilniaus oro uoste Gintarui Krapikui ranką spaudė „šiltas“ gerbėjas. Tačiau Kauno „Žalgirio“ stratego tai pernelyg nepralinksmino. Galbūt ir dėl to, kad pastarąjį kartą, kai žalgiriečiai išskrido į Eurolygos rungtynes, buvo sutriuškinti Atėnuose 35 taškais. Galbūt ir dėl to, kad priešaky – grupės lyderio egzaminas. „Gavome labai skaudžią pamoką Atėnuose ir tos klaidos nebekartosime“, – tikino G.Krapikas.
Penktadienis | Krasnodaro „Lokomotiv“ – Kauno „Žalgiris“ | 17:45 | Krasnodaras

Krasnodare žalgiriečių laukia geriausia gynyba visoje Eurolygoje. „Lokomotiv“ per rungtynes praleidžia vos 69,2 taško, o rusų varžovai atkovoja tik 26,5 kamuolio.

Prieš mėnesį „Žalgiris“ namuose nusileido „Lokomotiv“ komandai 74:76. Pergalę galėjęs atnešti Manto Kalniečio tolimas metimas su sirena skriejo pro šalį.

Žalgiriečiai turės sukti galvą, kaip sustabdyti vid. 19,3 taško Eurolygoje pelnantį gynėją Malcolmą Delaney. Kaune jis surinko 21 tašką, o praėjusiame ture Atėnuose į „Panathinaikos“ krepšį vos per 5 minučių atkarpą sumetė net 20 taškų.

„Jis ne tik pelno daugiausia taškų, bet tvirtai laiko rankose visą žaidimą. Gynyba prieš jį vaidins didelį vaidmenį ir turės įtakos galutiniam rezultatui“, – tikino Gintaras Krapikas.​

– Kas jį dengs?

– Turime numatę, kas tai darys. Tegul priešininkai neperskaito.

– Į „Lokomotiv“ rikiuotę grįžta kitas labai svarbus žaidėjas Anthony Randolphas.

– Jis yra antrasis faktorius, į kurį reikia atkreipti dėmesį. Praėjusiame ture su „Panathinaikos“ jis buvo registruotas, bet dar nežaidė. Tačiau įsivaizduoju, kad Krasnodare jis tikrai po ilgos pertraukos sugrįš į aikštę. Būdamas visai kitokio stiliaus žaidėjai nei Fesenka – gali atakuoti iš toli, aukštas, veržlus ir atletiškas, jis tikrai įsipaišys į žaidimą.

Bendras nusiteikimas rungtynėms turėtų būti kitoks. Gavome labai skaudžią pamoką Atėnuose ir tos klaidos nebekartosime.

– Ką daryti, kad „Žalgiriui“ ši išvyka nesibaigtų taip liūdnai, kaip Atėnuose?

– Bendras nusiteikimas rungtynėms turėtų būti kitoks. Gavome labai skaudžią pamoką Atėnuose ir tos klaidos nebekartosime.

– Kokias išvadas padarėte analizuodami pralaimėjimą „Lokomotiv“ Kaune?

– „Lokomotiv“ tose rungtynėse pataikė visus svarbius metimus. Ir nebūtinai jie buvo laisvi. Gynėjas stovėjo šalia, bet rusai tada visus tuos metimus pataikė. Nežaidėme blogai. Gaila, kad tada nelaimėjome. Dabar turime antrą šansą.

– „Lokomotiv“ gerai ginasi. Kuo remsis geriausia gynyba Eurolygoje?

– Atėjo treneris Giorgos Bartzokas, kuris su „Olympiakos“ yra pasiekęs gerų rezultatų (du kartus laimėjo Eurolygą. – Red.). Jis žino, kaip tą daryti. Laukia įdomios ir permainingos rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius