Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 17

Kazanėje „Žalgiriui“ šansų nematantis L.Kleiza: „Viskas priklausys nuo UNIKS“

Kazanės UNIKS į Eurolygą sugrįžo po penkerių metų pertraukos. Sudėties komplektacija sulaukė kritikos, sezono startas silpnas, o pralaimėjimas Stambule – tragiškas, bet Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai galiausiai įgavo pagreitį ir dabar demonstruoja bene geriausią žaidimą visame Senajame žemyne. 15min laidoje PIKENROLAS laidos svečiai Linas Kleiza ir Dainius Adomaitis pasidalijo nuomone apie būsimą Kauno „Žalgirio“ varžovą ir pateikė skirtingas prognozes.

Penktadienis | Eurolyga | UNIKS – „Žalgiris“ | 18:00 | Kazanė

Kazanės UNIKS klubas, kuris penktadienio pavakarę Tatarstano sostinėje priims Kauno „Žalgirį“, pirmojo Eurolygos rato pabaigoje atrodo kaip bene geriausia ekipa visame Senajame žemyne.

Po penkerių metų pertraukos į Eurolygą sugrįžusios UNIKS vasaros darbai priminė atsitiktinių žaidėjų kratinį, kurio atspindžiu tapo 41:80 antausis ketvirtajame ture Stambule prieš vietos „Fenerbahče“.

41 pelnytas taškas – tarp mažiausiai taškų įmetusių komandų turnyro istorijoje rikiuojasi ketvirtoje vietoje. Vyriausiasis treneris Velimiras Perasovičius po tragiško pasirodymo kalbėjo apie gėdos jausmą, o pulkininko žodžius išgirdo ir kareiviai, savąjį žaidimą apsukę 180 laipsnių kampu.

Dar po savaitės UNIKS vėl pralaimėjo Stambule, bet šįkart Eurolygos čempionei „Anadolu Efes“ buvo nusileista po įtemptos kovos 68:71.

Pergalingą ruožą V.Perasovičiaus kariauna pradėjo namuose prieš Vitorijos „Baskonia“, tuomet sekė Madrido „Real“. Užsikūrusi Kazanės ekipa per dešimt mačų iškovojo aštuonias pergales, o pastaroji jų įspūdingu stiliumi 88:67 buvo pasiekta Maskvoje prieš CSKA.

15 iš 25 tritaškių įsviedusi Kazanė vienu metu „Megasport“ arenoje turėjo net 29 taškų atotrūkį.

Kraujo skonį burnoje pajutę UNIKS krepšininkai užkilo į penktąją vietą Eurolygoje, aukščiausiai iš visų Rusijos komandų.

„Tai yra labiausiai mane stebinanti Eurolygos komanda. Tikrai negalvojau, kad Kazanė taip žais. Mane labiausiai stebina jų gynyba ir kad visi žino savo vaidmenis. Kazanėje niekas nepyksta dėl metimų. Bent taip iš šono atrodo, nežinau, kas vyksta viduje, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza. – Visada žinai, ką darys Mario Hezonja, ką darys Isaiah Canaanas ar Lorenzo Brownas. Vaidmenys aiškūs ir žaidėjų, kurie kyla nuo suolo. Jiems patinka kartu žaisti. Tu jų nenumuši. Jie nuvažiavo į Tel Avivą ir tvarkingai laimėjo, uždarę viską ketvirtame kėlinyje. Labai gera komanda. Tai nebėra siurprizas. Vieniems sekasi, nes talentas ištraukia, bet UNIKS turi viską – daug talento, universalumą, atletiškumą ir kūrėjus. Jei išliks be traumų, tai viena pretendenčių į finalo ketvertą. Jei nepateks, tai visiems bus sudėtinga prieš juos žaisti atkrintamosiose.“

Būsimos Kauno „Žalgirio“ varžovės jėga atsispindi ir statistikos protokoluose.

UNIKS yra antra komanda Eurolygoje pagal gynybos reitingą – 102,5 praleidžiamo taško per 100 atakų. Pagal puolimą – aštuntoji pozicija (110,2 pelnomo taško per 100 atakų).

Pavyzdžiui, Lietuvos čempionai savoje aikštės pusėje spaudžia blogiausią rezultatą (117,7 taško), o puldami yra šešiolikti (104,9 taško).

„Klasikinis apibrėžimas, kurį visi šiais laikais pabrėžia, kad jei nori turėti gerą komandą, turi turėti gerą perimetrą. Komandos komplektaciją reikia pradėti nuo perimetro, o UNIKS tai turi. Dalis šios komandos žaidimo yra su daug perdavimų ir su daug užtvarų. Viskas vyksta paskutines 8 sekundes, bet vyksta geru greičiu ir turint aukščiausio lygio išpildytojus“, – PIKENROLO laidoje sakė treneris Dainius Adomaitis.

PIKENROLO KLUBAS: trys UNIKS karaliai, karjeros vagystė ir blogiukų penketas
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
Pikenrolo Klubas

UNIKS puolimo vadžios priklauso trims karaliams – Lorenzo Brownui (31 metai, 196 cm), Isaiah Canaanui (30 metų, 183 cm) ir Mario Hezonjai (26 metai, 203 cm).

Šis gynėjų trejetukas per mačą kartu pelno 41,5 taško, išskirsto 8,6 rezultatyvaus perdavimo ir surenka 41,2 naudingumo balo.

„Visi trys yra skirtingi. Mario Hezonja yra greito puolimo žaidėjas, galintis pradėti atakas, bėgti, varytis ir kurti. Isaiah Canaanas meta tolimus metimus po driblingo ir iš statinės padėties. Elitinis taškų rinkėjas. Lorenzo Brownas – kūrėjas, bet ir besiveržiantis ir „lipantis ant krepšio“ žaidėjas. Kai žiūri į UNIKS, matai universalumą. Jie gali keistis gynyboje per kelias pozicijas, geri gynėjai ir atletiški aukštaūgiai“, – sakė L.Kleiza.

Euroleague.net/Mario Hezonja
Euroleague.net/Mario Hezonja

Pagrindiniu gynybos motoru tapo Eurolygoje debiutavęs Johnas Brownas. Dredų šukuosena, akiniai ir begalinė energija – šis 28-erių metų amerikietis penktadienį pro jūsų akis tikrai nepraslys.

203 cm ūgio amerikietis šį sezoną žaidžia po 30 minučių, pasižymi po 9,2 taško, 4,5 rezultatyvaus perdavimo, 2,5 perimto kamuolio (1 vieta Eurolygoje) bei 10,9 naudingumo balo.

Fiziškumas, atletiškumas, greitos rankos ir universalumas – J.Brownas yra vienas geriausių krepšininkų pagal sugebėjimus gynyboje visoje Eurolygoje.

Euroleague.net/Johnas Brownas
Euroleague.net/Johnas Brownas

Kazanės komanda laikoma akivaizdžia favorite prieš „Žalgirį“, kuris trečiadienį namuose per pratęsimą 98:107 nusileido Mike'ui Jamesui ir „Monaco“.

„Rungtynės priklausys nuo UNIKS ir kaip jie bus užsivedę. Keistis gynyboje žalgiriečiai negalės, nes varžovai turi stiprius krepšininkus perimetre, kurie mėgsta žaisti vienas prieš vieną. Bus įdomu, ką sugalvos ir kokią gynybą naudos „Žalgiris“, – prieš būsimą akistatą kalbėjo L.Kleiza. – Negali būti dvejonių. Geriau mesti ir pramesti, nei padaryti klaidą, kaip buvo prieš CSKA. „Žalgiris“ prieš tokias komandas turėtų žaisti be spaudimo – išeina, varo agresyviai ir meta. Tada gal kas nors išeis.“

„Tokiose rungtynėse pagrindinis tikslas yra padaryti mažiau nei 10 klaidų, – sakė D.Adomaitis. – Be galo svarbi bus individuali gynyba, kurioje nebus galima daryti jokių klaidų. Taip pat reikės stabdyti greitą puolimą, susitelkti į gynybą ir laikytis taisyklių. UNIKS žaidėjai gerai juda be kamuolio, yra paslėptų dalykų bei daug perdavimų iš rankų į rankas. Žaidėjai talentingi puolime, jei padarai klaidą, jie iškart baudžia.“

„Bus didelis uždėtas UNIKS akcentas ant „Žalgirio“, kadangi jiems šitos pergalės dėl patekimo į „Top 8“ etapą labai reikės“, – pridėjo L.Kleiza.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – apie CSKA jėgą, testus „Žalgiriui“ ir P.Motiejūno žingsnį

Jure Zdovco laukia ne tik elitinis varžovas, bet ir sunkus septynias valandas truksiantis skrydis bei galimai atšiaurus Tatarstano sostinės svetingumas.

„Kazanėje yra sudėtinga žaisti. Ne dėl sirgalių, bet dėl skrydžio ir kitų aplinkybių“, – užsiminė L.Kleiza.

„Kazanėje esu buvęs labai daug kartų. Visada sunki išvyka. Važiavimas, skrydis, karšti autobusai ir karšta salė. Ji yra šildoma, prie ko mes nesame pratę, – pasakojo D.Adomaitis. – Pamenu, kai pasiėmė mus iš oro uosto vairuotojas, bet nebuvo komandos vadovo (juokiasi). Jis įjungė šilumą autobuse, pradėjo kaitinti. Lauke tuo metu buvo gal 30 šalčio, o autobuse – kokie 25 šilumos. Visi nusirengė ir sėdėjo trumpomis rankovėmis. Prašėme sumažinti šilumą, sako negali, nes kažkas nutiko autobusui. Pasiūlė atsidaryti langą (juokiasi).“

15min laidos PIKENROLAS svečiai pasidalijo ir skirtingomis prognozėmis.

„Norėčiau, kad „Žalgiris“ laimėtų, bet pergalės Kazanėje nematau“, – prognoze pasidalino L.KLeiza.

„Galvoju, kad „Žalgiris“ suklys mažiau nei 10 kartų ir laimės“, – pozityvo neslėpė D.Adomaitis.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – apie CSKA jėgą, testus „Žalgiriui“ ir P.Motiejūno žingsnį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius