-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 02

Kazys Maksvytis: apie išvadas po pralaimėjimo slovėnams ir ypatingą ryšį su Prancūzija

Pirmajame Europos čempionate ture dramatiškoje kovoje kritusi prieš čempionę Slovėniją, dabar Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasitinka kitą grėsmingą varžovą – olimpinių žaidynių vicečempionę Prancūziją. Mačo išvakarėse nacionalinės komandos vairininkas Kazys Maksvytis kalbėjo apie perdegimą turnyro starte, įvykusį komandos susirinkimą bei ypatingą ryšį su Prancūzija.

Prancūzijos rinktinė, visai kaip ir Lietuva, 2022-ųjų metų Europos čempionatą pradėjo nesėkme, tad šeštadienio vakarą abi komandos sieks pirmojo taško Senojo žemyno pirmenybėse.

Jei Kazio Maksvyčio kariauna 85:92 nusileido Slovėnijai, Vincento Collet auklėtiniai neturėjo jokių variantų prieš šeimininkę Vokietiją, pralaimėję rezultatu 63:76.

Olimpiniai vicečempionai užklimpo darniai suteptoje vokiškoje gynyboje. Numatyti perimetro lyderiai Evanas Fournier ir Elie Okobo kartu pataikė 2 metimus iš 14, pelnė 7 taškus bei surinko vos 2 naudingumo balus.

Prancūzija čempionato starte buvo neatpažįstama, tačiau K.Maksvytis į ją žvelgia, kaip į tiksiančią bombą.

„Jie gali ir bus žymiai geresni kitose rungtynėse“, – 15min dvikovos išvakarėse sakė K.Maksvytis.

Prieš bendraudamas su žurnalistais iš Lietuvos, 45-erių specialistas iš Darbėnų dešimt minučių skyrė pokalbiui su prancūzais, kalbėdamas su jais tiek prancūziškai, tiek angliškai.

„Bandžiau prisiminti savo prancūzų kalbos žinias, kurio yra kažkiek pablogėjusios, kadangi pastaruoju metu mažai kalbu. Turiu nemažą ryšį su Prancūzija. Ten dalyvaudavome vaikų jaunimo turnyruose, ten turiu daug draugų, su kuriais vis dar palaikau ryšį. Dabar iš jų gaunu žinutes, kuri komanda ryt laimės. Ryšys su Prancūzija – tikrai nemažas“, – sakė K.Maksvytis.

– Treneri, kokių išvadų priėjote po vakarykščio pralaimėjimo Slovėnijai?

– Mes perdegėme, mažai judinome kamuolį, o klydome daug kartų. Sakyčiau, kad klaidos buvo daugiau išprovokuotos mūsų, o ne varžovų. Vien iš to praleidome net 25 taškus. Antroje pusėje pralaimėjome atkovotus kamuolius, kai sprendėsi rungtynių likimas. Visų rungtynių metu kentėjome ir „du prieš du“ gynyboje. Žinoma, gynėmės prieš vieną geriausių „du prieš du“ žaidėją pasaulyje ir prieš nepatogų aukštaūgį Mike'ą Tobey, kuris ne tik leidžiasi po krepšiu, bet ir popina. Tai buvo mūsų problemos. Turėjome ir gerų atkarpų, tačiau mūsų problemos, nervuotumas ir įsitempimas neleido laimėti rungtynes.

– Ar turėjote papildomą pokalbį su Roku Jokubaičiu, kuris, kaip pats teigė vakar, sudegė?

– Dar su visais pakalbėti nespėjau, bet su beveik puse komandos narių pakalbėjau. Turėjome susirinkimą. Nors ir neplanavome, bet pasidarėme ir video analizę. Buvo dalykų, kuriuos reikėjo dar paakcentuoti. Per treniruotę gana nemažai dėmesio skyrėme dalykams, kurie mums vakar nesisekė. Kalbame su žaidėjais, būtinai pakalbėsiu dar ir su Roku.

– Ar jūsų nenustebino toks Prancūzijos pralaimėjimas vokiečiams bei kokia yra pagrindinė žaidimo prieš prancūzus idėja?

– Manau, kad Prancūzija turėjo labai blogas rungtynes. O Vokietija – atvirkščiai, palikusi gerą įspūdį. Tai – fiziška, gerai organizuota komanda. Žaidė prie savo sirgalių, žaidė kietai ir laikėsi žaidybinio plano. Jie žaidė visas 40 minučių. Prancūzija neparodė savo geriausios versijos, bet rytoj, manau, bus kitokia. Jie yra fiziški, įvairūs, turi skirtingų žaidėjų, skirtingų aukštaūgių. Manau, kad tai mums nebus į naudą, nes susitiksi dvi komandos, norinčios adaptuotis.

– Prancūzijos gynėjai Evanas Fournier ir Elie Okobo kartu surinko vos 2 naudingumo balus. Kaip vokiečiams pavyko juos pažaboti?

– Nežinau, ar vokiečiams pavyko juos surakinti, ar jie patys išsimušė iš ritmo, kaip ir mes pirmose rungtynėse. Faktas, kad pirmajame mače jie nebuvo geroje formoje.

VIDEO: PIKENROLAS: didžiulis Lietuvos rinktinės potencialas, bet reikia išmokti laimėti

– Prancūzija pralaimėjo dukart iš eilės – bosniams ir vokiečiams. Ar šios nesėkmės kažkuo panašios?

– Kažkiek panašios. Teko stebėti abi rungtynes. Manau, prancūzai dar tik įeidinėja į formą. Jie dar nežaidžia geriausio krepšinio, o mes bandysime neleisti jiems įeiti į tą formą. Jie gali ir bus žymiai geresni kitose rungtynėse.

– Mike'as Tobey yra neparankus aukštaūgis, o ar Prancūzijos priekinė linija yra parankesnė?

– Kažkiek parankesnė, mažiau žaidžia pikenpop situacijas. Mums reikės sutvarkyti kamuolius, kadangi pasirengime turėjome probemų, o Prancūzijos rinktinė yra gana atletiška. Žaisti bus kažkiek paprasčiau, nes prancūzai dažniausiai naudoja paprastą pikenrolo situaciją – yra metikas ir yra besileidžiantis link krepšio didelis. Šiuo atveju turėtų būti lengviau.

VIDEO: „Iki paskutinio”: karčiai saldus Lietuvos startas ir prancūzų ydas išryškinę vokiečiai

– Prancūzija mėgsta žaisti dideliu penketu su dviem centrais, turbūt ir rungtynės laukia visai kitokio braižo nei buvo vakar?

– Tikimės. Bandome nuspėti. Jei neturi kažkokio išsikeitimo, prancūzai pasitiki aukštaūgiais ir ginasi vienas prieš vieną. Bus visai kitokio stiliaus komanda nei Slovėnija.

– Kaip jums atrodo vidurio puolėjų Rudy Goberto ir Vincento Poirier duetas aikštelėje?

– Man atrodo, kad tai vienu metu visai veikė. V.Poirier ir Madrido „Real“ klube žaidžia nemažai ketvirtoje pozicijoje. Tai bus vienas variantas ir prieš mūsų komandą.

– Jie nemažai žaidė ir mažu penketu, leisdami tris gynėjus. Ar tai nenustebino?

– Žaidė ir trimis gynėjais, žaidė ir dviem sunkiais kraštais. Komandai, kai pralaimi, dažnai daro kažkokius pakeitimus. Mačiau, kad treneris reagavo.

VIDEO: „Iki paskutinio“: karčiai saldus Lietuvos startas ir prancūzų ydas išryškinę vokiečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius