-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 30

Keiksmažodį spaudos konferencijoje numetęs Šaras pyko: „Jaučiu gėdą“

Šarūnas Jasikevičius buvo kaip reikiant susikrimtęs po skaudaus pralaimėjimo 52:59 atkrintamųjų serijos ketvirtose rungtynėse prieš Miuncheno „Bayern“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

Neįtikėtinai nerezultatyvias rungtynes sužaidę „Barcos“ krepšininkai privalės antradienį kautis lemiamose penktose rungtynėse ir luptis dėl vietos finalo ketverte.

„Viskas apie pagarbą. Tu turi būti pasiruošęs žaisti penkerių rungtynių seriją, o kaip bus – niekada nežinai. Gali būti trejos, ketverios, penkerios rungtynės. Sveikinu Andrea ir „Bayern“. Didžiąją rungtynių dalį aikštėje buvo viena komanda“, – kalbėjo Šaras.

Pirštu treneris iš Lietuvos bedė ir į save.

„Jaučiu gėdą dėl to, kaip paruošiau savo komandą. Man labai sunku priimti tai, kaip ši komanda gali pasikeisti per 48 valandas. Kaip gali iš tą gražų krepšinį žaidžiančios komandos tapti tokia neatpažįstama. Tą jau priimu, turėdamas šiuos žmones ekipoje, – atsiduso Šaras. – Turime daug pakilimų ir nuopuolių sezono metu. Turime su tuo susitvarkyti, privalome rasti būdų žaisti geresnį krepšinį. Nebuvome ta pati komanda, kuri žaidė prieš 48 valandas. Nepadeda ir tai, kad niekaip negali įmesti kamuolio į krepšį, daug mūsų metimų buvo visiškai laisvi, bet požiūris nebuvo geras – nuolat kalbėjomės su teisėjais. Gali kalbėtis su teisėjais, bet dauguma žaidėjų labai strigo. Tu turi turėti gebėjimą susitelkti ir padėti komandai, o ne būti savo paties pasaulėlyje ir ieškoti pasiteisinimų. Turime keturias dienas iki rungtynių namuose, turime pakeisti mentalitetą ir susigrąžinti komandą, kuria galime būti.“

VIDEO: Bayern dominates, goes on 2-2! | Playoffs Game 4, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague

Galbūt koją pakišo požiūris ir įsitikinimas, kad pavyks uždaryti seriją penktadienio vakarą?

„Negaliu atsakyti, bet turime prastą istoriją, kai reikia uždarinėti serijas. Sankt Peterburgas praėjusiame sezone, Badalona taip pat, Tenerifė irgi. Tai buvo atkrintamųjų serijos. Kalbėjome apie tai, bet mes neuždarome serijų išvykose. Kas dar blogiau – kita komanda pranoksta mus pastangomis, nori labiau. Taip nutiko ir šiandien, mes nesimokome. Nepadarau savo darbo, jei mano komanda nesureaguoja. 100 proc. akivaizdu“, – kalbėjo strategas.

Lietuvis neslėpė, kad rūbinėje jau keletą mėnesių kartoja tą patį faktą ir ragina žaidėjus baigti vienas kitam meluoti.

„Mano kalba paskutiniais mėnesiais rūbinėje tokia, kad negalime vienas kitam meluoti. Mes tokia komanda – mes labai talentingi. Kai esame gerame kelyje, galime nugalėti bet ką Europoje. Mes turėsime tokių situacijų, nes mes jų jau turėjome, tad nemeluokime vienas kitam. Aš jau priėmiau faktą, kad ši komanda tokia yra. Neįtikėtinai gera, bet neįtikėtinai banguojanti. Viena geriausių Europoje, kai žaidžia savo žaidimą“, – sakė Šaras.

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Tai buvo nerezultatyviausios „Barcelona“ klubo rungtynės moderniosios Eurolygos istorijoje.

„Varžovai žaidė klasikinę gynybą, panašiai kaip ir visoje serijoje: daug keitėsi, buvo solidūs. Gal kiek kitaip nei visoje serijoje, bet tu turi gebėti skaityti situacijas. Kiekvienas treneris bandys pritaikyti kažką naujo, bet jie tikrai žaidė klasikinę gynybą. Žaidžia dvi komandos, bet aš turiu jaudintis dėl savosios ir dėl jos požiūrio. Esu su jais, nes tai mano komanda šiam sezonui. Esame per tris pergales nuo titulo. Jei nesuprasime, kad tai nuostabi galimybė, tuomet tikrai esame *** (nusikeikia – aut. past.)“, – keiksmažodį numetė Šaras.

Po skaudaus dūrio treneris dūrė pirštu ir į teisėjus bei jų situacijų vertinimą ne tik Miunchene, bet ir visos serijos metu.

Kai kuriose situacijose, būdamas šios komandos treneris, jaučiu gėdą

„Buvo po keletą šlykščių pražangų, kurios galėjo traumuoti mūsų žaidėjus. Tiek pirmose, tiek antrose, tiek trečiose rungtynėse. Kai kurios iš jų net nebuvo fiksuojamos kaip paprastos pražangos. Rolandas Šmitas galėjo būti iškritęs po trečiųjų rungtynių, šiandien nežinau, nemačiau vaizdo įrašo. Dante Exumas galėjo būti iškritęs pirmosiose rungtynėse po nuostabaus dėjimo. Pažiūrėkite kitą momentą. Tai nebuvo fiksuota, tai nebuvo peržiūrėta. Gerai, tai atkrintamųjų krepšinis. Bet ne dėl to mes šiandien pralaimėjome“, – dėstė Š.Jasikevičius.

9/23 dvitaškiai (39 proc.) ir 5/29 tritaškiai (17 proc.) – šiuos skaičius vardino Šaras ir negalėjo patikėti.

„Kai kuriose situacijose, būdamas šios komandos treneris, jaučiu gėdą“, – neslėpė jis.

Lemiamos rungtynės „Palau Blaugrana“ arenoje vyks antradienį 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius