-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 25 /21:38

Keistas „Lietuvos ryto“ pralaimėjimas: žioplą ir bažnyčioje muša

„Turbūt ir jūs žiūrėdami galvojote, kad įmetėme tritaškį“, – po mačo rūbinėje sakė Gediminas Orelikas. Iš tiesų, atrodė, kad Nicolas Laprovittola pataikė tritaškį ir išlygino rezultatą. Bet ir pranešėjas, ir teisėjų gestas aiškiai nurodė – įkrito dvitaškis, „Lietuvos rytas“ atsiliko vienu tašku. Mes, stebintys iš šalies, galėjome suklysti. Bet profesionalai neturėjo teisės. Gėdinga nesėkmė vengrams 98:99.
Deividas Gailius
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mažai kas suprato, kad N.Laprovittola dar prieš keletą akimirkų pataikė ne tritaškį, o dvitaškį. Šis nesusipratimas labai keitė situaciją.

Taip jau išėjo, kad paskutiniąsias 8 rungtynių sekundes vienu tašku atsilikdamas „Lietuvos rytas“ neprasižengė prieš varžovus ir tik žiūrėjo, kaip vengrai bumbsina kamuolį į žemę.

„Lietuvos ryto“ rungtynių pabaiga, kuri nuskintų laurus ir garsioje Shaqtin A Fool laidoje. Iš video galima matyti, jog vengrų klubas, iškart nuskambėjus sirenai žinojo, jog buvo pataikytas ne tritaškis, o dvitaškis. Visas Vilniaus klubo personalas ir žaidėjai šito fakto, deja, nežinojo.. :)

Posted by Krepšinis - tai daugiau nei žaidimas on 2015 m. lapkričio 25 d.

Nes galvojo, kad rezultatas lygus. Bet iš tikrųjų argentinietis pataikė dvitaškį ir „Olaj“ dar buvo priekyje 99:98.

Nors Artūras Gudaitis blokavo paskutinį Solnoko „Olaj“ metimą ir daugelis sirgalių džiaugsmingai šokinėjo savo vietose, iš tikrųjų triumfavo vengrai. Ne vilniečiai.

„Pakėlėme galvą ir pamatėme, kad 98... Didelis nesusipratimas. Prasižengti nenorėjome, nes manėme, kad rezultatas lygus. Bet tik apsigynę pamatėme, kad 98“, – iškart po rungtynių komentavo G.Orelikas.

„Nei atsarginių suolas, niekas nematė, kad įskaitė du taškus. Gynėmės, nes manėme, kad lygu. Būtų kažkas šaukę, būtume prasižengę. Ir būtume turėję dar maždaug 6 sekundes. Neaišku, kaip ten būtų pasibaigę. Bet pražioplinome. Man taip nėra buvę“, – pripažino Mindaugas Lukauskis.

Galėjo įmesti ir iš rūbinės

Bet „Lietuvos rytas“ pralaimėjo ne dėl to. Dėl tragiškos gynybos, leidusios vienai prasčiausiai puolančių Europos taurės komandų (vid. 73 tšk.) „Siemens“ arenoje įmesti net 99 taškus.

„Olaj“ iki pertraukos pataikė net 10 tritaškių (iš 12. – red.), iš viso – 13. Įspūdingas pataikymas. Bet ne veltui sakoma, kad varžovas žaidžia taip, kaip jam leidžia.

„Aišku, vengrai pirmoje pusėje pataikė stebuklingai. Tiesiog neperlaužėme. Pasivijome, turėjome perlaužti, bet viena kita klaida ir varžovai tolo. Taip ir tampėmės“, – pasakojo G.Orelikas.

„Kiekvienam reikia pažiūrėti į save, – pridūrė M.Lukauskis. – Vengrai pataikė nemažai sunkių metimų. Kai krenta, tai krenta. Galima primėtyti ir iš rūbinės. Buvo ir nevykusių metimų. Bet reikia imti vienas vienas prieš vieną ir gintis. Leidome jiems įsimėtyti ir viskas. Visą mačą vijomės. Kaip ir dažniausiai, paleidome pradžią, o galui nebeliko laiko.“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

Roma nebuvo pastatyta per naktį

Kai „Lietuvos rytas“ atleido Marcelo Nicola, A.Jasilionis sykį jau prikėlė žaidėjus emociškai. Bet dar vienas gėdingas pralaimėjimas atvykėliams iš Vengrijos parodo, kad tai tebuvo trumpalaikis efektas.

M.Lukauskis: „Emociškai – geriau. Visai kitaip. Dabar yra tikrai geriau. Tie pralaimėjimai, aišku, neduoda naudos. Bet nėra kur trauktis. Nesėdėsime ir neverksime, kad pralaimėjome.“

„Nė viena sistema neveikė. Noriu atsiprašyti sirgalių, bet padėkoti vyrams už kovingumą. Roma nebuvo pastatyta per vieną naktį“, – spaudos konferencijoje nedaugžodžiavo, tačiau poetiškai kalbėjo A.Jasilionis.

Kokių vaistų reikia komandai?

„Atsigauti, išsigydyti traumas“, – nekalbus buvo „Lietuvos ryto“ treneris.

Vienas labiausiai patyrusių „Lietuvos ryto“ žaidėjų Mindaugas Lukauskis buvo kalbesnis.

Jis teigė, kad dabar atmosfera komandoje žymiai geresnė nei anksčiau. 

„Emociškai – geriau. Visai kitaip. Visai kitoks treniruočių procesas. Tikrai, dabar yra geriau. Tie pralaimėjimai, aišku, neduoda naudos. Bet nėra kur trauktis. Turime dirbti, stengtis ir eiti į priekį. Nesėdėsime ir neverksime, kad pralaimėjome“, – sakė 36-erių puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius