Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 11 24

Kiek dar lauksime Igno Brazdeikio? Pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir K.Maksvyčiui

Rungtynių pabaigoje kapituliavęs Kauno „Žalgiris“ patyrė pirmąjį skaudų pralaimėjimą šio sezono Eurolygoje. „Fernando Buesa“ arenoje žalgiriečiai 73:93 krito prieš Vitorijos „Baskonia“. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui K.Maksvyčiui.
Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Ignas Brazdeikis
Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Ignas Brazdeikis / zalgiris.lt nuotr.

„Fernando Buesa“ arenoje Kauno „Žalgiris“ yra patyręs daug skaudžių pralaimėjimų, o Vitorijos „Baskonia“ istoriškai visada yra namų komanda, žaidžianti laisvą ir greitą krepšinį. Kazio Maksvyčio auklėtiniai trečiadienio vakarą to nesustabdė.

Gynyba neveikė ir kaip ir įprasta šiame sezone, „Baskonia“ įmetė virš 90 taškų. Puolime „Žalgirį“ laikė vos trys žaidėjai, pritrūko įprasto kitų žaidėjų indėlio, tarp kurių – sau įprastų laisvų metimų nepataikęs Lukas Lekavičius.

„Žalgiris“ kovinio savo veido neparodė, išskyrus pirmąją susitikimo pusę, kurioje Keenanas Evansas pataikė viską, traukė Edgaras Ulanovas, o svarbių metimų davė ir Tomas Dimša.

Planas įvelti „Baskonia“ į jai neparankų klampų ir kontroliuojamą žaidimą neišdegė.

Įdomus momentas, kad Vitorijos komandai į naudą išėjo pagrindinio taškų rinkėjo Markuso Howardo pražangos. Kai „Baskonia“ žaidė be savo snaiperio, ėmė geriau gintis. Šis mažylis gynyboje buvo stipriai atakuojamas, o puolime neįkritus metimams, M.Howardas tampa minusiniu žaidėju.

Apmaudu buvo matyti ketvirtajame kėlinyje nuleistas žalgiriečių rankas, o tai privedė iki triuškinamos nesėkmės. Iki šiol pralaimėjimai būdavo patirti po geros kovos, bet gal tai susiję su dviguba savaite ir penktadienio mūšiu Valensijoje. Šįkart su nesėkme Eurolygoje teko susitaikyti ganėtinai anksti.

#2 Keenanas Evansas – 6,5

„Žalgirio“ nuotr./Eurolygos mačas Vitorijoje: „Baskonia“ – Kauno „Žalgiris“
„Žalgirio“ nuotr./Eurolygos mačas Vitorijoje: „Baskonia“ – Kauno „Žalgiris“
17 tšk. (4/6 trit.), 4 atk. kam., 1 rez. perd., 2 kld., 16 naud. b., 24 min.

Keenanas Evansas nuolat pastatomas į poziciją, kai turi žaisti vienas prieš vieną ir turi atlikti daug metimų po driblingo. Kartais net stebina, kad amerikietis sugeba išlaikyti gerą pataikymą.

Vėl solidūs realizacijos procentai ir vėl solidžios rungtynės. Dar kartą matėme, kad K.Evansas yra „Žalgirio“ lyderis. Tik šįkart ne ketvirtajame kėlinyje, o dar iki jo lėmė daug savo metimais.

Vienas labiausiai teigiamų pasirodymų „Žalgiryje“ prieš „Baskonia“, bet rungtynės yra pralaimėtos.

#3 Dovydas Giedraitis – be įvertinimo

„Žalgirio“ nuotr./Eurolygos mačas Vitorijoje: „Baskonia“ – Kauno „Žalgiris“
„Žalgirio“ nuotr./Eurolygos mačas Vitorijoje: „Baskonia“ – Kauno „Žalgiris“
0 tšk. (0/2 trit.), -2 naud. bal., 5 min.

Buvo matyti, kad Kazys Maksvytis mato Dovydą Giedraitį kaip dar vieną gynybinį žaidėją. Pirmasis ir vienintelis įėjimas į aikštelę – vietoje Arno Butkevičiaus, kuris nuo pirmųjų minučių vaikė Markusą Howardą, o šio žaidėjo kontrolę perėmė Eurolygos naujokas.

Prametė du tritaškius, galėjo mesti trečią, bet sudvejojo ir atliko prastą perdavimą. Vis dėlto Eurolygos debiutas ir turbūt buvo jaučiamas jaudulys.

D.Giedraičio indėlį į komandą pamatysime ateityje, bet buvo smagu pagaliau matyti šį krepšininką aikštelėje.

#4 Lukas Lekavičius – 2,5

zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Lukas Lekavičius
1 tšk. (0/2 dvit., 0/4 trit.), 1 atk. kam., 1 rez. perd., -5 naud. bal., 15 min.

Liūdna tai, jog minusinis Luko Lekavičiaus balas susidarė ne dėl neturėtų progų ar padarytų klaidų. Jis tiesiog nepataikė paprastų metimų, kurie įprastai būna taiklūs.

Viskas prasidėjo nuo pramesto floaterio, kuriuos įprastai „Žalgirio“ vijurkas realizuoja 9 iš 10. Tuomet laisvas prametė du tritaškius, antroje pusėje – vėl tas pats.

Faktas, kad L.Lekavičių užatakavo puldami „Baskonia“ krepšininkai, bet taip būna visada. Tokie epizodai pasimiršta, kai pats žalgirietis duoda geras taškų atkarpas. Šįkart to nebuvo.

Negalime sakyti, kad Lukas žaidė be energijos ar kažko nepadarė. Jis tiesiog prametė gerus metimus ir tai buvo pagrindinė problema.

#8 Kevarriusas Hayesas – 5,5

zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Kevariusas Hayesas
zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Kevariusas Hayesas
4 tšk., 4 atk. kam., 3 rez. perd., 1 blk., 10 naud. bal., 11 min.

Faktas, kad Kevarriusas Hayesas žaidė su trauma ir tai nekelia klausimų. Antrąją mačo dalį „Žalgiris“ pradėjo su Laurynu Biručiu, kuris žaidė ir ketvirtajame kėlinyje.

Pagrindinis „Žalgirio“ centras buvo stipriai apribotas, bet jį reikia pagirti už kovingumą ir norą eiti į aikštelę. Jis nesitaupė.

Rungtynes K.Hayesas pradėjo dviem rezultatyviais perdavimais, susirinko keletą atšokusių kamuolių puolime.

Atsižvelgiant į kontekstą, kad jis buvo traumuotas, priekaištauti negalime. Norisi įrašyti teigiamą balą, nes sunku kabinėtis prie žmogaus, kuris ir taip žaidė traumuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius