Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 12

Klasikinį derbį pralaimėjęs Šaras: „Real“ išėjo į aikštę numirti, o mes – pažaisti“

Šarūnui Jasikevičiui ir „Barcelona“ ekipai nepavyko nuplauti kartėlio, kurį šeštadienį paliko „El Clasico“ derbį pralaimėjusi Barselonos futbolo komanda. Progą pataisyti situaciją turėję krepšininkai taip pat suklupo prieš amžiną priešą Madrido „Real“.

Katalonai stebuklingai gelbėjosi paskutinėmis sekundėmis, bet po lemtingo Nicolas Laprovittolos dvitaškio su pražanga pralaimėjo Ispanijos pirmenybių rungtynes 85:87.

Tai pirmoji „Barcos“ nesėkmė prieš „Real“ po keturių pergalių iš eilės – katalonai buvo įveikę karalius Ispanijos čempionate, Karaliaus taurės finale ir dukart – Eurolygoje.

Š.Jasikevičius po nesėkmės kalbėjo apie skirtingą savo auklėtinių ir jų oponentų nusiteikimą rungtynėms.

„Jie į aikštę išėjo numirti, o mes – pažaisti. Tai du skirtingi dalykai. Nepadariau savo darbo gerai iki galo, bet sudėtinga, kai turi motyvuoti žaidėjus „El Clasico“ rungtynėms. Esame labai nusivylę. Nežaidėme lygiu, kuris reikalingas šioms rungtynėms, tad tai bus pamoka, kurią turėsime išmokti“, – sakė lietuvis.

„Barca“ bandė sukurti stebuklą, kai paskutinę minutę laimėjo atkarpą 11:1 ir trumpam išsiveržė į priekį 85:84, bet pergalės nugvelbti iš varžovų jai nepavyko.

Šaras šią atkarpą apibūdino kaip „laimės ieškojimą“, o netrukus dar kartą pabrėžė netinkamą auklėtinių nusiteikimą rungtynėms.

„Mes pasirenkame rungtynes, kuriose norime žaisti, o tai yra rimta problema, – pabrėžė kaunietis. – Esame žaidimo statymo procese, bet jeigu norime kažką pastatyti, turime tai pradėti nuo nusiteikimo ir pastangų, kurios mūsų atveju yra labai nestabilios. Žinome, kad galime geriau, bet nepadarome to kiekvieną dieną.“

Š.Jasikevičius spaudos konferencijoje svarstė ir apie tai, kad motyvuoti žaidėjų nesugeba jis pats, bei atskleidė savo komandos raktą į sėkmę.

„Kai „Barca“ nori numirti aikštėje, ją įveikti labai sunku. Bet kol kas mes esame nestabilūs“, – užbaigė lietuvis.

Jo treniruojama komanda Ispanijos čempionate likus septyniems turams turi 25 pergales ir 4 pralaimėjimus bei trimis laimėjimais atsilieka nuo pirmaujančio „Real“ klubo (28-1).

VIDEO: urBONUSas: Ramūno Šiškausko krepšinio sensacijos iš medinės Kaišiadorių aikštelės
VIDEO: urBONUSas: Rokas Jokubaitis į Barseloną, pažymys Martinui Schilleriui ir „Žalgirio“ taikiniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius