-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 02 02

Koronaviruso nustekentas „Lietkabelis“ iškovojo įtikinamą pergalę Europos taurėje

Panevėžio „Lietkabelį“ (6-6) išretino koronavirusas, tačiau Nenado Čanako auklėtiniai vis tiek pasiekė įspūdingą pergalę Europos taurėje. Aukštaitijos klubas namuose 74:57 (21:11, 16:21, 23:11, 14:14) sudorojo Trento „Dolomiti Energia“ (1-11) ekipą iš Italijos.
Kristupas Žemaitis
Kristupas Žemaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lietkabelis“ dar antradienį pranešė apie tai, jog COVID-19 užsikrėtė komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius ir trenerio asistentai Laimonas Eglinskas bei Simas Juraitis.

Šiandien paaiškėjo, kad žaisti negalės ir Tadas Vaičiūnas bei Karolis Giedraitis, rungtyniauti negali ir Nikola Radičevičius, tad „Lietkabelis“ liko su vos aštuoniais rungtyniauti pasiruošusiais krepšininkais.

Vis dėlto tai laimėti panevėžiečiams nesukliudė.

Gedimino Oreliko vedama ekipa jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą (16:6), o po 10 rungtynių minučių pirmavo 21:11.

Antrame ketvirtyje italai atsitiesė ir surengė spurtą 14:0, išsiverždami į priekį 25:24, bet N.Čanako komanda nepasimetė ir įpusėjus rungtynėms vėl turėjo pranašumą (37:32).

Ypač galingai „Lietkabelis“ sužaidė trečiąjį kėlinį. Jo metu panevėžiečiai pelnė 12 taškų be atsako ir atitrūko triuškinančiu skirtumu – 60:39. Nuotaikas kiek apkartino tik paskutinėmis sekundėmis svečių pataikytas tritaškis su pražanga.

Ketvirtajame kėlinyje Trento krepšininkai dar bandė artėti, pelnydami 6 taškus iš eilės (49:63), bet G.Orelikas pataikė tritaškį, o „Lietkabelis“ išsaugojo solidžią persvarą ir pasiekė pergalę.

Panevėžio ekipa laimėjo ir pirmąsias komandų tarpusavio rungtynes. Trente Lietuvos klubas triumfavo 77:61.

Jau šeštą kartą laimėjęs Panevėžio klubas vis labiau artėja link Europos taurės atkrintamųjų bilieto. A grupėje N.Čanako komanda išlieka septintoje vietoje, bet turi tiek pat pergalių, kiek ir Andoros „MoraBanc“ (6-4), Paryžiaus „Metropolitans 92“ (6-5) ir Ankaros „Turk Telekom“ (6-5).

Kitą savaitę panevėžiečiai keliaus į Vokietiją, kur žais prieš Hamburgo „Towers“ klubą.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 21 (3/10 trit., 24 naud. bal.), Dovydas Giedraitis 17, Kasparas Beržinis 13 (7 atk. kam.), Kristupas Žemaitis 10, Panagiotis Kalaitzakis 7 (5 rez. perd.), Džordže Gagičius 6, Gabrielius Maldūnas ir Grantas Vasiliauskas po 0.

„Dolomiti Energia“: Jonathanas Williamsas 15 (10 atk. kam.), Cameronas Reynoldsas 10 (7 atk. kam.), Desonta Bradfordas 9 (6 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius