Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 30

Kosovui „sudie“ taręs Ž.Urbonas: „Čia dirbau keturis mėnesius, o galėčiau parašyti knygą“

Utenos krepšinio simboliu tapusio Žydrūno Urbono pirmasis treniravimo etapas užsienyje užtruko vos keturis mėnesius. Nors įprastai krepšinio pasaulyje tai yra itin mažas laiko tarpas, Kosovo klube Prištinos „Sigal“ strategai retai tiek išdirba. „Kažkiek jaučiuosi rekordininku“, – 15min sakė Ž.Urbonas, teigęs, kad apie laikotarpį šiame Balkanų klube galėtų parašyti knygą.

Birželio pabaigoje perėmęs Kosovo sostinės Prištinos „Sigal“ komandos vairą Žydrūnas Urbonas klube neišbuvo nė iki Kalėdų.

Trečiadienio vakarą abi pusės bendru susitarimu sutartį nutraukė, o 47-erių specialistas jau penktadienį turėtų grįžti į gimtinę.

„Likti Prištinoje nebėra tikslo. Pasiilgau šeimos, o ir Kalėdos artėja, – 15min šyptelėjęs sakė Ž.Urbonas. – Aš čia treneriu nebuvau. Kartais net nesuprasdavau, kas aš esu. Jausmas buvo labai keistas. Viskas, ką žinojau apie krepšinį, čia neteko prasmės ir viską reikėjo sužinoti iš naujo. Bet kiekviena patirtis yra patirtis.

Aš pats dar prieš mėnesį pradėjau bruzdėti ir skyrybos buvo neišvengiamos, nes šviesos tunelio gale nemačiau. Kodėl? Dalykai yra akivaizdūs – klubui buvo tikrai sunku finansiškai, o biudžetas – nesubalansuotas. Faktas kaip blynas – klubas tiesiog neturi pinigų.“

BC Prištinos „Sigal“ nuotr./Žydrūnas Urbonas
BC Prištinos „Sigal“ nuotr./Žydrūnas Urbonas

Nuo 2009-ųjų metų iki praėjusios vasaros Utenos klube žaidęs, treniravęs ir administracijoje dirbęs Žydrūnas su Prištinos klubu Kosovo lygoje per devynerias rungtynes buvo iškovojęs keturias pergales, tuo metu Balkanų pirmenybėse sužaidė vieną kartą bei patyrė vieną pralaimėjimą.

Blogi signalai Kosovo sostinės klube ėmė degti dar prieš sezoną, kai rugsėjo pabaigoje „Sigal“ nusprendė pasitraukti iš Šiaurės Europos lygos.

„Apie išvykimą pradėjau mąstyti dar tuomet, kai klubas dėl 30-40 tūkstančių eurų atsisakė dalyvauti Šiaurės Europos lygoje, neva neturi rėmėjo ir tokia pinigų suma klubui yra našta, – 15min sakė Ž.Urbonas. – Ne tik man, bet visai komanda buvo lengvas šokas. Tai – blogas ženklas, iškart supratau, kad situacija yra negera. Mano vienas motyvų važiuoti į Kosovą buvo Šiaurės Europos lyga. Tai – šiokia tokia galimybė išeiti į Europą, nors ir silpnoka. Buvo akivaizdu, jog šį klubo sprendimą seks ir atitinkami kiti.“

Portalui 15min specialistas pasakojo apie Kosovo krepšinio ypatybes, iškart „Sigal“ palikusius lyderius, namuose nakvojusį auklėtinį, šaltį arenose, 20-mečiu nuo Lietuvos atsilikusią Balkanų šalį, draugystę su tautiečiu bei artimiausios ateities planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius