Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 17

„Lietuvos rytas“ ant bedugnės krašto Europoje – krito ir Italijoje

Rimas Kurtinaitis prieš išvyką į Italiją buvo atviras: trauktis nebėra kur. Be pergalių Europos taurės „Top 16“ etape žengiantis Vilniaus „Lietuvos rytas“ privalėjo įveikti Turino „Fiat“, tačiau įsirašė jau trečią nesėkmę 77:83 (14:18, 16:30, 29:17, 18:18) ir susikomplikavo savo padėtį.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ šiose rungtynėse nei karto nepirmavo, o trečiojo kėlinio pradžioje atsiliko net 19 taškų. Tačiau būtent tuomet Rimo Kurtinaičio auklėtiniai spurtavo ir buvo sumažinę skirtumą iki 4 taškų.

Ketvirtajame kėlinyje užvirė lemiama kova, tačiau „Lietuvos rytui“ jėgų pritrūko. Po trečiojo pralaimėjimo iš eilės „Top 16“ etape Vilniaus klubas atsidūrė itin sudėtingoje situacijoje.

Paskutinę vietą grupėję užimantis „Lietuvos rytas“ antrajame rate privalės skinti pergales. Jau kitą savaitę Vilniuje jie galės atsirevanšuoti Turino „Fiat“ ekipai.

Vilniaus klube 20 taškų surinko Rokas Giedraitis. Chrisas Krameris pridėjo 14 taškų.

Turino ekipoje siautėjo NBA žaidęs Saša Vujačičius, kuris pelnė 21 tašką.

Dieną prieš Europos taurės „Top 16“ etapo rungtynes Italijos klubą sukrėtė netikėtos naujienos – atsistatydino vyriausiasis treneris Luca Banchi.

Žinia trenkė lyg iš giedro dangaus, nes šį sezoną Turino klubui sekasi gerai visuose frontuose. Šį sezoną tarptautiniame turnyre debiutavusi „Fiat“ pateko į Europos taurės „Top 16“ etapą, o Italijos čempionate užima penktąją vietą.

Jį pakeitė ir jau rungtynėse su „Lietuvos rytu“ debiutavo Carlo Recalcati. 72-ejų strategas nuo 2001 iki 2009 metų treniravo Italijos rinktinę, o praėjusį sezoną darbavosi Kantu klube.

„Fiat“: S.Vujačičius 21, L.Pattersonas 20, D.Garrettas 12.

„Lietuvos rytas“: R.Giedraitis 20, C.Krameris 14, J.Baronas 10, L.Mavrokefalidis 8, E.Mockevičius 6, M.Girdžiūnas 5, A.Jomantas, A.Butkevičius ir T.Petersonas po 4, M.Echodas 2.

F grupė Perg. Pral. +/-
1. „Bayern“ 2 1 16
2. „Fiat“ 2 1 9
3. „Zenit“ 2 1 -4
4. „Lietuvos Rytas“ 0 3 -21

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Fiat“ – „Lietuvos rytas“ 83:77

Turino klubas greitai susigrąžino dviženklį pranašumą, o R.Kurtinaitis nežinojo ko imtis. Prastai pirmoje pusėje žaidęs B.Madgenas antrojoje taip ir nepakilo nuo suolo. Vienintelis R.Giedraitis rinkosi taškus ir jau turėjo 20. Rungtynių pabaigoje intriga tiesiog išnyko.

Trečiasis kėlinys: „Fiat“ – „Lietuvos rytas“ 65:59

Vilniaus ekipai ir po didžiosios pertraukos sunkiai sekėsi mažinti skirtumą. Chrisas Krameris gavo nesportinę pražangą ir leido S.Vujačičiui didinti savo taškų kraitį iki 18 taškų. R.Giedraitis jau turėjo 17 taškų ir sumažino skirtumą iki 10 taškų – 47:57. Antrąją kėlinio pusę puikiai sužaidę vilniečiai prieš lemiamą kėlinį atsiliko tik šešiais taškais.

Antrasis kėlinys: „Fiat“ – „Lietuvos rytas“ 48:30

Antrajame kėlinyje tritaškius pataikė M.Girdžiūnas ir R.Giedraitis, tačiau „Fiat“ nesnaudė. Įpusėjus kėliniui italai pirmavo 30:20 ir R.Kurtinaitis prašė pasitarimo. Tritaškius šaudę italai greitai atitrūko 17 taškų persvara. „Fiat“ jau pataikė penkis tritaškius iš 7. Daugiausia problemų kėlė S.Vujačičius, kuris per du kėlinius susirinko 14 taškų ir pataikė viską, ką metė.

Pirmasis kėlinys: „Fiat“ – „Lietuvos rytas“ 18:14

Tik sužaidus tris minutes pirmuosius taškus tritaškiu pelnė Saša Vujačičius. Vilniečiams pirmuosius taškus pelnė L.Mavrokefalidis. Įpusėjus kėliniui italai pirmavo 8:5. Turino ekipa buvo atitrūkusi 14:5, tačiau vilniečiai sugebėjo sumažinti skirtumą 14:18. Prieš rungtynes Rimas Kurtinaitis kalbėjo, kad privalo prabilti snaiperiai, tačiau per pirmąjį kėlinį „Lietuvos rytas“ prametė visus tris tritaškius.

Startiniai penketai:

„Fiat“: Diante Garrettas, Saša Vujačičius, Lamaras Pattersonas, Valerio Mazzola, Antonio Iannuzzi.

„Lietuvos rytas“: Benas Madgenas, Chrisas Krameris, Loukas Mavrokefalidis, Martynas Echodas, Arnas Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius