-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 20

Latviai sieks surengti Europos krepšinio čempionatą

Kaimynai latviai kovos dėl teisės surengti 2025 metų Europos krepšinio čempionatą. Kartu su Latvija to paties sieks ir Rusija, Ukraina, Suomija, Vengrija bei Kipras.
Rungtynių akimirka
Latvijos krepšinio rinktinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Eurobasket 2025“ pirmenybės vėl vyks keturiose šalyse. Kiekvienoje iš jų vyks grupės varžybos. Kiekvienoje grupėje dalyvaus po 6 rinktines (iš viso 24 komandos).

Viena iš keturių organizatorių vėliau surengs ir finalines kovas. Tokius prašymus – surengti ir grupės varžybas, ir atkrintamąsias – pateikė Latvija, Rusija, Ukraina ir Vengrija.

Suomija bei Kipras siekia teisės tiesiog surengti grupės varžybas savo šalyje.

Gavę teisę organizuoti Europos čempionatą latviai garantuotai jame ir žaistų. Atrankos varžybų į didžiuosius Europos ir pasaulio krepšinio turnyrus mūsų kaimynai nėra įveikę nuo 2017 metų.

Europos čempionatai keturiose valstybėse vyksta nuo 2015 metų. Kitąmet „Eurobasket 2022“, kuriame žais ir Lietuva, organizuos Čekija, Vokietija, Italija ir Sakartvelas.

Lietuva startuos B grupėje, kurios rungtynės bus žaidžiamos Vokietijoje. Šioje šalyje vėliau vyks ir lemiamos „Eurobasket 2022“ kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius