Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 06 28

Latvijos rinktinės sąraše – K.Porzingis ir trys LKL žaidėjai

Pirmą kartą pasaulio krepšinio čempionate dalyvausianti Latvijos rinktinė išrikiavo pajėgas, su kuriomis keliaus į Indoneziją.
Kristapas Porzingis
Kristapas Porzingis / FIBA nuotr.

24 latvių rinktinės kandidatų sąraše yra ir didžiausia žvaigždė Kristapas Porzingis, praėjusią savaitę iškeistas į „Boston Celtics“ klubą, ir į „Oklahoma City Thunder“ per mainus iškeliavęs Davis Bertanis.

Latvijai atstovaus ir trys Lietuvos klubų žaidėjai – Rolandas Šmitas iš Kauno „Žalgirio“, Martinas Laksa iš Jonavos „CBet“ ir Artūras Žagaras iš Kėdainių „Nevėžio-Optibet“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolands Šmits
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolands Šmits

Į rinktinę kviečiamas ir buvęs žalgirietis Janis Strelniekas, dabar ginantis Atėnų AEK garbę.

Latvijos rinktinės treniruočių stovykla prasidės liepos 27-ąją. Į ją bus pakviesti 16 žaidėjų iš išplėstinio sąrašo. Rugpjūčio 22-ąją turnyre Taivane latviai testuos ir Lietuvos rinktinę – abiem komandoms tai bus paskutinės rungtynės prieš pasaulio čempionatą.

Latvijos krepšininkai, kuriuos treniruos italas Luca Banchi, turnyrą pradės H grupėje Džakartoje, kur jų varžovais bus prancūzai, kanadiečiai ir libaniečiai.

Latviams tai bus pirmas pasirodymas viename iš didžiųjų turnyrų nuo 2017 metų, kai jie varžėsi Europos čempionate ir iškrito ketvirtfinalyje, pralaimėdami vėliau čempionais tapusiems slovėnams.

Latvijos rinktinės kandidatų sąrašas: Rodionas Kuručas (Strasbūro SIG), Marekas Mejeris (Jeruzalės „Hapoel“), Kristapas Porzingis („Celtics“), Davis Bertanis („Thunder“), Dairis Bertanis (Sevilijos „Real Betis“), Janis Timma (be klubo), Janis Strelniekas (Atėnų AEK), Artis Ate (Rygos VEF), Rolandas Šmitas („Žalgiris“), Artūras Strautinis (Emilijos Redžo „Una Hotels“), Janis Beržinis (Varšuvos „Legia“), Klavas Čavaras (Liublino „Start“), Rihardas Lomažas (Oldenburgo „EWE Baskets“), Aigaras Škėlė (Ostruvo „Stal“), Andrejus Gražulis (Trento „Aquila“), Martinas Laksa („CBet“), Marcis Šteinbergas (Manresos BAXI), Anžejus Pašečnickas („Real Betis“), Karlis Šilinas („BK Liepaja“), Tomas Leimanis (Madrido „Estudiantes“), Artūras Kuručas (Vitorijos „Baskonia“), Robertas Beržinis (VEF), Artūras Žagaras („Nevėžis“), Kristeris Zorikas (VEF)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius