Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 12

Prienai pagal LaVarą: vartus iš JAV planuojantis atverti tėtušis turi rimtų užmojų Lietuvoje

Vietinės Prienų picerijos meniu viršūnėje atrasite neįprastą picos pavadinimą – LaVaro. Ballų pamėgto restorano meniu artimiausioje ateityje gali tekti praplėsti ir mėgstamiausiomis LaMelo ar LiAngelo picomis. Mat Ballų imperiją Lietuvoje po truputį kuriantis tėtušis turi rimtų ketinimų. Didysis jo grandiozinis brolių trejeto kelias driekiasi būtent per Prienus.
LaVaras turi rimtų ketinimų Prienuose
LaVaras turi rimtų ketinimų Prienuose / 15min nuotr.

LaVaras yra daugiau nei garsus tėtušis.

Pirmiausia, jis yra „Big Baller Brand“ įkūrėjas. Kaip mėgsta save pristatyti – žmogus direktorius.

Tačiau Prienuose jis įsikūnijo į dar bent kelis asmenis: pabuvojo ir Virginijaus Šeškaus asistentu, ir vyriausiuoju „Vytauto“ treneriu, tapo klubo rėmėju ir komandos konsultantu strateginiais klausimais.

Kas ten žino, gal greitai LaVaras daugiau laiko leis ne savo erdviame liukso kambaryje Birštono „Vytautas Mineral SPA“, bet „Vytauto“ klubo biure. Mat 50-mečio amerikiečio užmojai – didžiuliai.

Ballų efektas „Vytautui“ atnešė tokią finansinę naudą, kad klubas jau baigia padengti senas komandą slėgusias skolas. Žmonės būriuojasi pamatyti Ballų ne tik Prienų krepšinio arenoje, bet ir kitų Lietuvos miestų tribūnose.

Brolių žaidimas patenka į pasaulinį radarą – amerikiečiai jau sužinojo, kur yra Prienai ir kaip tarti „Vytauto“ pavadinimą.

Jei tikrai žinočiau, kad galėčiau užbaigti darbus, treniruočiau Prienų komandą.

Tik vienas iš nedaugelio Prienuose pasireiškusių Ballų šalutinių poveikių – didžiulis spaudimas Virginijui Šeškui. Prienų-Birštono ekipos treneriui net kraujospūdis kyla, kai LaVaras taip šūkauja įsitaisęs greta atsarginių suolo.

Po to skambiojo pareiškimo apie draugystės su Virginijumi Šeškumi pabaigą, Ballų realybės šou Prienuose žiūrovai ėmė spėlioti, kas laukia toliau: atleis Šeškų? Prie komandos vairo stos LaVaras? Ballai išvyks?

Duodamas interviu 24sek Birštono SPA LaVaras rimtu veidu prabilo apie įvairiausius svarstymus. Panašu, kad jis iš tikrųjų apgalvojo V.Šeškaus pastūmimą į šoną.

„Suprantate, jei tikrai žinočiau, kad galėčiau užbaigti darbus, treniruočiau Prienus, nes čia yra berniukai. Tačiau jeigu LiAngelo išeis į „Lakers“, negalėsiu čia likti, nes turėsiu užtikrinti, kad Los Andžele viskas eitųsi sklandžiai, – atviravo LaVaras. – Bet į tą vietą galėčiau pastatyti žmogų, kuris supranta mano sistemą. Tikiuosi, kad tai bus treneris Šeškus, kuris pakeis požiūrį ir pabandys įgyvendinti tokį žaidimą.“

LaVaro idėja Prienams

LaVaro žodis Prienuose darosi vis svaresnis ir tam yra argumentų.

„Big Baller Brand“ tapo vienu iš „Vytauto“ klubo rėmėjų. Nepatvirtintais duomenimis, amerikiečių finansinė parama gali siekti iki 100 tūkst. eurų. Pats „Vytautas“ dar nenori pateikti tikslių skaičių, bet sezono pabaigoje ketina viešai pristatyti finansines ataskaitas.

Ar tai suteikia galių LaVarui ir Ballų šeimynai paskirti trenerius, nupirkti atitinkamus žaidėjus, skirstyti žaidimo laiką berniukams ir keisti žaidimo braižą? Ne. Bent jau kol kas.

„Vytauto“ sporto direktorius Vilius Vaitkevičius 24sek patvirtino, kad Ballai dar nepatenka į klubo valdybą ir jų idėjos yra tik patariamojo pobūdžio.

„Jie nėra kokie nors valdybos ar administracijos nariai, tad jų nuomonė kol kas patariamoji. Aišku, mes į ją atsižvelgiame. Vien ką pasako faktas, kad buvome LaVarą pastatę treneriu“, – šyptelėjo V.Vaitkevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilius Vaitkevičius ir Lavaras Ballas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilius Vaitkevičius ir Lavaras Ballas

Parodomojo pobūdžio rungtynėse „Vytautas“ įteikė LaVarui trenerio kostiumą ir derinių lentą. Tačiau „Big Baller Brand Challenge Games“ turnyras yra tik šou dalis.

Tai kaip pasivažinėjimas automobilių aikštelėje. O raktelių nuo „Vytauto“ mašinos, kuri išrieda į oficialias rungtynes LKL, LaVaras dar neturi.

Nors pats tėtušis regi viziją, kaip galėtų atrodyti pagal jo pageidavimus konstruota Prienų-Birštono ekipa. Jį vis labiau pradeda dominti „Vytauto“ ateitis, kadangi Ballų šeimoje rezgasi planas palikti jaunąjį LaMelo Prienuose iki 2020-ųjų NBA naujokų biržos – tai yra dar pustrečių metų.

„Matote, Gelo čia bus tik iki metų pabaigos. Melo – porą metų. Nesvarbu, ar tai bus pirmas, ar antras divizionas, Melo vis tiek gali čia žaisti“, – kiek netikėtai prasitarė LaVaras.

Panašu, kad jis susipažinęs su situacija, jog jei nepakils iš paskutinės turnyro lentelės vietos, „Vytautas“ gali iškristi iš LKL ir žaisti antroje pagal pajėgumą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Jei skiriu pinigus, vadinasi, turiu teisę pasakyti, kad kažkas turėtų būti vienaip ar kitaip. Bet dar nenoriu taip elgtis.

Bet jam svarbiausia – kad LaMelo gautų pasireikšti ir kuo geriau pasiruoštų šuoliui į NBA. Geriausiai jis tą padarys aplinkui save turėdamas tinkamiausius bendražygius. Kaip norėtų LaVaras, ištvermingus, greitus ir iš toli metančius žaidėjus.

„Mes galime tą padaryti, – paklaustas, ar Ballai Prienuose turi galių priimti svarbius strateginius sprendimus, 24sek tikino LaVaras Ballas. – Tačiau šiuo metu aš tik noriu padėti komandai. Jei skiriu pinigus, vadinasi, turiu teisę pasakyti, kad kažkas turėtų būti vienaip ar kitaip. Bet dar nenoriu taip elgtis. Noriu duoti klubui elgtis savarankiškai. Bet jei netikės mano vizija, tie žmonės turės eiti dirbti kažkur kitur. Aš čia atėjau padėti ir daryti viską, ką galiu.

Įsivaizduokite, kad visada važiuoji tuo pačiu keliu, o aš ateinu ir pasakau: žinokit, tas tiltas sugriuvęs – važiuokite kitu keliu. Jei toliau važiuosi tuo pačiu keliu ir įgriūsi, tai čia jau tavo atsakomybė.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaMelo Ballas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaMelo Ballas

V.Vaitkevičius šypsosi, klausydamas LaVaro planų. Tačiau vienas „Vytauto“ vadovų gerokai palankiau žiūri į galimybę pasinaudoti Ballų ryšiais ir atvežti į Prienus žaidėjų iš JAV.

Jau ir taip Prienuose pradėjo daugėti amerikiečių. Iki šio sezono „Vytaute“ nežaidė nė vienas JAV krepšinio atstovas. Vienas buvo paleistas sezono pradžioje, o po Ballų atvykimo jau azijiečiams žinomus „Vytauto“ marškinėlius vilki bent keturi amerikiečiai – Ballai, Rashaunas Broadusas bei Kervinas Bristolis.

Vartus iš Amerikos nori atverti ir pats LaVaras. Jis jau netgi turi konkrečias pavardes žaidėjų, kurie tiktų jo propaguojamam krepšinio stiliui – su penkių sekundžių išpuoliais, dešimtimis tritaškių, 150 taškų ir uraganišku žaidimu.

Būtent tokį krepšinį jis bando įskiepyti dabartinei „Vytauto“ komandai, bet nemažai klubo narių tiesiog nesutverti tokiam alinančiam žaidimo tempui. Kad jį atlaikytų, prieniškiams po sezono reikėtų performuoti sudėtį.

Bet LaVaras jau žino, nuo ko pradėtų. Vienas jo žaidėjų – Lojolos mokyklos auklėtinis Eli Scottas, žaidęs kartu su Ballais Chino Hills mokyklos komandoje.

Jei netikės mano vizija, tie žmonės turės eiti dirbti kur nors kitur.

„Jis yra kaip Draymondas Greenas, – 24sek tikino LaVaras Ballas. – Aš jį užauginau. Kai jis atvyko pas mane, tesvėrė 72 kilogramus. Po manęs jis sveria 104-is.

Parūpinau jam stipendiją. Jis iš geto. Augintas tik mamos. Pasakiau jai, kad padėsiu sūnui ir suveiksiu stipendiją. O Scottui pasakiau, kad būtų kantrus, nes iš pradžių negaus žaisti. Tačiau tegul klauso manęs, dirba, stiprėja ir viskas bus gerai.

Jam tiesiog reikia galimybės ir galiu jam tai suteikti. Aš žinau žaidėjų, kurie trokšta žaisti. Jie gali ateiti ir atkovoti visus kamuolius, bėgti į priekį. Yra ir dar vienas toks vaikinas.

Kai kurie vyrukai yra tikrai geri, tiesiog negauna galimybių. O aš bandau jas suteikti. Negaliu padėti visiems, bet bent kažkam.“

Happy birthday lil bro????

A post shared by Eli Scott (@eli_scott0) on

Šeškus pasiruošęs pasitraukti

Galbūt jūs juoksitės, tačiau pats Virginijus Šeškus su didžiuliu susidomėjimu stebi LaVaro ėjimus Prienuose ir klausosi Ballų tėčio žodžių.

Jis netgi pasirengęs užleisti vyriausiojo trenerio postą ir bent metus atsipūsti nuo krepšinio, jei tai bus geriausia „Vytauto“ organizacijai.

„Prienuose aš praleidau daug laiko. Jeigu viskas gerai, patikėkite, aš dėl Prienų krepšinio galiu atiduoti vairą. Man nebūtų nuoskaudos pailsėti metus, jei jie čia kažką norėtų daryti. Aš tikrai neturiu nieko prieš“, – 24sek pasakojo Virginijus Šeškus, kurį Ballų nuotykis išvargino ne juokais.

Pats LaVaras nesiveržia patraukti „coach Ses“, kaip lietuvį vadina amerikietis. Atleisti jo neplanuoja ir „Vytauto“ vadovybė, nes Virginijus Šeškus yra Prienų krepšinio veidas ir širdis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus

V.Šeškus greitu metu turėtų atsipūsti nebent „Big Baller Brand Challenge Games“ rungtynėse, kurios vėl planuojamos Prienuose vasario pabaigoje. 24sek žiniomis, šįkart turnyre gali būti ir užsienio komandų.

Kol Ballai turi galimybę smagintis BBB prekinio ženklo turnyre, ramesnis ir LaVaras. Ten berniukai gali svaidyti dešimtis tolimų metimų, o „Vytautas“ rinkti pusantro šimto taškų.

Jei atvirai, neįsivaizduoju kitos komandos, kuri leistų viduje daryti tiek daug.

„Viena, ką supratau, tai kad darysime daugiau „Big Baller Brand Challenge Games“ rungtynių. Štai tada bus galima pasireikšti, – sakė LaVaras Ballas. – Jei tik žaidi ir darai kažką ypatingo, tave susiras nesvarbu, kur bebūtum.

Mano berniukai toliau žais ir darys pramogą. Ir sirgaliai tą pastebės. „Kam mums žiūrėti tai, o ne Ballus? Aš noriu Ballų!“ Kam jiems žiūrėti vieną krepšinį, kai yra kitas, su 140–150 taškų? Visi pasiges tų 50–60 taškų.

Taip, taip! Mes tikrai surengsime keletą mačų. Ir parodysime žmonėms, kad kaskart kai berniukai žengia į aikštę, jie daro pramogą. Bet jie tą daro siekdami pergalės. Nes mes nepralaimėsime rungtynių.“

Virginijus Šeškus girdi daug LaVaro priekaištų, bet didžiulis klausimas, kurioje iš dešimties stipriausių Europos krepšinio lygų jis gautų tiek privilegijų, kiek jam suteikia Prienai.

Galimybę vadovauti komandai, žaisti draugiškas rungtynes nacionalinio čempionato metu, solidžias minutes broliams berniukams, leidimą realybės šou komandai filmuoti visas treniruotes, pačiam LaVarui kasdien stebėti „Vytauto“ pratybas Prienų krepšinio arenoje, išsakyti komandai savo idėjas lyg jos treneriui.

„Manau, kad Prienuose jie rado komandą, kuri jiems tinkamiausia. Jei atvirai, neįsivaizduoju kitos komandos, kuri leistų viduje daryti tiek daug. Kameros treniruotėse, viskas... Nežinau, tegul man parodo. Pakelsiu rankas ir pripažinsiu savo klaidas“, – pridūrė V.Šeškus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LaMelo Ballas ir LiAngelo Ballas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LaMelo Ballas ir LiAngelo Ballas

Dar kita LaVarui labai svarbi sąlyga – kad LaMelo ir LiAngelo gali žaisti vienoje komandoje. Idealiausiu atveju – vienu metu būti aikštėje. Tada broliai gali geriausiai atskleisti savo savybes.

Nei vėluojantys atlyginimai, šaltis ar atokus miestas Ballams niekada nekėlė jokių abejonių. Panašu, kad jiems netgi patinka dabartinė „Vytauto“ situacija. Ballų svajonių scenarijus – prikelti Prienų-Birštono ekipą iš LKL lentelės dugno.

„Mano berniukai yra geriausi komandoje ir jie gauna mažiausią atlyginimą, – pareiškė LaVaras. – Bet jiems tai nerūpi. Mums nereikėjo pinigų, o Prienai neturėjo ko prarasti.

Mano berniukai yra geriausi komandoje ir jie gauna mažiausią atlyginimą. Bet jiems tai nerūpi.

Mes norėjome ateiti ir išjudinti šią situaciją, kurioje galėtų laimėti abi pusės. Man nereikia komandos su 20 pergalių ir 0 pralaimėjimų. Nereikia berniukams 20 tūkstančių eurų mėnesinio atlyginimo. Aš čia ne dėl pinigų. Mes čia dėl tobulėjimo.

Juk jeigu komanda būtų gera ir mano berniukai gautų tik po kelias žaidimo minutes, tai būtų įrodymas, kad jie ir taip gali laimėti, tad berniukų jiems ir nereikia. O dabar mano berniukai pradeda keisti situaciją.

Mes visada einame į silpniausias komandas. Kaip ir Chino Hills vidurinę, kuri iki mano berniukų pasirodymo buvo niekas. UCLA buvo niekas iki Lonzo Ballo – jie buvo 15–17 reitingo vietoje. „Lakers“ irgi sumautoje situacijoje. Lietuvai – irgi ne pyragai.

Mes to tikėjomės ir norėjome pažiūrėti, ką iš to galime padaryti. Salėje tikėjomės pamatyti gal tik 100 žiūrovų. O dabar matome pilną areną. Ir ji pradėjo pildytis tada, kai atvyko Ballų berniukai.“

Planas, kuris sudrebintų net NBA

Iš pradžių mes spėliojome, ar Ballai iš viso atvyks į Prienus. Vėliau – ar ištemps Lietuvos provincijoje bent kelias savaites.

Bet dabar LaVaras kurpia grandiozinį planą, kuriame figūruoja ir Prienų pavadinimas. Toks scenarijus sudrebintų net NBA pasaulį.

VIDEO: LaVaras Birštone atskleidė planą, kuriuo nustebino ir NBA pasaulį

„Ballų berniukai vėl bus kartu. Aš noriu, kad visi trys mano berniukai žaistų „Lakers“.

Bet jei tai nenutiks... Pasakysiu jums istoriją, kas nutiks pirmiausia, – arčiau fotelyje pasirėmęs ant savo didžiulių kojų, intrigavo LaVaras. – Jeigu artėjančioje naujokų biržoje jie nepasirinks Gelo, aš jį sugrąžinsiu į Prienus. Jie čia su Melo žais dvejus metus. Kai Lonzo NBA žais trečią sezoną, visoms NBA komandoms paskelbsiu, kad Lonzo nepratęs sutarties su „Lakers“ ir galės pereiti į bet kurią kitą NBA komandą, kuri paims visus tris berniukus.

Štai toks mano planas. Lonzo žaidžia geriausiai, kai yra su broliais. Jie žaidžia skirtingose pozicijose, tad tai puiki galimybė surinkti visą karališkąją seką („Royal Flush“).

Happy Birthday Momma Love You ????

A post shared by LaMelo Ball (@melo) on

Gelo nebūtina paimti per naujokų biržą. Galima įsigyti jį kaip laisvąjį agentą. Ir jam nereikės mokėti labai daug. Mums nereikia Gelo ieškoti 15 milijonų sutarties. Užteks ir milijono už trejus metus. Jie ir taip užsidirbs.

O tada ateis čempionų titulas po titulo. Ir berniukai niekada nepaliks komandos. Kitos komandos to padaryti negali, nes žaidėjai vaikosi didesnių pinigų ir palieka klubus. O kas gali būti geriau nei trys Ballai vienoje komandoje?

Tai būtų tikrasis didysis trejetas.“

Skamba beprotiškai, tačiau tai jau ne pirma tokia vizija LaVaro galvoje. Ir kaip įsitikinome patys, daug tokių viražų jau virto realybe.

Likite su Ballų realybės šou Prienuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius