-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 18

Lenkijoje sveiką kailį vos išnešęs „Žalgiris“ Kaune tikisi kitokio scenarijaus

Skaudų pralaimėjimą praėjusią savaitę Eurolygos rungtynėse Atėnuose prieš šios šalies krepšinio milžiną „Panathinaikos“ patyręs Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį sieks reabilituotis. Geriausias būdas tai padaryti – antrą kartą įveikti Zelionos Guros „Stelmet“ krepšininkus.
Gintaras Krapikas ir Olivier Hanlan
Gintaras Krapikas ir Olivier Hanlanas. / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kad šis uždavinys bus nelengvas, puikiai įrodo pirmoji šių komandų tarpusavio dvikova Lenkijoje. Tuomet mačo favoritu laikytas „Žalgiris“ ilgą laiką buvo besivejančių vaidmenyje ir mačo eigą sugebėjo perlaužti tik pačiomis paskutinėmis dvikovos minutėmis – 66:62.

Po praėjusios savaitės žlegtelėjimo veidu į purvą Graikijos sostinėje, kauniečiai kupini ryžto atsitiesti ir treniruotėse dirba su dviguba energija.

LKL pirmenybėse šalies čempionai šią savaitę tarsi volu pervažiavo Panevėžio „Lietkabelio“ (95:69) klubą ir iškovojo jau devintąją pergalę iš eilės. Tačiau sėkmė Aukštaitijoje kauniečių apetito nepatenkino – „Žalgiriui“ būtina pergalė ketvirtadienį tiek norint atstatyti psichologinį stabilumą, tiek stengiantis išsaugoti viltis kovojant dėl patekimo į „Top 16“.

Po pirmojo rato C grupėje „Žalgiris“ lenkia tik tuos pačius „Stelmet“ krepšininkus, o tai reiškia, kad per likusius penkis mačus komanda privalo pasitempti.

Tiesa, po du kartus yra laimėję ir „Panathinaikos“ su Izmiro „Karšiyaka“, tad tikėtina, kad, iškovoję pergalę prieš lenkus, kauniečiai šoktels turnyro lentelėje.

Vilčių pakovoti dėl bilieto į „Top 16“ dar neprarado ir „Stelmet“. Sašo Filipovskio auklėtiniai kol kas savo sąskaitoje turi vieną pergalę, kai sensacingai 71:68 namuose buvo įveiktas „Panathinaikos“.

– Kaip pasikeitė „Stelmet“ žaidimas lyginant su pirmąja tarpusavio dvikova? – 24sek.lt paklausė G.Krapiko.

– Ženkliai jų žaidimas nepasikeitė. Mes buvome pirmieji, kurie prieš juos žaidėme ir varžovų kiek neįvertinome. Tačiau tiek mums jie davė gerą kovą ir sugebėjome išsikrapštyti tik pačioje dvikovos pabaigoje, tiek kitoms komandoms žaisti su jais nebuvo lengva.

Pavyzdžiui, mače su „Barcelona“ lenkai labai ilgai pirmavo ir pralaimėjo tik paskutinę minutę. Taip pat jie nugalėjo „Panathinaikos“. Nors „Stelmet“ ir paskutiniai grupėje, visuose mačuose jie rimtai kovoja dėl pergalės. Didžiausia klaida, kuri galėtų būti – jei galvosime, kad į Kauną atvažiuoja paskutinė grupės komanda. Dėl pergalės tikrai reiks sunkiai pakovoti ir tą mes ruošiamės daryti.

– Pirmajame tarpusavio mače jūsų komandai koją kišo prasta kova dėl atšokusių kamuolių (pralaimėta 18:28) ir klaidos (16). Ar pavyko šias problemas išspręsti?

– Lenkijoje tikrai padarėme labai daug klaidų ir džiaugiuosi, kad nuo to laiko branginti kamuolį pradėjome labiau ir tų klaidų vidutiniškai jau nedarome tiek daug.

Be abejo, norėtųsi, kad jų išvis nebūtų, tačiau to neišvengsi, juk krepšinis – gyvas žaidimas. Atkovoti kamuoliai – problema, kurią šalinti šį sezoną sekasi sunkiai. Gali būti, kad tai susiję ir su mūsų naudojama gynybine sistema. Žaidžiame pakankamai agresyviai ir mūsų aukštas žmogus dažnai lieka toliau nuo krepšio, taigi priešininkas dažnai turi šiokią tokią persvarą. Tą tikrai norėtųsi kuo greičiau pataisyti ir neduoti priešininkui antrųjų šansų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius