-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 10 15

„Lietkabelio“ kelyje – Amare'as Stoudemire'as su kompanija

Sekmadienį ketvirtąją pergalę iš eilės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse pasiekęs Panevėžio „Lietkabelis“ pirmadienį anksti ryte išvyko į Izraelį.
Amar'e Stoudemire'as
Amar'e Stoudemire'as / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį antrosiose FIBA Čempionų lygos rungtynėse panevėžiečių laukia mačas su Jeruzalės „Hapoel“ ekipa, kuri pirmajame ture išvykoje 79:75 paguldė ant menčių praėjusio sezono čempionę Atėnų AEK.

Kol kas Odedo Kattache‘o treniruojama „Hapoel“ pergalingai žygiuoja ir Izraelio čempionate, kur laimėjo abejas žaistas rungtynes. Šeštadienį savoje arenoje 94:76 pranoko Rišono Leziono „Maccabi“. Net 25 taškus pelnė ir 32 naudingumo balus surinko Jamesas Feldeine‘as.

„Jeruzalės komanda išsiskiria savo atletiškumu ir individualiomis žaidėjų savybėmis. Skirtingai nuo praėjusio sezono, dabar „Hapoel“ savo krepšinį konstruoja nuo gynybos. Ji yra ypatinga tuo, kad savotiškai puola. Kitaip sakant, dėl savo gynybos „Hapoel“ primeta savo sąlygas varžovams. Dažnai keičia sistemas ir taip bando išmušti varžovus iš vėžių.

Mače su AEK matėsi, kai Atėnų ekipai buvo sunku prisitaikyti prie tų pasikeitimų, kas leido Jeruzalės klubui kontroliuoti rungtynes. Gera gynyba leidžia įgyvendinti savo žaidimą puolime – rungtyniauti greitai. Jeigu nepavyksta apsiginti, „Hapoel“ mėgsta žaisti trumpus derinius, kuriais stengiasi sukurti progas atakuoti per pirmąsias 10 atakos sekundžių“, – „kklietkabelis.lt“ pasakojo „Lietkabelio“ treneris-skautas Algimantas Bružas.

Pirmaisiais smuikais „Hapoel“ gretose groja legionieriai, kurių tarpe yra ir viena ryškiausių FIBA Čempionų lygos žvaigždžių – net 14 metų Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) praleidęs Amare‘as Stoudemire‘as.

„Nors Stoudemire‘as yra veteranas, vis dar yra labai stiprus bei atletiškas žaidėjas šiame lygyje. Stoudemire‘as kol kas nėra geriausios sportinės formos, nežaidžia daug minučių ant parketo, tačiau bet kada gali sumesti 20 taškų, jeigu komanda juo pasitikėtų.

Taip pat galima išskirti J‘Cowaną Browną, kuris yra atsarginis įžaidėjas, bet rungtyniauja ir atakuojančio gynėjo pozicijoje. Amerikietis individualiai labai stiprus ir daug problemų sprendžia savo žaidimu vienas prieš vieną. Būtent šiuo žaidimo aspektu jis išsiskiria. Brownas yra geras metikas, gali gerai veržtis arčiau krepšio.

Feldeine‘as ne vienerius metus praleido Eurolygoje, kur pasižymėdavo savo renkamais taškais. „Hapoel“ gretose jis taip pat yra svarbus. Jis mėgsta atakuoti krepšį ir gali rinkti taškus skirtingais būdais.

Vidurio puolėjo pozicijoje daug laiko žaidžia Joshas Owensas. Žemaūgis „centras“ labai greitai bėga, labai gerai žaidžia „du prieš du“. Šiame derinyje gynėjai ieško amerikiečio ir jų perdavimus Owensas paverčia įspūdingais dėjimais“, – pavojingiausius „Hapoel“ ginklus išskyrė A.Bružas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominikas Mavra
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominikas Mavra

„Hapoel“ pastebimi yra ir keli vietiniai žaidėjai – tai karjeros saulėlydį išgyvenantis, ne vieną sezoną Eurolygoje žaidęs 33-ejų Lioras Eliyahu bei tik kylanti Izraelio krepšinio žvaigždė, trenerio Davido Blatto sūnus Tamiras Blattas.

„Hapoel“ propaguojamame krepšinyje labai gerai jaučiasi Tamiras Blattas. Davido Blatto sūnus yra labai agresyvus įžaidėjas, kuris įsiveržia į baudos aikštelę ir tada perduoda kamuolį komandos draugams. Taip pat jis labai geras metikas. Mano akimis, Blattas turi didelę perspektyvą. Jau dabar jis turi plačią įgūdžių paletę: turi metimą gerą, gerai veržiasi, puikiai skirsto kamuolį.

Galima išskirti ir kapitoną Liorą Eliyahu, kuris yra vienas unikaliausių žaidėjų Europoje, nes beveik visi jo metimai yra floateriai. Aukštaūgis yra labai svarbus dėl savo žaidimo skaitymo ir perdavimų įgūdžių. Eliyahu puikiai juda be kamuoliai, geba atsidurti laiku ir vietoje. Galima sakyti, kad jis tampa savotišku antruoju įžaidėju dėl savo perdavimų komandos draugams“, – dėstė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius